Resident Evil: Retribution

Resident Evil: Retribution (2012)

Think global. Kill local.

Reviews (8)

Secret1994goesFilm

Avatar

Zo... had veel kritiek gehoord over deze film.
Maar ik ben zo'n fan van de games en vind de 1e de beste uit de reeks. Uiteindelijk gaat het bergaf met de films en de 4e Afterlife had enkel de pluspuntjes om Wesker, Chris en CLaire te introduceren... Maar het verhaal kon beter.

Toen ik deze bekeek zag ik weer een herhaling van de vorige films... Anderson (regisseur) wil weer met met je voeten spelen en je doen twijfelen wat echt is en wat niet.
Alice (Jovovich) word weer wakker met enkel een papiertje rond haar naakte lijf en is weer opgesloten in een Umberella hoofdkwartier.
En dan gaat het verhaal de grond in... namelijk Wesker, de sterke tegenstander in Afterlife... wil vrienden worden. Hij is niet meer baas van Umberella en wil samen met Alice deze ZombieApacalypse uitroeien...Maar dan moet ze eerst ontsnappen uit het kwartier van Umberella terwijl hij vroeger clonen van haar vrienden haar op de hielen zitten.

Het verhaal klopt langs geen kanten,wat me wel wat irriteerde, dat ik soms gewoon moest lachen omdat het zo slecht was...
Alice ontsnapt met gemak uit haar isoleercel en Wesker, die zelf supersterk is, besluit om een reddingsteam te sturen zonder enige vorm van superkrachten. Wesker kon gemakkelijk in z'n eentje het kwartier binnenkomen en alles op z'n weg uitroeien.

Ook werd er in deze film gebruik gemaakt van gigantische beesten, die jammer genoeg veel te vlug en simpel afgemaakt worden (huilen gewoon...)
In het verhaal willen ze dan ook plots Alice een moederfiguurtje laten worden die een cloon van een kind met haar meeneemt bij de ontsnapping.

Deze film bewijst ook eens hoe lang ze deze reeks kunnen rekken...
Heel de film gaat eigenlijk over de ontsnapping uit het ondergronds complex.
Wat in ResidentEvil1 claustrophobisch overkwam heeft deze niet. RE1 was zoveel spannender met sterfelijke personages en supergevaarlijke zombies en Lickers. In dit deel is het complex waarin ze zich bevinden gewoon veel te licht en non-reël en slaat Alice iedereen op haar weg KnockOUt met gemak.

Ook de personages hebben geen diepgang.
In dit deel introduceren ze game-personages zoals Ada Wong, Kennedy, Barry en zelf Jill in haar gedaante uit RE5 (game). Maar de karakters zijn zo bot en moeten enkel wat zinnetjes zeggen en schieten. Maar ze lijken geen verleden te hebben en hebben één simpel doel.

Samengevat is dit één van de minste delen uit de reeks. W.S. Anderson blijft maar z'n zin doen met de Resident Evil en lijkt de negatieve reacties te negeren. Waarom heeft hij niet door dat hij een super verhaal uit Resident Evil kan halen door zich op de games te focussen.
Mijn idee is gewoon om heel deze reeks te schrappen en te rebooten... Want deze film heeft een Reboot nodig!
Begin opnieuw en start met de game RE1... Een team dat een woning moet binnenvallen waar ze voor het eerst het T-virus tegenkomen.

