Super 8 (2011)

It arrives.

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Super 8 is een film die veel oude en nostalgische herinneringen oproept voor veel mensen en het is overduidelijk te zien waardoor dat komt!
J.J. Abrams maakte Super 8 samen met Steven Spielberg en het is goed te zien dat Spielberg aanwezig was tijdens de opnames, want de film lijkt op een soort mix tussen E.T. en Close Encounters.
Je ziet in deze film duidelijk de liefde en passie die deze kinderen delen voor het maken van films en dat is als filmliefhebber zijnde iets bekends om te zien en zet je ook even aan het nadenken.
Zowel de jonge als oudere acteurs in deze film leveren puik werk af en er zaten een aantal prachtig geschoten scènes in die nog een hele tijd bij me bleven nadat ik de film had gezien.
Ondanks al deze zeer positieve punten moet ik ook kritisch blijven en het feit dat het verhaal soms voor geen meter klopte en sommige wendingen helemaal geen nut leken te hebben kunnen niet ongezien blijven.
Het verhaal was soms erg slordig en dat is erg jammer als je kijkt naar alle goede dingen in deze film, maar desondanks dat was Super 8 een erg vermakelijke film!

7.0 / 10

Tarkus

Avatar

Je kan deze film beter eerder als een jeugdfilm beschouwen, want dat is ie ook.
Maar ik vond het wel een goede film, vooral de effecten sprongen er uit.
En hoewel er een Alien-tintje aan de film zit, deed hij me toch op vele momenten denken aan E.T., ook een jeugdfilm, maar wel een van Spielberg's grootste successen. J.J. Abrams zal dit met deze film niet overdoen, maar toch een geslaagde poging vind ik.

Bilbo

Avatar

Deze film heeft in de bios veel met me gedaan. Ik moest lachten, vooral Charles, en zijn gehaaste gedrag. Ook was de vriendschap gewoon leuk om te zien en de sfeer deed het ook heel goed. De spanning bracht me op het puntje van mijn stoel. Hoe Joe en Alice naar elkaar toe groeiden in de loop van de film, zorgte ervoor dat ik begon mee te leven en was hartverwarmend. Deze film is het waard om te kijken.

Oboema

Avatar

Super 8 geeft mij het nostalgische gevoel van The Goonies, Close Encounters of the Third Kind, ET. Als dat de bedoeling is geweest dan heeft dat erg goed uitgepakt.

Er zijn echter wel minpunten. In tegenstelling tot die films heeft deze slechts 2 'echte' karakters (overigens wel uitstekende acteerprestaties), het plot is wel erg simplistisch en onze buitenaardse vriend is plotseling toch wel heel erg 'disney'.Amerikaanse sentimenten...ik kan er echt niet aan wennen :r

7/10

johanmeesters

Avatar

Eindelijk eens sf waar sfeer belangrijk is en waar goede personages inzitten!Erg genoten van de film, de vertolking door de nog jonge acteurs was zeer goed en dat bracht af en toe ook wat humor in de film. Vanaf de treincrach die vreselijk spectaculair was ben je in spanning en wil je weten hoe "het" er uit ziet, dit zorgt voor een mooie spanningsboog tijdens de film. Ook prima bijrol van Noah Emmerich(The Truman Show)Kortom zeker vermaak en ook absoluut geen kinderfilm! Ode aan de Spielberg klassiekers(Close encounters, ET, The Goonies, Jurassic park, War of the worlds)

Acer

Avatar

Super 8 is een heerlijke film, Die zeker je jeugdsentiment oprakelt (goonies, ET enz.) Juiste tempo van het verhaal opbrengen, leuke afwisselingen van de jonge acteurs die acteren bij het acteren. De buitenaardse bezoeker lekker donker gehouden, zoals het hoort. (Bij bijv. cowboys & aliens, een volledige misser) Romantische liefde ontwikkeling, kortom van alles wel wat. Helaas zijn er vandaag de dag weinig films van dit soort kaliber, gelukkig valt een film zoals Super 8 daardoor weer duidelijk op. Wil je een geslaagde avond met een hartverwarmende film, dan zeker kijken ! Deze film krijgt als cijfer uiteraard een super 8 !

DashX

Avatar

Ik heb de film net gezien. Ik had hoge verwachtingen door de trailers en ook omdat het een film is van Spielberg. Het film heeft van begin tot eind geen spanning. Onnodige side-plots Zoals de ongeluk van Joe's moeder. Het gaat te diep op in, waardoor er te veel drama in zit.. Het verhaal boeide mij gewoon niet, op een gegeven moment hoefde ik ook niet meer te wat/hoe er eigenlijk is gebeurd met de trein.