John Carter

John Carter (2012)

Lost in Our World. Found in Another.

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Zeer zwakke film. De locaties zijn mooi en ook de tarks zij zeer goed neergezet maar sommige effecten, zoals het vliegen, het springen van john, zijn wel zeer matig. Het verhaal is simpel, op zich geen probleem, maar hier zit nergens een vorm van originaliteit in en alles van ht verhaal word snel afgehaspelt tussen de -op weg naar ergens- en actiescènes. Ook het acteerniveau is van een bijzonder lage kwaliteit al doen de belabberde dialogen die ze voor zich kregen daar zeker geen goed aan. De actie? Op zich nog mooi in beeld gebracht maar al bij al saai om naar te zien. Zat nergens op het puntje van men stoel. Het einde vond ik dan wel leuk maar jammer dat je niets meer te zien krijgt van mars, zeker nu er geen sequels komen.

kort: zeeeer matige film die nergens op gang komt dankzij te veel oog voor omgeving en te weinig voo het verhaal, goed uitgewerkte actie en stevige dialogen. In mijn ogen een terechte flop
3/10

longshot

Avatar

Jammer dat er slechte marketing mensen aan werkte.
Het is niet zo ingewikkeld, maak er een hoop herrie omheen en mensen komen het zien.

Het is zeker wel een goede film en ik zou er zeker een vervolg van willen zien.
Kwa verhaal zijn er wel wat steekjes laten vallen. Zoals van het een op het andere moment kan John de taal van mars praten en verstaan zonder dat mij duidelijk is hoe dat kan. En als een kopie naar mars gaat dan is het een kopie en als die terug gaat dan weer terug in het origineel komen? En als een kopie naar mars gaat, moet het origineel dan niets eten? Dat soort dingen waar geen antwoorden op worden gegeven zitten mij dan dwars.
De vliegtuigen zien er uit als piraten boten? yea right!

Toch een 7 van mij.

Frietgezicht

Avatar

Wel grappig dat ik deze film zit te kijken en opeens Caesar en Marcus Antonius uit de serie Rome weer samen komen aangelopen haha.

Film viel me best mee eigenlijk,niet erg bijzonder maar wel erg vermakelijk.
Humor ontbrak alleen een beetje,enige wat grappig was was het begin waar hij 4x ontsnapt en 3 seconde later weer in een stoel of cel zit elke keer.
Wel vermakelijk,veel actie en ziet er best mooi uit.

benjamin

Avatar

Ideale film voor wie wil ontspannen bij het begin van het weekend. Het verhaal lijkt niet al te origineel (ook al was het boek er eerst - we hebben ondertussen allemaal al Avatar gezien - die als film toch nog iets beter was imo) en de dialogen zullen ook nooit een prijs winnen.

Maar het grote pluspunt is het spektakel en dat was er wel én in overvloed. Het gigantische budget heeft geresulteerd in fantastische decors en leuke vechtscènes. Ook de 3D vond ik best wel leuk gedaan. Zeker aan te raden als ontspanning.

B@chelor

Avatar

Ik ben 't met vele punten van Banned eens (behalve dat ie beter dan Avatar is, maar dat is persoonlijk). Ik heb 'm gisteren gezien en heb er van genoten....maar ik denk dat er meer in had kunnen zitten. Wat de FT recensie zegt; hij wordt net niet meeslepend genoeg. De visuals waren dik in orde; acteerwerk was prima en de humor was goed. Vooral Woola; die bezorgde mij de meeste lachers. En het einde van de film doet mij wel smachten naar een deel 2.

Banned

Avatar

John Carter is een meevaller. Degelijk gemaakt actie spektakel van disney. De mix tussen de wondere wereld die wordt geschept op Mars en de jaren 1880 werkt goed. De twee wereld vallen mooi in elkaar en zorgen voor contrast. De link met Avatar is niet ver weg. Vooral door de wezens die ook aanwezig zijn in deze film. Ik moet zeggen dat deze wezens een stuk interessanter zijn dan de primitieve NaVi. Zo krijgen we vanaf de wezens in beeld komen een blik van hoe ze leven en hoe sociale wereld in elkaar zit. Iets wat bij de Navi wat uitbleef. Ook zijn deze beesten gewoon cooler dan die blauwe van Cameron. Ze zijn wreder en zijn niet zo naïef op een irritante manier. En met hun geweren zijn ze geweldig. Zo wordt ook voortplanting uit de doeken gedaan. Deze "baby's" worden op een vreemde maar toch originele manier aan 'een' moeder gegeven. Ook worden deze personages goed uitgediept in subplots. Deze wezens zijn niet echt het aller belangrijkste in dit verhaal. Het gevaar bestond erin dat deze op de achtergrond zouden blijven maar dit bleef uit.

De Disney prent schuwt geen geweld is zeker niet te braaf. Zo vechten 2 vrouwelijke wezens op een grove manier om een baby, slaan ze met stokken en speren het aandoenlijk personage Whoola, ofwel het typisch ludiek disney personage. Dat deze film niet al te braaf is aangepakt werkt alleen in het voordeel.
Ook heeft deze film best een deftig en onderhoudend verhaal dat gelukkig niet meteen af te leiden is uit de trailers! Het boeit z'n volle speeltijd. Als je er een beetje wil in meegaan natuurlijk. Velen zullen verwachten dat John Carter op Mars verschijnt en meteen erna in de arena wordt gegooid en moet vechten met die witte beesten zoals we al vaak zagen. Die scène laat verwonderlijk lang genoeg op zich wachten en verrast weliswaar nog ook. Er gebeurt heel wat tijdens die scène.

Hoogtepunten in de film zijn de scènes waar John Carter z'n eerste "stapjes" op Mars zet en in contact komt met de groene wezens. Ook wordt tijdens een actie scène een andere emotionele scène vakkundig gemonteerd en zet de nogal klassiek klinkende score van Michael Giacchino het geheel nog extra kracht bij. Hollywood op z'n best eigenlijk.

John Carter is me goed bevallen en het geheel blijft toch redelijk origineel uitpakken en heb je een goed gevoel bij het verlaten van dit actierijk spektakel. Whoola is leuke toevoeging en zijn snelle loop techniek is netjes gedaan. John Carter is een meevaller. Is er kritiek ? Ja. De Dialogen en de actrice die het vrouwelijke personage zijn bedroevend. De dialogen zijn soms krampachtig. Ik heb vertrouwen in de cast hoor maar door de dialogen lijken ze zelf niet goed te acteren. Soms worden zinnen zodanig uitgerokken en dat ze speciaal en belangrijk gaan klinken. Een echt groot minpunt is dit niet omdat je bij dit soort films geen dialogen verwacht die staan als een huis. Dus dat vergeef je de film wel.

Misschien een tip. Als je iets zag in de trailer en tv spots van John Carter zal het je zeker bevallen. Interesseert het je geen bal? Geef het een kans of blijf dan beter weg. Of John Carter een flop wordt valt nog af te wachten. Het zal afwachten zijn wat het publiek vind. Ik denk dat het storm zal lopen maar slecht is de film niet.