The Expendables 2 (2012)

Back for War.

Reviews (8)

Glennekeeeee

Avatar

Vandaag nog eens herbekeken om de wrange nasmaak door te spoelen van deel 3 en het is gewoon simpel: zoals EX2 hoort een expendable film te zijn. een mix tussen brute one to one gevechten en over the top actie. heerlijke zelfspot, geslaagde mopppen, een all star cast die er zin in heeft en ook de nodige spanning. wat me wel opviel is dat Van Damme de show steelt in de momenten die hij krijgt maar te weinig screentime heeft en achteraf bekeken vond ik ook dat ze het eindgevecht beter hadden kunnen doen, vooral voor van damme dan die te weinig heeft kunnen tonen. maarja, toen in de cinema was het genot zo groot dat die 2 tegenover elkaar stonden dat ik de essentie daar wat vergat

9/10

Tarkus

Avatar

Puik vervolg op de eerste film is dit, en voor mij in ieder geval stukken beter dan het eerste deel.
De actie is vergelijkbaar, even goed en ook van begin tot eind aanwezig in de film.
Leuk is dat naast de 'vaste' leden uit de eerste film, Willis en Schwarzenegger een grotere rol krijgen in dit deel en bovendien het gezelschap krijgen van nog oudgedienden zoals Chuck Norris en, in deze film als de bad guy, Jean-Claude Van Damme (de vele Belgische fans zullen hiermee opgetogen zijn).
Ook leuk zijn de verwijzingen, vooral door Schwarzenegger's personage, naar de films die de heren in het verleden maakten, o.a. Rambo, Terminator en Die Hard, iedereen zal de quotes wel herkennen die 'Arnie' hier opnoemt.
Om kort te zijn, deze prent is dus stukken beter dan deel één en het mag dus verhopen dat wanneer er een derde prent komt, die ook nog eens beter gaat zijn.

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert:

Ik vond het weer een vermakelijke film die lekker wegkijkt maar toch een beetje tegenvallen.
Mijn helden allemaal samen in 1 film was in deel 1 fantastisch maar nu minder bijzonder omdat het toch al een klein beetje als een herhalingsoefening aanvoelde.
Dus deze film had best wat extra's mogen hebben.
Beetje spanning,beetje wtf-momenten,iets schokkends of een twist maar dat zit er allemaal niet in.


De film begint vermakelijk en natuurlijk overdreven zoals het hoort met badguys die missen en ondanks dat ze flink in de meerderheid zijn er allemaal aangaan op een manier die me vooral aan Rambo 4 deed denken.
Maar prima,dat hoort erbij.
Jammer dat al snel Li de film verlaat en niet terugkeert,was die druk ofzo met een ander project anders had je toch beter Couture eruit kunnen laten?Dat vind ik personage die leuk was voor deel 1 maar van mij echt niet 4 delen hoeft mee te doen.

Dan zijn er 2 nieuwe karakters,Maggie en Billy.
Maggie is een leuke toevoeging hoewel een vrouwtje tussen al die kerels voor meer leuke situaties of grappen had kunnen zorgen,wat er nu eigenlijk amper is.(Alleen het kuch kuch moment van Lundgren wat erg leuk was)
Billy is er bijgehaald om een karakter van de groep dood te kunnen laten gaan en vind ik erg slap,zijn dood boeit niet omdat we hem niet kennen van deel 1 en de acteur niet van andere films zoals de anderen in de film.
Had dan Couture dood laten gaan,zo bijzonder karakter is dat toch niet?Had op mij meer indruk gemaakt.

Daarna gaat de film van situatie naar situatie om wat te kunnen schieten.
Een bijrol van Norris is overdreven maar leuk(had dat muziekje voor Eastwood bewaard voor deel 3) en dat Arnie en Willis langer te zien zijn is ook een pluspunt(Maarre dacht dat Willis de badguy zou spelen,heeft toch in artikelen gestaan op FT)

