Ant-Man

Ant-Man (2015)

Heroes don't get any bigger.

Reviews (6)

Frietgezicht

Avatar

Prima origins-film van Marvel (alleen Iron Man vind ik beter) ondanks een trage opbouw.
Het duurt net iets te lang en eigenlijk tot na de 1ste pauze voor er wat actie te zien is.
Gelukkig zit er voor die tijd genoeg humor in en zorgen namen als Douglas ervoor dat de karakters interessant zijn en het allemaal vermakelijk is.
Paul Rudd is een prima keuze en als Lost-fan ook leuk om na The Hobbit opnieuw de prachtige (ondanks dat kapsel) Lilly op een groot scherm te bewonderen met een volle broek.

De krimp-scenes zijn fantastisch en het lijkt mij nu al heerlijk Ant-Man met The Avengers te zien.

Het is leuk dat Falcon ten tonele verschijnt al zou ik als Mackie niet blij ermee zijn. Zijn Falcon is natuurlijk al een B-avenger en komt opdagen om te verliezen van een held die nog niet eens gewend is aan zijn pak en knokpartijen enz. Leuk gevecht maar slecht voor Falcon

Ook vond ik het raar dat de badguy die opnieuw tegenvalt in een Marvel-film totaal geen ervaring heeft met het pak aantrekken,krimpen enz zomaar aan het einde een goede match is voor Ant-Man en totaal gewend lijkt aan het kleine formaat. Denk even aan hoe Scott Lang het verging toen die voor het eerst klein werd en hoe hij moest wennen eraan door allerlei trainingen met hulp van mr Douglas/Ant-Man himself. Fout die nodig was voor zo'n knokpartij

Ander irritatie puntje waren de 2 agenten aan het einde die continu heen en weer aan het rennen waren van achter een gestolen auto aan tot mensen aanhouden zonder handboeien om vervolgens naar het gebouw te rennen en weer terug.leek beetje op Laurel & Hardy achtige humor


Voor de rest leuke film vol geslaagde humor,actie in de 2e helft en leuke karakters en mooie 3D.

Een 8.

Jammer dat de 2e aftercredit-scene tegenviel.
Cap zien is zo bijzonder niet meer en dat Ant-Man de Avengers gaat joinen ook niet,om daarom 10 minuten te wachten in een zaal die al leeg was is jammer. Als ik totaal niet had geweten dat Ant-Man een Marvel-karakter was dan had het zeker een mooie scene geweest.

Roeltje

Avatar

De nieuwste film in het MCU alweer... en het is een oorsprongsverhaal. Dat is lang geleden. Een van de nadelen van deze film is dat het ook echt voelt als een introductie. De opbouw is erg lang, iets te lang voor mijn gevoel. De acteurs doen allemaal hun werk goed met als hoogtepunten Corey Stoll als Yellowjacket en Paul Rudd als Ant-Man. Het personage Scott Lang is een anti-held en zijn rol voelt verfrissend aan. Verder brengt hij goeie luchtigheid in de film.

De film is minder grappig dan ik verwacht had. Aangename luchtigheid was er zeker, maar weinig noemenswaardige grappen. Visueel gezien ziet het er prachtig uit. De manier waarop de camera is geplaatst in sommige shots is verbazingwekkend. Een aanrader in 3D! Er zitten ook briljante knipogen in naar de rest van het MCU. Dat is erg aangenaam, want je krijgt het gevoel dat je echt naar een deel van een groot universum zit te kijken. De 2 after-credit scenes zijn beide de moeite waard.

7/10

jaime91

Avatar

Toen ik las dat Marvel van plan was om Ant Man te gaan verfilmen had ik toch wat twijfels. Aangezien Ant Man in tegenstelling tot Batman of Iron Man toch wat stom klinkt. Daarnaast wist ik van de tekenfilms dat Ant Man de mogelijkheid had om zowel te krimpen als te groeien en dat vond ik nou niet heel erg spectaculair. Vervolgens werd na het vertrek van regisseur Edgar Wright, regisseur Peyton Reed (bekend van onder andere Yes Man, Bring It On en The Break Up, films waar ik nou niet echt heel blij van wordt) erop gezet. Maar Marvel heeft naar mijn mening nog geen echt slechte film gemaakt, al is niet iedere film een topper vermakelijk zijn ze allemaal wel dus ondanks mijn twijfels had ik wel nog vertrouwen. En gelukkig is Ant Man wederom een film die mij gedurende 2 uur ontzettend goed heeft weten te vermaken.

