Brave

Brave (2012)

Change your fate.

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Brave is een prachtige animatiefilm wat we eigenlijk ook gewend zijn van Pixar, maar het verhaal sprak me helaas niet echt aan.
De humor ontbrak me ook deze keer en dat in een Pixar film stelde me een beetje teleur...
Cars 2 was afgrijselijk en Monster University was wel redelijk geslaagd, maar toch is Pixar een beetje aan het minderen met de prachtige films die we van ze verwachten.
Brave bevat wel zoals ik al zij prachtige animaties, maar alleen hiermee kan ik de film niet een cijfer geven wat ik zou willen geven.
Kom op Pixar!

6,5 / 10

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Zojuist gekeken via Apple TV en de kwaliteit is van de bovenste plank! En dan heb ik het nog niet eens over de animatie. 'Brave' ziet er prachtig uit, je wordt meegevoerd naar een prachtig sprookje dat zich hoogstwaarschijnlijk in Ierland afspeelt (de accenten doen dit in elk geval vermoeden).

De film heeft een goed en origineel verhaal dat toch ook wel emotioneel is. De grote verscheidenheid aan personages bevalt me wel, alle personages zien er goed geanimeerd uit en het zijn eigenlijk de kleine momenten waar je het hardst om moet lachen.

Ik vind dit in elk geval één van de beste Pixar-films, en gelijk ook één van de betere animatiefilms. 'Brave' is geweldig!

10/10

Yor=

Avatar

Ik heb Brave zojuist in het vliegtuig gezien en zelfs op zo'n klein schermpje overdonderde de animaties me! Het is allemaal geweldig weergegeven en elk klein detail is meegenomen. Zoals al eerder gemeld; het haar is op zichzelf al fenomenaal.

Qua animaties had ik dus echt weer een goed Pixar gevoel. Ik vond echter het verhaal te veel van Dreamworks hebben, en niet helemaal mijn ding...
Nu heeft Pixar alleen maar goede films, maar ik vind zelf toch een van de mindere. Na Cars 2 staat deze bij mij onderaan het lijstje Pixar films!

Arteron

Avatar

Verrassend leuke film! Afgaand op de trailer kon ik niet echt zeggen dat ik het verhaal interessant vond. Maar zoals altijd, ik wil elke animatiefilm in de bioscoop zien.

De animatie was inderdaad wonderschoon! Het landschap; de verschillende, geweldig leuke uitgewerkte personages en natuurlijk Merida. Toch vond ik haar gezicht soms nog wat vreemd aandoen maar het haar was zeer goed gedaan! De drie broertjes waren ook heel erg leuk en brachten goede humor in de film. De humor is sowieso dit keer heel anders. Daar waar ik Pixar normaal veel serieuzer vindt dan Dreamworks of Blue Sky zat er dit keer meer humor en visuele grapjes in de film. Het Schotse accent is een goede toevoeging, geeft de film een eigen karakter. Daarom is het ook aan te raden de film in Originele Versie te kijken, in het Nederlands zal dit vast anders uitpakken.

Het verhaal was inderdaad wat Disney-achtig met vooral het 'alles komt goed' maar toch is dit niet clichématig uitgewerkt en is de uitwerking mooi. De boodschap die de film wil meegeven was ook duidelijk en de zelf gezongen liedjes waaren zeer mooi!

Het is in ieder geval zeker een geslaagde film, ik heb ervan genoten.
En inderaad, het korte voorfilmpje 'La Luna' was heel erg leuk en stukken beter dan 'Day and Night'.

8/10!!

benjamin

Avatar

Laten we beginnen met een open deur in te trappen: de animatie in Brave is wonderschoon. Dat is al lang geen verrassing meer bij films van Pixar, maar het niveau dat de studio op dit vlak haalt blijft fenomenaal (en ongeëvenaard). En dus kunnen we ons weer vergapen aan Schotse landschappen en kastelen en het prachtig geanimeerde haar van Merida. Of de 3D het nog mooier weet te maken, kan ik niet zeggen, want ik kon hem enkel in 2D bekijken.

Voor het eerst pakt Pixar uit met een vrouwelijk hoofdpersonage, de onstuimige Merida die absoluut niet van plan is zich te gedragen als de doorsnee prinses uit Disneyfilms - en geef haar maar eens ongelijk als je ziet wie de kandidaten zijn om met haar te trouwen. Daardoor botst ze voortdurend met haar moeder, die haar wil opvoeden tot een voorbeeldige koningin. Om daar iets aan te doen, roept ze hulp in van een heks, maar uiteraard verloopt niet alles zoals gepland. De relatie tussen moeder en dochter staat centraal deze keer en wordt mooi uitgewerkt.