Ik zou liever zien dat er wat meer aansprekende badguys inzitten dat 1000 figuranten.
Waarom niet 4 a 5 badguys die we kennen van andere films en zorgen voor wat meer spanning.
Nu moeten we erg lang wachten op de echte confrontatie tussen Van Damme en Adkins en de goodguys en heb geen idee waar het op dat moment nog om gaat?(Plutonium mag niet in vliegtuig geladen worden ofzo?)
Het gevecht tussen Statham en Adkins is ook nog een grote tegenvaller.Kort,onduidelijk af en toe wie de klappen krijgt(te donker) en weinig spectaculair(dat Statham er zonder schrammetje afkomt zegt al genoeg eigenlijk waar die later nog grap over maakt)
Het gevecht tusssen Van Damme en Stallone is beter maar vond ik ook tegenvallen.
Het is al een kick om ze tegenover elkaar te zien staan maar behalve 2 airkicks van Van Damme vond ik hem vooral tegenvallen in het gevecht.
Als zulke helden van vooral vroeger tegenover elkaar komen te staan wil ik een gevecht zien die me echt bij blijft en gewoon 1 van de beste knokpartijen van deze eeuw maar dat was het zeker niet.

Voor de rest hoef ik niet echt die 'I pronounce you man and knife'-scenes te zien.
Hoewel ik die onzin allemaal best vind zou ik gewoon graag zien dat ik af en toe een keer het gevoel heb dat sommige van de 'helden' echt in levensgevaar zijn en niet alleen cool en met grappen rondschieten en lopen.
Laat dat maar aan Crews over alleen ;)

Maar zoals ik zei,het was weer vermakelijk.
Meer tieten mag ook wel in zo'n mannenfilm by the way en gooi in het vervolg nou wat meer badguys erin zoals The Rock,Diesel,Eastwood en Jay White samen en maak ook echt gebruik van ze.

ErwinW

Avatar

Tja, wat te zeggen? Het is een keiharde actiefilm met geweren met oneindige munitie, veel slechte one-liners (in de regel geleend uit andere films, net als de muziekjes die de personages vergezellen), een slechterik die zo slecht is dat hij in donkere omgevingen nog een zonnebril draagt en heel veel "te veel rood vlees gegeten"-dialogen.

Ook het verhaal is in 1 regel uit te leggen. 1 goeierik wordt gedood door de slechteriken en uiteindelijk maakt de hoofd-goeierik daarna de hoofd-slechterik dood.


Daarom: een welverdiende 10 / 10

jaime91

Avatar

The Expendables deel 1 was een ontzettende verrassing. Het was fantastisch dat al die actiesterren ja zeiden tegen dit project en het was een genot om ze allemaal ten strijde te zien trekken. Het enige wat miste was leuke humor en ook de actiescene's mochten nog wel wat grootser en spectaculairder, ook waren sommige scene's wat rommelig gefilmd. Maar daar was nou eenmaal de tijd en het budget niet voor (gelukkig is dat gefixt met de directors cut), hoe dan ook er was nog genoeg te verbeteren.

In deze alinea volgen wat spoilers!!!!
Zie daar The Expendables 2. Hij is grootser, spectaculairder en bovenal grappiger. Deze film is precies wat de eerste moest zijn en ik heb echt met een grijns de hele film zitten kijken. Hetgeen wat ik in de eerste miste namelijk leuke grappen en goede oneliners heb ik nu gekregen. Maar toch ben ik niet over alles positief. De rol van Jet Li is echt belachelijk klein, en ik vind het onzin dat hij alleen in het begin mee mag doen. Het slaat nergens op dat zijn personage er opeens mee stopte en hij was toch wel een gemis. Zijn personage had nog voor leuke situaties en eentweetjes kunnen zorgen samen met Dolph ''Gunner'' Lundgren. Ik hoop oprecht dat hij er voor een 3de deel gewoon weer bij is. Wat ik ook jammer vond was dat Jean Claude Van Damme maar 1 vechtscene heeft. Gelukkig is die vechtscene KEIhard en wreed, maar ik had hem wel wat meer in actie willen zien, toch is het tof om hem als badguy te zien. Hij doet het overtuigend en ik geloof het direct wat hij staat te doen. Al is zijn rol ook weer niet zo heel groot, ik vond hem een badass badguy. Dan nog tot slot Arnie en Chuck Norris. Zij doen beiden precies wat ik verwacht had, hoewel Arnie nog een paar geinige oneliners heeft en er toch ouderwets cool uitziet als hij zijn grote gun leeg aan het schieten is met Bruce en Sly aan zijn zijde (wat een fantastisch moment!!), is dat ook alles wat hij doet. Ik zie daarom solo films met hem niet echt zitten omdat ik denk dat vechten zo als Sly dat doet, voor hem niet meer mogelijk is. Norris zijn optreden is ook tof en grappig (dat western muziekje was hilarisch net als zijn quote over zichzelf) maar het is goed dat hij niet meer voor een 3de deel komt opdraven. Hij hoort gewoon in deze film thuis, en is in mijn ogen legendarisch omdat hij ooit met de legende Bruce Lee gevochten heeft, en zelf ook een flinke status heeft opgebouwd maar 1x is voldoende. Oja en ik ben ook heel blij dat Terry Crews eindelijk heeft laten zien dat hij ook heel goed kan knokken. Top!

