Oblivion (2013)

Earth is a memory worth fighting for.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (7)

BaronBrood

Avatar

Verwachtte hier niet heel veel van, maar heb er er absoluut van genoten.
Ik kan wel waarderen dat er eindelijk eens een megaproductie is die weet dat rust en stilte prima samengaan met dit soort films.
Geen lange en bombastische actie, maar uitstekend gebruik van visuele aspecten en een mooi, alhoewel niet erg origineel, verhaal.
Het plot zelf voelde als een klein verhaal over Julia en Jack in de enorme setting van een post-apocalyptische wereld.
De rebellen hadden anders neergezet kunnen worden, met een grotere of juist kleinere rol, nu was het beide nét niet, jammer.
Twijfel nog tussen een 8 of een 9.

nick84

Avatar

Ik vind 3 sterren persoonlijk een beetje magerig. 3 sterren geef je aan flut films die je naar je gezien te hebben zegt, 'nou was wel aardig', maar ik hoef hem nooit meer te zien. Ik zou deze film minstens 4 sterren geven. Het visuele gebied is echt mooi in deze film, en het geluid is ook super mooi. Ik vond het verhaal ook prima, vooral ook omdat de film anders ging dan ik had verwacht. En er zat een lekker snel tempo in, je moet wel blijven opletten anders mis je van alles. Dat Star Wars stukje, vliegen door de bergen/ruïnes van oude wolkenkrabbers vond ik zelf echt stoer. Echt een goede film!

Tarkus

Avatar

Het is allemaal heel mooie in beeld gebracht en ook de soundtrack kon me wel bekoren.
Maar ik had het gevoel dat ik naar een Star Wars prent aan het kijken was, alsof ik het allemaal al eens had gezien, zo hard lijkt het er allemaal op, vooral de actiescènes lijken zo uit de Star Wars prenten te komen.
Wat betreft de cast, weinig of niets op aan te merken alleen vind ik Tom Cruise toch minder geslaagd als acteur in deze-prent, Morgan Freeman brengt het er stukken beter vanaf.
Om het kort te maken, mooie beelden, special effects en soundtrack (o.a. Led Zeppelin en Procol Harum), maar het scenario stelt me toch wel teleur.

Glennekeeeee

Avatar

Een van de beste films die ik al gezien heb.
Het is gewoon meer dan een simpele blockbuster, ik zou het op bepaalde momenten zelfs een drama noemen maar waar dat bij andere films net saai kan worden vond ik het hier sterk en intrigerend. Tom Cruise speelt zijn rol met verve, wisselt grappige oneliners af met actiemomenten en sterke dialogen. De confrontatie met Freeman was om van te smullen en sommigen kunnen klagen dat Freeman misschien te weinig aan bod kwam maar dat maakt zijn rol niet minder sterk. Olga was degelijk maar de sexy bondgirl was nu wel amper te bespeuren al paste dit ook wel in het verhaal. Het verhaal zelf is sterk gezet met enkele plots die je op voorhand ziet aankomen maar ook enkele twists die ik niet zag aankomen. Ik kan begrijpen, dat als je een echte actiefilm verwacht, de film wat saai kan overkomen maar ik vond het zeker niet saai. Je wordt de hele film maar vooral het eerste halfuur meegenomen in het schitterende visuele aspect waardoor je 'het weinig gebeuren' eigenlijk niet opmerkt. Daarna kom je in een mix van verhaal en actie terecht dat voor mij persoonlijk perfect gedoseerd was. Het enige waarom de film niet perfect is voor mij is het einde, al is het best dramatisch op zich (kan niet verklappen waarom), het was niet het originele einde dat ik verwacht had in de voor de rest best originele, zeker visueel, film. Niet dat het einde slecht was maar ik had het nog al eens gezien net zoals independence day .

Een 8,5/10

ricogee

Avatar

Beste Lezers,
Geef geen geld uit aan deze film. Volgens mij kun je er gerust vanuit gaan dat iedereen die de film om het verhaal een goeie recensie geeft, hiervoor wordt betaald of zo. Wat een waardeloze sof is het.
Ok, de techniek staat voor niks en qua special effects is kun je gerust zeggen dat het bij de top hoort, maar het lijkt erop dat de hele film slechts daaromheen is gemaakt, zonder rekening te houden met een goed verhaal of iets wat je als kijker grijpt of zo. Niks is er gedaan, naar mijn mening, om de kijker te vermaken en geboeid te houden tijdens deze film. Sorry Tom Cruise, maar zo kun je er beter mee stoppen en dat laatste beetje zelfrespect bewaren.

