Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Reviews (6)

MovieMazzter

Avatar

Deze film eindelijk bekeken en het is me niet helemaal meegevallen. De interpretatie van Sherlock Holmes in deze film moet je liggen en het heeft iinderdaad wat weg van een James Bond eind 19e eeuw. De droogkomische Britse humor komt in dit geval vaak niet aan bij mij, terwijl ik daar in het algemeen wel een liefhebber van ben. De veelvuldig toegepaste techniek van slowmotion actiebeelden, soms anticiperend op de real time, is wat overvloedig naar mijn smaak. De film laat mij wat verward achter. Samengevat verwacht ik gewoon wat anders van een Sherlock Holmes film, iets minder vechten en schieten en wat meer gewiekstheid, mysterie en suspense. Daar was geen sprake van in deze actiefilm. Ik kom niet verder dan een 6.

Olrik

Avatar

Ik had erg genoten van het eerste deel van de nieuwe Sherlock Holmes met Robert Downey Jr. en Jude Law en was dus erg verheugd naar het tweede deel, maar is het tweede deel net zo goed als zijn voorganger?
In mijn oogpunt overtreft A Game of Shadows het eerste deel zelfs en ik heb de gehele film lang me geen enkel moment verveelt en heb vol enthousiasme en spanning de film gekeken.
Jared Harris speelde geweldig als Morriary en ik ben meteen van het personage van Sherlock Holmes tegenstander gaan houden en ik heb geen kritiek op hem.
Ik kan niets bedenken waar ik me aan heb gestoord tijdens het kijken van A Game of Shadows en als ze op de manier doorgaan met het maken van het derde deel zoals ze deze film hebben gemaakt kan het alleen nog maar beter worden!

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Ik vond hem iets minder dan de eerste film, minder spectaculaire beelden van de decors (zoals dat van Londen in de eerste film).
Ook het verhaal was wat minder, maar vooral het karakter van Sherlock Holmes wordt tegen het belachelijke af neergezet, en heeft niets of weinig meer te maken met het originele personage.
Waar ik wel bijzonder van opgetogen ben is de rol van Noomi Rapace (bekend uit de Milliennium trilogie als Lisbeth Salanger), zij doet het hier prima en is een mooie verschijning (in tegenstelling tot haar verschijning in de eerder genoemde trilogie), toch een aankomende actrice waar ik nog veel van verwacht.
Het einde van de film laat vermoeden dat er nog een vervolg zit aan te komen, laat het dan alsjeblieft met een andere regisseur zijn, want mijnheer ex-Madonna is niet de ideale man voor dit soort actie-filmen.

JamesBond

Avatar

Zeer goede film!

Ik vind deze film persoonlijk net iets beter dan zijn voorganger. Dit vervolg moet het meer hebben van de actie wat de film vaak ten goede komt.
Verhaal vind ik op zich iets minder, vooral aan het begin van de film bleef het redelijk onduidelijk. Maar de film heeft zich goed herpakt.

Over de cast valt niks te zeggen. Robert en Jude zetten opnieuw een geweldige Holmes en Watson neer. Jared Harris zet een erg sterke vertolking van Moriarty neer, en Noomi Rapace doet het zeker niet slecht als de Holmes-girl. Stephen Fry geeft goed gestalte aan Mycroft Holmes.

Op sommige punten is de film wat ingewikkeld, maar deze moet je zeker gezien hebben!

9/10

Banned

Avatar

Toen in 2009 de nieuwste Sherlock Holmes verscheen stond ik niet meteen te springen om naar de bios te trekken. Pas later op Blu Ray gezien en was aangenaam verrast. Leuke setting en sfeer, goed en amusant geacteerd door Jr. en Law, goeie actie en mooie geluidsmixage.
A Game of Shadows is gewoon meer van hetzelfde. In dit geval is die 'meer' zeker goed. Eindelijk heeft Sherlock Holmes een waardige tegenstander. Eentje die gelijkwaardig is aan hem. Komt zeer goed tot zijn recht tijdens de schaakscène ergens op het einde van de film. De actie scènes zijn opnieuw van de bovenste plank met als hoogtepunt in het licht besneeuwde bos. Ja Oké Slow Motion Shots zijn zogezegd passé, ik blijf het geweldig vinden en in Sherlock Holmes werkt het zeer zeker wel. Zeker wanneer het geluid die beelden nog meer kracht bij zet. Sherlock Holmes 2 is gewoon puur vermaak.

Waar in deel 1 al leuke korte flashbacks zaten waarin Sherlock Holmes uitlegt wat hij de laatste vijf minuten heeft gedaan of wat hij in gang heeft gezet, wordt deze eigenschap van deel 1 nog meer benut en zo gaat het verhaal met een sneltrein vaart vooruit. Ook leuk dat A Game of Shadows toch voelt als een film op zich. Je kan gemakkelijk inpikken bij dit deel en het verhaal is min of meer afgerond met de deur op een kier. Nooimi Rapace is geloofwaardiger als waarzegster dan als Millenium vrouw maar loopt er misschien wel wat voor spek en bonen bij.

Iets wat ik minder vond was dat men tot het vervelende toe de homo-vriendschappelijke relatie tussen Watson en Sherlock extra uitvergrote om er humor uit te putten. Gelukkig bleven we gespaard van een perrongelijke kus tussen de twee tijdens een actie scènes ofzo.Toch blijven de twee kibbelaars een gezellig due en irriteren ze niet tijdens misschien wat nutteloze praatscènes. Iets anders dat er niet in had gehoeven was de broer van 'Sherly'. Misschien was het slimmer geweest om er een goeie vriend van te maken. Want echt nuttig is die broer ook niet echt omdat dat personage schreeuwt om meer uitdieping. Misschien in het aankomende derde deel. Ik kijk ernaar uit! A Game of shadows is top amusement met leuke actie en acteurs. 7,5/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Schitterende film ;D
ik miste enkel de sfeer van de eerste... ;S weet ni echt wat maar ik miste gewoon iets.
maar dit werd dan weer goedgemaakt door de verbeterde bedenkingen van Sherlock. Hoe hij een vijand wilt uitschakelen.
Ook vind ik vooral de slow motion scenes goed. Hoe je ziet hoe een stuk boom versplinterd in een hoek van 180°.
Het eindgevecht deed me wel denken aan een game maar het was RUIG!
Ook wist je zowatDat Holmes het zou overleven...De makes willen waarschijnlijk meer geld uit de films.
Ik vond dat ze zo'n de-hoofdrolspeler-is-bijna-dood stuk beter voor de laatste houden. Zodat de film echt bekend is met 'dat was bijna de ondergang van Sherlock Holmes. Want na deze film komt er hoogstwaarschijnlijk nog één.
Maar voor mij was het schitterende film die ik zeker op DVD terug wil herkijken.