Conclusie: The Expendables 2 is geweldig. Het was een slimme keuze van Sly om dit keer de regie aan Simon West over te laten, dit was namelijk iets teveel voor hem in deel 1. Humor, explosies en gruwelijke gevechten en een geweldige cast! Alles wat je zoekt in een actiefilm. Ik heb hier echt veel plezier mee gehad, en zie een 3de deel met vertrouwen tegemoet. Ik kan nu al niet wachten!!

Glennekeeeee

Avatar

Wat een vooruitgang tegenover deel 1!
Niet dat ik me met het eerste deel niet vermaakt heb maar het viel toch een beetje tegen in mijn verwachtingen.

Dit deel 2 maakt echt wel veel goed. Ten eerste is er meer tijd besteed aan een 'degelijk' verhaal en dat zorgt ervoor dat je in het middenstuk waarin de actie iets minder te zien is toch geboeid blijft kijken. Ook de komische anekdotes waren heerlijk en vooral Van Damme was weer back on the big screen!! Zalige gast die meer kansen moet krijgen.

Dat ze hem in Expendables 3 als tweelingsbroer van Vilain brengen maar dan aan de goede zijde zodat hij eens kan winnen

Lundgren was ook wel leuk en de neger wint altijd met de grootste wapens.

Het einde is fantastisch met gevechten tussen grootheden waar je vroeger alleen maar kon van dromen en de quoters van Willis en Schwarzenegger waren heerlijk!!

TOPPER

Hopelijk komt er deel 3, want Box Office in USA stelt teleur

Secret1994goesFilm

Avatar

Schitterend filmpje gemengd met een goede dosis humor,actie en een beetje drama.

Sorry voor Stallone,maar het is beter dat hij niet meer aan het stuur staat van een film. Want deel II is zoveel beter dan deel I.
Zeer veel humor,dat het niet mooi is ;P lachen!
Geweldige intredes van WIllis,schwarzenegger en Noris!
Ook beter verhaal!
Het is tof om de oude gezichten uit deel I terug te zien en ze eens beter te leren kennen (zoals waar ze anders rondhangen)
One Question: Where is Tool?
Ook is JCVD een griezelig-gemene schurk,maar vind dat hij samen met andere bad-guys te weinig hun ding hebben kunnen doen.
Zo zijn ze maar 2keer elkaar tegen het lijf gelopen:ontmoeting en final battle
Maar al bij al:schitterende film.
Ben enkel bang dat ze het beste in deel II hebben gestoken en vraag me af wat er nog over is voor deel III...of hebben ze nog betere one-liners in hun kast staan? 9/10

DannyEsth

Avatar

Net terug uit de bios, was een zeer vermakelijke film. De actie spat er vanaf hoewel sommige wat ouder zijn geworden was het toch erg leuk om ze weer allemaal te zien. Onder andere Stallone en Stratham zijn weer zoals we ze gewend zijn lekker koel. Wel jammer dat we Jet Li zo kort zien. Maar heb genoten. Vooral de scenes met Swarzenegger en Bruce Willis waren top haha. Swarzenegger: I`ll be back. Willis: You`ve been back enough let me be back now.

Het verhaal was niet echt groots maar de actie de stunts en natuurlijk het feit dat je al deze sterren tezamen mag aanschouwen maakt dat meer dan goed. Van Damme vond ik wel iets wat tegen vallen maar goed al met al toch een goede film, al met al moet je wel realistisch blijven en dan verdiend de film een dikke 7. Prima film kijk uit naar de dvd.