Acteur Paul Rudd is vooral bekend van de (romantische)komedie’s waarin ik hem vaak erg grappig vind maar een actierol heb ik hem nog nooit zien doen. En hoewel deze film natuurlijk ook vol zit met komedie waar ik later nog op terug kom weet hij zeker te overtuigen als actiester. En ondanks dat zijn personage Scott Lang een crimineel is, is hij geen gevaarlijke man maar meer een soort van Robin Hood achtig figuur. Stelen is gewoon iets waar hij goed in is en aangezien hij dankzij zijn strafblad nergens anders aan de bak komt en hij toch voor zijn dochtertje wil zorgen die hij heeft met zijn ex vrouw zit er voor hem niets anders op. Daarnaast is het tof om acteur Michael Douglas eens in een Marvel film te zien. Marvel cast wel vaker acteurs met een indrukwekkend CV zoals Anthony Hopkins in de Thor films of Robert Redford in Captain America Winter Soldier, maar toch blijft het iedere keer weer leuk om een acteur van zo’n kaliber een uitstapje te zien maken naar een superheldenfilm. Daarnaast is het ook mooi dat zijn personage Hank Pym niet de cliché wijze mentor is voor Paul Rudd’s Scott Lang. Pym heeft namelijk ook een mooi achtergrond verhaal wat hem niet perfect maar wel wat menselijker maakt. Evangeline Lily speelt Pym’s dochter en zij heeft ook een goede klik met zowel Douglas als Rudd, ze is ook erg badass en samen vormen ze een goed trio.

Dan de komedie. Zoals bekend zit er in de Marvel films altijd wel een flinke dosis komedie en in een film met de titel Ant Man mag dat natuurlijk zeker niet ontbreken. De meeste en beste komedie komt echter niet zoals je misschien zou verwachten van Paul Rudd maar van acteur Michael Pena. Hij speelt een van Rudd’s partners in crime Luis. Zijn personage zou makkelijk een ontzettend grote storende factor kunnen zijn als zijn komedie niet zou werken maar naar mijn mening werkt het fantastisch. Vrijwel alles wat uit zijn mond kwam vond ik grappig tot hilarisch. En aangezien ik Paul Rudd nogmaals ook zeer komisch vind zijn die 2 samen natuurlijk helemaal top.

Ik heb de film daarnaast ook in 3D gezien, en ik ben door het 3D helemaal weggeblazen. Het 3D komt op een fantastische manier tot zijn recht tijdens de scene’s waarin Ant Man krimpt en tijdens de actiescenes. De manier waarop hij overgaat van klein naar groot, en hoe ze die actie gefilmd hebben ik heb nog nooit zoiets gezien. Dit is echt een film die je in 3D in de bioscoop moet zien. Daar komt hij naar mijn mening volledig tot zijn recht.

Toch zijn weinig films perfect en ook deze film is dat helaas niet. Bij Marvel hebben ze namelijk wel vaker problemen met hun slechteriken, alleen Loki en The Winter Soldier wisten echt een goede indruk op mij achter te laten maar de slechterik in Ant Man is helaas niet zo heel bijzonder. Wat niet komt door acteur Corey Stoll die zijn werk prima doet maar op de manier hoe zijn personage geschreven is. Ik vind hem nogal een jankert. Zijn personage is opzoek naar erkenning van Hank Pym en loopt de hele film maar te snotteren dat hij dat niet krijgt en dus gaat hij slechte dingen doen met Pym’s Ant Man formule/pak/idee. Ook gaat Ant Man helaas niet alle clichés uit de weg en komen er her en der wat momenten voorbij die ik wel vaker in dit soort films gezien heb.

Toch ben ik verder nogmaals zeer onder de indruk van Ant Man. De film levert top entertainment af. Regisseur Peyton Reed laat zien dat hij goed overweg kan met actie, net als Paul Rudd. De komedie is goed en het 3D is erg indrukwekkend. Blijf daarnaast ook zitten bij de aftiteling want zoals bij iedere Marvel film heeft ook deze film niet 1 maar 2 aftercredits scenes en beide zijn erg goed. Ant Man krijg van mij een 8.

