Warrior

Warrior (2011)

Fight for Family

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Topfilm!

In het begin denk je dat je naar een boksdrama aan het bekijken bent. Trage dialogen, Personages waar we van weten dat er meer in hun schuilt. Verhaallijnen die netjes uitgeschreven worden en enkele sterke acteerprestaties zoals van Hardy zorgen ervoor dat je meteen in het verhaal gezogen kan worden. Daarna komen we in een nogal simpele actie-omgeving terecht maar net door de opbouw vooraf krijgt het net dat tikkeltje actie.
Tot de laatste akte heb je wel het gevoel: langs de ene kant verhoogt de actie een dramafilm maar verlaagd de drama een actiefilm. Maar in die laatste akte gaat de film nog een versnelling hoger, kleine twists die je doen twijfelen aan de effectieve afloop en een slotgevecht waarin je zo word meegesleurd door de emoties van de personages. Zoals hierboven mocht er misschien nog een langer einde geweest zijn waarin alles word uitgelegd. De laatste scène was nogal onsamenhangend met de rest van de film maar

niettemin is Warrior een uitstekende actiefilm die vist in de vijver van vele Direct to DVD-films maar het niveau vertienvoudigd dankzij uitstekende personages, uitstekende acteerprestaties, een goed verhaal en heerlijke actie van de bovenste plank.

7,5/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Man, :s
Super film. Heb nu toch al een aantal vecht-films in m'n kast staan, maar dit is nu echt wel m'n pareltje.
De film begint met veel gepraat om de kijker toch duidelijk te laten inkijken in het leven van de 2broers en hun vader.
Acteren konden deze mannen zowiezo en je verwacht of denkt het einde al te weten...
Maar toch na deze film... had je het nooit verwacht.
Super aangrijpende film waarvan ik zonder schaamte kan zeggen dat ik een verdomde brok in m'n keel had en de tranen in de ogen stonden.
één ding: einde mocht langer? Wie krijgt het geld? wat gebeurt er met Hardy's personage?

Tarkus

Avatar

Een film die aanvankelijk niet op mijn verlanglijst stond, maar die ik desondanks toch heb gekocht.
En heb er geen spijt van, integendeel, want dit is een puike prent.
Vechtfilms, over boksen of andere aanverwanten, waren vroeger niet echt mijn ding, maar ik geef toe, tegenwoordig worden er wel goede filmen gemaakt in dit genre, en dit is er dus weer zo een.
Wat voor me belangrijk is, is dat er een goed verhaal achter zit en dat het dus niet louter en alleen om het gevecht in de ring gaat, en ook deze film heeft een bijzonder emotioneel verhaal, en maakt dus dat ik deze film zo goed vind.
De vertolkingen van de ganse cast zijn uitstekend, maar Nick Nolte springt er in zijn, weliswaar iets kleinere, rol toch ook weer uit.
Maar beide hoofdrolspelers, betrekkelijk nieuw in het vak, zijn grandioos.
Ik kan deze film zeer warm aanbevelen ook voor diegenen die niet graag gevechtssporten zien.
Topper !!

UndercoverPanda

Avatar

Mooie drama/vechtsport film, die tot een hoger niveau wordt getild door puike prestaties van met name Tom Hardy en Nick Nolte. Hier en daar wel een tikkeltje voorspelbaar en er zitten ook nog wel een paar cliché's tussen, maar dat is in dit genre geen doodzonde, vind ik.

Warrior kent inderdaad ook een aantal raakvlakken met The Fighter (vechtsport, drama, broeder rivaliteit, drank/drugs problemen) en het is haast onmogelijk om die twee films niet met elkaar te vergelijken. In dat opzicht vind ik The Fighter een net iets completere film dan Warrior, hoewel laatstgenoemde de betere vechtscènes heeft.

7,5/10

Liptonpome

Avatar

Net klaar met kijken, wat een prachtfilm. In het begin was ik nogal sceptisch, het kwam me wat voorspelbaar over met o.a. de lieve vader die zijn gezin niet meer kan onderhouden, en dan maar moet terugkeren naar datgene waar zijn vrouw zo op tegen is.

Maar wat naar mijn mening deze film zo ontzettend goed maakt - waardoor die voorspelbaarheid en clichés eigenlijk niet meer meetellen - is de combinatie van fantastisch acteerwerk en grandioze meeslependheid. Je voelt in principe al aankomen wat er gebeurd, maar toch ga je er ontzettend in mee. Als ik deze film in de bioscoop had gezien(ipv op mijn kleine tv'tje) was ik wss mee gaan juichen met de personages/het publiek in de film.

Daarnaast vond ik het prachtig hoe ik eigenlijk aan mezelf merkte hoe ik compassie kreeg voor alle 3 de partijen (broer, broer en vader), terwijl deze alle 3 complete tegenpolen zijn.

jaime91

Avatar

Gisteren naar deze film geweest en ik ging hier toch heen met een voorgevoel en na het lezen van jullie recensie met hoge verwachtingen. Ik ging er zowiezo van uit dat ik een topper kreeg te zien maar na het zien van de trailer had ik ook zoiets van ik hoop dat deze film niet flink gaat inkakken op de emo momenten. De vechtstukjes vond ik in de trailer wel tof maar met het verhaal kwam het niet echt samen, kortom ik vind dat de trailer van deze film de film eigenlijk te kort doet. Je kan deze film namelijk niet samenvatten in 2 minuut 30 ofzo dat werkt gewoon niet. Als je echt vergelijkkings materiaal wilt hebben dan heb je genoeg aan de poster. Waarom? Die poster straalt gewoon echt kracht uit, en dat is ook wat de film uitstraalt kracht en hart.

Je hebt Tom Hardy die zowel in zijn acteren als fysiek enorm sterk is, Joel Edgerton die misschien fysiek er wat minder uitziet als Hardy (dat wel klopt met het personage wat hij speelt) maar qua acteren is ook hij briljant, en Nick Nolte die in deze film echt een topprestatie weggeeft en misschien nog wel de meeste lof verdient.Dit omdat hij eigenlijk deels zichzelf speelt lijkt het wel (hij heeft zelf ook nogal wat problemen gehad met alcohol) en zichzelf toch zo kwetsbaar kan opstellen en vooral durft op te stellen. Kortom de man is gewoon echt fenomenaal. Verder heeft deze film ook het beste eindgevecht dat ik ooit heb gezien.T+)

Dit is een film die iedereen gaat raken, ook als je niet van ''sportfilms of''vechtfilms'' houd, niet bekend bent met UFC of er niets aan vind. Dit is een film voor iedereen die houd van een goed verhaal. En welke filmkijker houd nou niet van een film met een goed en duidelijk maar voor sterk verhaal?

Tot slot wil ik nog iets kwijt. Deze film word nogal veel vergeleken met The Fighter die volgens mij 2 oscars won. Om eerlijk te zijn vind ik The Fighter echt veeeel minder dan deze film dus als de Fighter 2 oscars kan winnen dan mag deze film er wat mij betreft minimaal met het dubbele naar huis gaan, waar zeker een oscar bij moet zitten voor Nolte. :W