Rise of the Planet of the Apes (2011)

Evolution Becomes Revolution

Reviews (6)

Moviespecialist

Avatar

Ik ben een grote fan van Rise of the Planet of the Apes en vind dat de film een 7.9 heeft helemaal terecht.
De film heeft naar mijn mening alles het heeft een goed bedacht verhaal, prima special effects, goede acteurs en natuurlijk een open vervolg waar iedere fan van deze film naar uit zit te kijken!
Toen de film uit kwam heb ik niet eens naar de reactie gekeken ik ben naar de winkel gegaan en kocht de gewoon d e film mijn gevoel zij gewoon dat ik de film moest kopen en dat was het geld zeker waard!
Ik ben van allerlei soorten films fan en zeker films met een prachtig ontroerebnd verhaal en van films borden vol actie en geweldige special effects en dat had deze film alle twee!
Ik heb een blu-ray speler en koop dan ook al mijn films op blu-ray en ik kan je zegen Rise of the Planet of the apes hoort thuis bij iedereen die een blu-ray speler heeft!

7.5/10

Tarkus

Avatar

Ik heb nu alle 7 filmen na elkaar bekeken, en ik sta helemaal niet verwonderd van de ongelooflijk prachtige special effects in deze film.
Het is prachtig om te zien hoe op 40 jaar tijd de mogelijkheden om dieren uit te beelden is geëvolueerd. De apen in deze film zijn totaal niet meer te vergelijken met diegenen die je in de eerste filmen zag, en daar waren ze al goed.
Nu zijn ze net echt.
Het verhaal is ook mooi en boeiend, van begin tot einde.
Misschien vinden velen het einde van de film een beetje abrupt, maar een tip, kijk ook naar de aftiteling, dan pas wordt de titel van de film 'Rise of..' duidelijk.
Verder nog zeggen dat zowel James Franco als John Lithgow prima zijn, en Andy Serkis, die we ook kennen uit 'Lord Of The Rings' als de Gollum, hier prachtig werk levert voor de bewegingen van de aap Caesar.

rednitro

Avatar

Goeie film.
Beter als ik verwacht had wel een beetje voorspelbaar, maar daarom nog steeds een prima film.

Ik zie de prequels nu al voor me.
Zonder te spoilen, evolutie doet de rest.

Ik kijk al uit naar het vervolg.
Leuke film.

8

Ps je kan wel merken dat de bovenste reacties de film in de bios hebben gezien.
Want om de film nu als super te omschrijven vind ik een beetje te ver gaan.
Het is een goede film, maar niet de beste die ik ooit gezien heb.

jaime91

Avatar

Nou ik ben dus vanavond geweest en kan eigenlijk maar 1 ding zeggen: EPIC:W. Alles klopt in deze film, de mo-cap ,CGI,het verhaal, de personages echt alles. Zelfs de humor vond ik top en het moet gezegd worden Tom Felton (aka Draco Malfoy uit Harry Potter) is top in zijn rol als wederom de etterbak. Van de ene kant niet zo gek want de rol van etter moet hem inmiddels wel als gegoten zitten maar toch doet ie het echt heel goed. Ik moet me ook aansluiten bij de mening dat Andy Serkis gewoon de ongekroonde koning van de mo-cap is of wat zeg ik hij is gewoon de koning, hoe hij die apen tot leven laat komen onwaarschijnlijk! vooral de climax op het einde met al die apen en dat waanzinnige gevecht op die brug is prachtig gedaan De laatste keer dat ik zo stond te kijken van de fantastische CGI in een film was bij Avatar en die heb ik een 9 gegeven maar deze film krijgt gewoon een dikke 10! Wat mij betreft mag hij dan ook de oscar krijgen voor beste CGI.

Dus als je een leuke avond uit wil en je wil tegelijk een echte kwaliteit film zien en van je stoel geblazen worden dan is dit gewoon de film die je moet zien, een echte aanrader.T+)

pmw84

Avatar

Wat een mooooooooooooooie film zeg. Ik had dit totaal niet verw8. Gewoon super mooi gemaakt. Ik vind deze film gewoon de beste film van 2011. Hij heeft al die superhelden film overtroffen en het verhaal is super sterk in elkaar gezet. Deze film is zeker waard om 2x in de bios te kijken, enig ding dat er aan ontbrak was dat deze film niet in IMAX-3D was opgenomen. Verder een toooooooop top top film !!! Ik verheug me nu al op deel 2 die in maak is :D

Acer

Avatar

Rise of the Planet of the Apes is een leuke en vooral spannende film, zorgt ervoor dat je aandacht blijft kijken van begin tot eind. James Franco is een uitstekende acteur en het was leuk om te zien dat Freida Pinto hierin meespeelt. Om eerlijk te zijn had ik lage verwachtingen van deze film, hierdoor juist aangenaamd verrast. Ceaser en z'n vriendjes nemen je mee in de (r)evolutie van de apen. Zal voor een groot pupliek een fijne film zijn en wat mij betreft ook een aanrader. Krijgt een 7/10 en ook even doorkijken bij de aftiteling omdat het nog een stukje laat zien van de buurman/piloot.