Glennekeeeee

Avatar

Zeer positief verrast in de bioscoop gisteren. Al had ik toch na de redelijk positieve quotering op RT een klein beetje hoop gekregen dat de film nog mee ging vallen maar eigenlijk doet het meer dan dat en steekt deze film met gemak de origins van Captain America en Thor voorbij.

Allereerst beginnen we misschien bij het zwakste punt van de film en dat is het verhaal. Hoewel het best zorgvuldig uitgewerkt is biedt het weinig vernieuwend al is het heist-gegeven wel leuk in het MCU maar als je dat weglaat heb je wel een doorsnee verhaal. Al heb je dat wel meer bij origins-story en hebben eigenlijk alleen Iron Man en Guardians die trend weten te omzeilen. De kracht van deze film ligt vooral in zelfrelativering. Een man die kan krimpen tot een mier, er mee kan praten, erop kan vliegen, de leider zijn van miljoenen mieren over de wereld en tegelijk toch de kracht bezit van een ijzersterke mens, daar is niets geloofwaardig aan en dat hebben de makers ook voldoende gesnapt. De film heeft genoeg zelfspot en weet dat het zichzelf niet te serieus moet nemen al heeft de film ook wel zijn momenten in het serieuzere werk. Dit komt door M. Douglas maar daar later meer over. Eerst beginnen met Rudd... Ik had er bij de aanstelling geen goed oog op maar achteraf bekeken is het wel een gouden zet. Hij heeft duidelijk getraind waardoor hij overtuigender lijkt als superheld maar door zijn achtergrond behoud hij wel de humor die nodig is voor deze film en perfect past bij de zelfrelativering. Vele oneliners zijn geslaagd tot ijzersterk (de zaal was echt vaak aan het lachen) maar ook in de dramatische momenten (zijn wel zeldzaam) weet hij zich echt staande te houden en is hij een échte toevoeging voor het Avengers-ensemble. Maar dé man die deze film hogerop tilt is Douglas. Als hij dit in een niet blockbuster-verhaal neerzet wordt hij volgens mij genomineerd voor een oscar en stiekem hoop ik dat hij die toch zou verzilveren, die nominatie. Want naar mijn gevoel weet hij van zijn personage het beste te maken van heel het universum tot nog toe. Elk woord is geloofwaardig, in de komische noten zet hij zich met gemak naast Rudd maar het is vooral in de dramatischere stukken (over zijn verleden, zijn tijd als ant-man, zijn relatie met zijn dochter, zijn uitvinding) dat hij er echt bovenuit steekt. Hij weet zo een sterke gelaagdheid aan te brengen aan zijn personage dat ik echt hoop dat we hem nog vaak terug gaan zien. De rest van de cast is meer een aanvulling al was Pena écht wel hilarisch. De badguy stelde zoals verwacht niet veel voor en ook de reden waarom hij alles doet is best belachelijk maar anderzijds heb je daar die zelfrelativering weer en weet de film dat ze daar ook niet te veel aandacht aan moeten besteden. De langerekte finale die erg sterk opbouwt kent dan ook een heerlijk hoogtepunt en is datgene wat de film toch nog een punt extra oplevert.

Ant-Man heeft zijn nut in het MCU zeker en vast bewezen. Ten eerste zijn enkele personages een echte aanwinst voor het MCU, visueel heeft de film zoveel nieuws en leuks te bieden en ook qua kracht hebben we gemerkt dat hij er zeker en vast tussen mag staan. hij troefde falcon zeer makkelijk af en op een vermakelijke manier. Ik ben toch benieuwd naar een vervolg, het standaard-opstapje hebben we nu gehad. Ik ben zeer benieuwd hoe ze dit verder kunnen trekken.

En over Edgard Wright, ik vond hem opvallend duidelijk vernoemd in de aftiteling. Volgens mij hebben ze toch érg veel behouden van zijn oorspronkelijk plan en visueel vond ik de film écht topnotch dus Wright's versie zou naar mijn gevoel niet zo een grote verbetering geweest zijn want dan spreken we over een nagenoeg perfecte blockbuster en Wright heeft al sterke films gemaakt maar toch nog niet de perfectie benader voor mij. En aangezien zijn naam toch duidelijk te zien was denk ik dat er veel van zijn visie behouden is.


