op tv

Gravity (2013)

Don't Let Go

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Toen ik Gravity in de bioscoop zag vond ik het al meteen een geweldige film met sublieme special effects en de koude en eeuwige aanblik die de ruimte bied, maar pas toen ik weer thuis kwam nadat ik de film had gezien drong het pas tot me door hoe ongelofelijk goed de film is!
Het cameramerk in de film is erg goed gedaan en het voelt net of je ook daadwerkelijk in de ruimte aanwezig bent en George Clooney en Sandra Bullock hebben uitstekende performances weten neer te zetten.
Als je Gravity nog niet hebt gezien raad ik je meteen aan om de film zo snel mogelijk te gaan zien, alleen al enkel al om de eeuwige aanblik die de ruimte je bied.

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Dat niet iedereen deze film goed vind kan ik wel begrijpen, gezien de omgeving en de sfeer waarin hij zich afspeelt.
Maar ik vond het net daarom een bijzonder spannende film.
De beelden zijn subliem, en Sandra Bullock is uitstekend.
Ik zat op het puntje van m'n stoel, want je vraagt je steeds maar af "gaat ze het halen?".
Aan jullie om dat ook te ontdekken, want ik verklap niets hoor.
Voor mij een geslaagde prent, met ook eens een goede George Clooney.. al gaat alle eer wel naar een Oscarwaardige rol naar Sandra Bullock.
Hopelijk wint ze hem want dat zou verdiend zijn !!

Crispy

Avatar

Briljante film! Echt een voor in de bioscoop in 3D. Weer een bewijs dat 3D wel degelijk waarde toevoegt aan een film. En het gebruik van het geluid (of het gebrek daaraan in de ruimte) was indrukwekkend.
Het einde had van mij ook iets anders gemogen had het ook passend gevonden als ze het niet had overleefd, misschien nog wel passender omdat het daardoor realistischer wordt
Al met al een van de beste films dit jaar

Glennekeeeee

Avatar

Visueel een perfecte film en eindelijk eens een film waarbij 3D op enkele momenten echt een sterk effect heeft. De hoofdrolspelers spelen hun rol met verve en eigenlijk kijk je de hele film met verbazing en spanning. Toch vind ik het op de een of andere manier geen perfecte film. misschien is het de setting die visueel wel prachtig is maar verhaaltechnisch te veel doet herhalen. Misschien is het de beperkte cast die wel sterk speelt maar zeker niet memorabel. Ik weet het niet zeker.

Het is zeker een film die je in de bios in 3D moet zien, dat is een feit. en het is zeker een van de sterkste films van dit jaar.

Daarom ook een verdiende 8

Bilbo

Avatar

Had een intense film verwacht, echter zijn de personages net iets te leeg om echt met ze mee te leven. Niet dat er geen karakterontwikkeling is, maar de film had spannender kunnen zijn hadden ze de personages iets meer uitgewerkt ik heb voor Stone geen echt groot doel gevonden om terug te keren naar de aarde, behalve dan niet dood willen gaan natuurlijk. Maar het acteerwerk van Clooney en Bullock vult deze lege plek wel weer op.

Verder visueel een prachtig werkje T+) Je moet jezelf er wel even aan herinneren dat de film niet echt in de ruimte is opgenomen. Muziek is ook prachtig! Geen baggerfilm, maar

benjamin

Avatar

Opgelet voor wie astronaut wil worden: deze film zal je even twee keer doen nadenken over dat beroep. Over het verhaal volstaat het te weten dat dit anderhalf uur lang de lotgevallen volgt van Ryan Stone nadat een missie fout liep.

Belangrijker om te zeggen is dat die Ryan Stone vertolkt wordt door Sandra Bullock, die misschien wel dé vertolking van haar leven geeft - die oscarnominatie is een must. Maar vooral dat regisseur Cuaron er in slaagt je anderhalf uur lang - dat zegt IMDb toch, het leek veel korter - op het puntje van je stoel te houden en dat met schitterende beelden die zonder twijfel de mooiste 3D ooit bevatten.

leonvr

Avatar

Bij veel films tegenwoordig is de techniek belangrijker dan het verhaal. Zo ook bij Gravity, een visueel spektakel in 3D. Leuk om naar te kijken, maar meer een demostratie van wat we tegenwoordig allemaal kunnen met special effects dan een goed verhaal. Er worden wel pogingen gedaan om wat meer diepgang te creëren, maar deze komen wat geforceerd over. Voor zover er acteerprestaties werden verwacht, doet Sandra Bullock het prima. George Clooney komt nogal simpel over.