Rico

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Regisseur Joseph Kosinski maakte al eerder 'Tron: Legacy'. Een film die vooral visueel verbaasde. Nu komt Kosinski opnieuw met een visueel verbazingwekkende film: 'Oblivion'.

'Oblivion' is een post-apocalyptische science-fiction film die zich afspeelt zestig jaar na een nucleaire oorlog. De planeet is grotendeels onbewoonbaar geworden en wordt bewoond door buitenaardse wezens, de zogenaamde Scavengers, die tegen de straling kunnen. De twee overlevenden Jack en Victoria zijn de schoonmaakploeg en moeten zorgen dat alle drones goed blijven werken. Hun missie zit er bijna op, maar wanneer Jack een overlevende red uit een gecrashte capsule neemt zijn missie een drastische wending.

Het verhaal van 'Oblivion' oogt op het begin simpel maar dat is het niet. De film heeft eigenlijk verschillende lagen. De film bevat een goede plotwending. En niet zo'n voorspelbare plotwending. Deze plotwending steekt goed in elkaar en zie je niet aankomen. De film begint redelijk rustig, het verhaal wordt vertelt en we worden getrakteerd op verbluffende panorama-shots van het indrukwekkende verwoestte aardoppervlak.

De hoofdrol is hier weggelegd voor Tom Cruise. Ik vind hem nog steeds erg goed acteren. Deze keer rent hij niet van her naar der waarbij hij iedereen overhoop schiet. Met zijn personage Jack Harper zet hij een rustig doch goed personage neer. Hij is erg overtuigend in zijn rol. Zijn tegenspeelster in deze film is ex-Bondgirl Olga Kurylenko. Over haar personage weten we aan het begin weinig. Ze crasht met haar capsule en is de enige overlevende van haar crew. Natuurlijk is het al gelijk duidelijk dat ze belangrijk is voor de loop van het verhaal en het is eigenlijk al te voorspellen welke rol ze heeft. Ook als je dit weet blijft haar relatie met Jack wel interessant om te zien. Er is een goede chemie tussen hen twee. Naast Tom en Olga hebben we ook Morgan die zijn gezicht laat zien. Morgan Freeman speelt hier Malcolm Beech. De leider van een verzet. Het is misschien niet de beste rol van Freeman maar hij speelt wel een overtuigend personage.

Na de trailer verwachte ik een actievolle science-fiction film, maar dat is niet. Het heeft een paar erg mooie actiescènes maar over het algemeen blijft het op gebied van actie redelijk rustig in deze film. Visueel is 'Oblivion' van het hoogste niveau. Prachtige locaties en schitterende panorama-shots van het verwoestte aardoppervlak zijn verbazingwekkend om naar te kijken.

De soundtrack van de film is geweldig. Het doet erg denken aan muziek uit 'The Dark Knight Rises' en dat is precies wat je bij deze film verwacht. Erg bombastisch en sfeer toevoegend. Het einde was niet wat ik verwachte maar het was wel een goed einde. Ik hoop enigszins wel op een vervolg waarbij ze ingaan op alles. 'Oblivion' is visueel een prachtige film. Een apart maar interessant verhaal en een sterke cast maken dit tot een geweldige film en één van de beste sci-fis van de laatste jaren!

8,5/10

Toelichting beoordeling: Visueel prachtig en een apart maar interessant verhaal worden gecombineerd met een sterke cast een geweldige soundtrack. Kosinski levert één van de beste sci-fis van de laatste jaren! Een geweldige film waarop ik enigszins een vervolg hoop.

centr1no

Avatar

Ik vond dit toch wel een van de meest teleurstellende films die ik de afgelopen jaren heb gezien.
In het begin is er nog niets aan de hand. De film warmt je op, maakt je nieuwgierig en levert af en toe wat spannends maar verandert vanaf de helft in een dusdanige clichématige verzameling wendingen dat het gewoon lachwekkend wordt.
Het enige wat ik de laatste helft van de film zat te dinken was "in welke film heb ik dat ook al weer eerder gezien". En dat. En dat ook.
Als je niet al te veel Sci-fi films hebt gezien de afgelopen jaren dan zal het wel te doen zijn.