Ant-Man is een aangename toevoeging van het MCU. Heerlijke visuele actie, enkele sterke nieuwe personages, een degelijk verhaal dat niet veel nieuws te bieden heeft maar zorgvuldig is weergegeven en de nodige zelfspot. Ant-man toont dat het zijn plaats heeft in het MCU, zeker als personage en zorgt voor een kleine 2 uur topvermaak die geen moment verveeld

8,5/10

Olrik

Avatar

Ant-Man is de nieuwste film van Marvel en hoewel het verhaal kleinschaliger is dan hun meeste films is dit wederom erg redelijk goed entertainment geworden. Nog steeds vind ik het jammer dat Edgar Wright en Marvel het niet eens konden worden over de film en dat hij toen de film verliet, want ik ben nou eenmaal benieuwd hoe de film zal zijn geworden als hij de regisseur was. Desondanks zijn vertrek heeft Peyton Reed op zich prima werk verricht met deze film en ik ben benieuwd wat hij in de toekomst nog allemaal gaat doen. Het beste aan Ant-Man zijn de actiescènes, die niet alleen erg vermakelijk zijn, maar ook nog eens erg apart en vernieuwdend zijn. De humor beviel mij ook wel en met name Michael Peña was erg grappig. Ik zei al dat het een iets kleinschaligere film is dan de meeste Marvel film en dat valt behoorlijk op. Is dat slecht? Ik ergerde mij er niet aan, maar ik kan begrijpen waarom sommige mensen dit wel zouden doen. Paul Rudd is onze held in deze film en hoewel hij absoluut niet slecht acteerde of zoiets, is hij nogal je typische doorsnee held. De slechterik van de film is zoals je een beetje verwacht van Marvel niet bepaald memorabel en zijn plan was niet bijster interessant. Michael Douglas als Hank Pym was echter wel uitstekend! De man is nog steeds een fantastische acteur en hij heeft prima werk verricht in deze film. Het hele gegeven met de dochter van onze held was niet echt interessant of meeslepend, de film gaat echt voor de humor en de actiescènes. Ik heb het gevoel dat er veel meer uit Ant-Man had kunnen worden gehaald en ondanks dat ik mij ermee prima heb vermaakt is het zeker geen perfecte film. De 3D was niet slecht en de scènes met onze held erin zagen er uitstekend uit, er is trouwens nog een scène na de credits. Ik heb betere films gezien van Marvel, maar Ant-Man was erg vermakelijk en met zowel de actie als de humor was niks mis.

7.0 / 10

benjamin

Avatar

Tussen het gevecht tegen Ultron en de aankomende Civil War pakt Marvel deze zomer uit met een wat kleiner project. Dat kleinere slaat niet alleen op de kracht van nieuwe superheld Ant-Man maar ook op de hele aanpak, want Ant-Man komt over als een kleinere film binnen het bekende MCU.

Misschien zelfs wat te klein, want buiten het introduceren van een nieuwe superheld (of zelfs meer dan één zoals de mid credit scene suggereert) biedt het verhaal (over technologie die niet in de verkeerde handen mag vallen) weinig nieuws of speciaals. Ook de slechterik is alweer weinig memorabel en zelfs Scott Lang is jammer genoeg niet het meest interessante personage. Niet dat hij rampzalig is of dat Paul Rudd het afgrijselijk slecht doet, hij is gewoon een nogal doorsnee held.

Dat is jammer en het doet helaas de vraag terugkeren wat Edgar Wright hiermee had aangevangen. Maar gelukkig heeft de film wel ook z'n kwaliteiten. Vooral tegen het einde wanneer Ant-Man echt in actie mag komen wordt de film bijzonder vermakelijk. Ook de humor zit op zich wel goed op één ongepaste mop na een emotioneler moment na - zelfs de verplichte cameo van Stan Lee is minder opvallend en storend dan in pakweg Age Of Ultron. En waar Scott niet helemaal overtuigt, doet Michael Douglas dat wel als Hank Pym.

Marvel heeft een redelijke reputatie om prima entertainment af te leveren en dat doen ze hier opnieuw met een fijne pretentieloze zomerfilm die ik persoonlijk leuker vond dan pakweg grote knaller Jurassic World. Alleen is het misschien wat jammer dat het niet meer geworden is dan dat.

Nog even technisch opmerken dat ik de film in 3D gezien heb. Dat levert af en toe een leuk effectje op (zeker in de scènes met een kleine held) maar is ook geen must. En ten slotte kan ik ook zeggen dat er nog iets volgt na de credits.