Het verhaaltje is niet zo baanbrekend of buitengewoon als we van Pixar gewend zijn, maar de uitwerking is wel prima. Zoals altijd valt er veel te lachen, met de broertjes van Merida bijvoorbeeld, maar vooral met de heks. Ook neemt men zoals gewoonlijk het verhaal serieus, wat leidt tot enkele intense actiescènes. Voeg daar nog eens een prima soundtrack bij en je hebt opnieuw een goede animatiefilm. Pixar is niet op z'n best, maar weet nog steeds de concurrentie voor te blijven.

Secret1994goesFilm

Avatar

@Banned: Damn ;P je moet recent worden ;P
Ben het helemaal met je eens.
Tof verhaaltje en Ik hou echt van die lange,rosse krullekes ;P
Het accent deed met in het begin wel altijd wel grijnzen
en de humor vond ik top, vooral dankzij De Vader en de 3 broertjes

Het goede was ook dat ik helemaal niet wist wat ik moest verwachten, enkel dat het zeer mooie animatie is. Maar van verhaal had ik geen flauw benul ;S
Was in het begin wel bang toen ik zag wat het Probleem/gevaar ging worden in de film,maar het is nog goed gegaan Moeder die plots een beer wordt Ik dacht van wat gaan we nu krijgen???
Ik had dan ook vooral medeleiden.

Een tof filmpje,kan nu zeggen dat ik nog eens een Pixar filmpje gezien heb dat de moeite waard was.
8/10 !!!

Banned

Avatar

Brave is een fris en mooie Pixar sprookje :P Te beginnen bij de fantastische animatie. Na elke Pixar film vraag je je af : "Hoe hoger kan je de lat voor animatie op technisch vlak nog leggen ? Ook bij Brave vraag je je dit opnieuw af.

Het haar van Merida is een personage op zich. Nog nooit werd het haar van een geanimeerd figuurtje zo knap geanimeerd! Ook op vlak van mensen animeren staat Brave aan de top. Soms zijn de personages hun bewegingen en blikken zo menselijk dat het griezelig wordt! En dan heb ik het nog niet gehad over hoe realistisch de bos-omgeving wordt opgetrokken uit de digitale pixar fabriek.
Wat opvalt is dat de humor van deze pixar vooral moet komen van Slap-Stick. Kinderen vinden dit sowieso geweldig maar het gevaar zit erin dat die humor dan voor oudere kijkers wat flauw is. Brave slaagt er wonderlijk in om tijdens die momenten dan ook daadwerkelijk grappig te zijn. Zo werkt de drie-ling gemakkelijk op de lachspieren maar ook de schotse stamhoofden die op een gegeven moment beginnen te knokken met elkaar zijn geweldig. Wat ook een pluspunt is, en dat kon je al opmaken uit de trailer... is het het Schots accent. Het heeft een nostalgisch gevoel. Dit alles begeleid onder een geweldig klinkende soundtrack van Patric Doyle. + Mumford & Sons. :P

De keuze voor een vrouwelijk hoofdpersonage is misschien een beetje gewaagd. Ware het niet dat misschien jongens zich minder zou aangetrokken voelen tot het personage. Het sterke van Merida is dat zij symbool staat voor de vrije wil van mensen en dat zei het meeste vooruitstrevend is van de personages. Iets wat kinderen en ook volwassen ongetwijfeld zal aanspreken. Opnieuw slaagt Pixar erin om een leuk, boeiend en soms spannende film af te leveren met onvergetelijke personages. Het valt hen te prijzen nog niet de hele film te hebben meegeven in de vele trailers en spots. Het hart van film bestaan uit de moeder dochter relatie die door pixar op een perfecte manier wordt uitgewerkt met de nodige drama elementen. Iets waar zelfs sommige live-action film nog niet toe in staat zijn.

De afloop van het verhaal is wel nergens verassend, mocht Pixar misschien kiezen voor een gewaagder en tragischer einde had je misschien meer voldoening gehad en was de film meteen een knaller. Brave is misschien niet de beste Pixar maar hij doet alleszins de vreselijke herinneringen aan Cars 2 vervagen. Pixar is het nog niet verloren, alleen mogen ze zich niet teveel bezig houden met die vervolg-films! Ohja ook weer een geweldige pixar short voorafgaand de film!