jaime91

Avatar

Op de een of andere manier heb ik me altijd goed kunnen vermaken met deze filmreeks. Ja de films zijn slecht, maar ik zie ze zelf in de categorie goed slecht. Gewoon lekker dom hersenloos vermaak. Bij deel 4 gingen ze wat mij betreft de verkeerde kant op met dat 3D gimmick gezeik. Maar toch kon ik van die film ook nog wel de lol inzien. Nu is er dus het 5de deel, en inmiddels ben ik er toch wel een beetje klaar mee. Deze film lijkt zoveel meer op 4 ipv de eerdere delen, en maakt zo ontzettend veel gebruik van die 3D (ik gooi dingen naar de camera) gimmick dat ik het gewoon triest vind. Het script was nooit van een hoog niveau maar is nu echt te dom voor worden, de acteerprestaties zijn matig tot slecht, net als de CGI en er zitten zoveel onwijs grote plotgaten en domme fouten in deze film dat ik er zelfs een beetje pissed over wordt ipv lacherig. Gewoon omdat ze je voor deze meuk extra laten betalen door hem in 3D in de bios uit te brengen terwijl het gewoon een domme b-film is die direct op dvd hoort uit te komen. Bij deel 4 deden ze dat ook, en daar vond ik dat al nergens op slaan maar nogmaals die vond ik nog goed slecht.

Laat ik er nu wat dieper op ingaan. Ik ga nu ook wat spoilers behandelen en ik zet het voor de zekerheid in spoilertags maar geloof me je kunt het gewoon lezen want deze film wil je niet zien. Ten eerste: Ik heb nog zelden zo erg het gevoel gehad dat de acteurs met losse flodders zitten te schieten. Ze schieten maar wat duf in het rond en nergens maakt het indruk. Ze schieten namelijk 9 van de 10 keer gewoon mis. Ten tweede: Er zit een klein kind in deze film. Waarom zit dat kind in de film? Dat ze Alice klonen is al erg en slaat al helemaal nergens op maar daar kan ik nog overheen zien, maar wie of wat is dat kind? Waarom die domme gebaren? Zelfs ik kan zien dat dat geen gebarentaal is.

Dat kind wordt op een gegeven moment ontvoert door een monster wat iedereen die het tegenkomt vermoord maar dat kind niet, want dat kind wordt in een cocon gestopt omdat dat kind door Alice gered moet worden. Kinderen mag je blijkbaar niet doden in films ofzo. Er is verder geen enkele reden voor die cocon. Het is een domme ripoff van Aliens, waar het wel impact en nut had. Je hebt verder ook nergens het idee of gevoel dat de grote bekende personages in gevaar zijn. De actiescenes zijn ook teveel van hetzelfde, acteurs als Oded Ferh, Colin Salmon en Michelle Rodriguez keren weer terug maar de manier waarop is ook zo duf en slecht bedacht. Niet alleen Alice/Milla Jovovich is gekloond, Oded,Colin en Michelle ook. Want dat is de enige manier dat acteurs kunnen blijven terugkomen. En dat zorgt er meteen ook voor dat je geen mallemoer om de personages gaat geven. En het boeit je ook geen reet wie er sterft of niet.

De vorige films kon ik allemaal nog een 5 a 6 geven, en ik heb er echt over nagedacht of ik dat bij deze ook niet kon maar ik kan dat echt niet maken nu. Ik heb niets tegen dom hersenloos vermaak, maar dit script is zo simpel en dom geschreven en de film heeft me zo ontzettend geiriteerd dat ik nu niet hoger dan een 2 geef. Waarom geen 1? Nou Paul W.S Anderson heeft wel ontzettend naar de games gekeken, en er zitten genoeg verwijzingen naar de games. Dat en het eindgevecht dan is het enige pluspunt. Ik kan in ieder geval niet meer wachten op de reboot, want hier valt echt wat goeds van te maken. Maar niet op deze manier. Ik ben blij dat ik geen cent ervoor hebt betaald maar dat ik hem gedownload heb. Deze shit vraagt erom. Diep triest is het. BAH! :r

En nog 1 ding. Johann Urb speelt Leon. Ik had er al een slecht voorgevoel over en dat bleek maar weer terecht. Wat een SLECHTE acteur! Hij lijkt op Leon door zijn kleding en haar ja, maar ik heb geen ENKEL moment het idee naar Leon S Kennedy te kijken. Als ze deze shit gaan rebooten, dan doe het goed en doe het snel en vraag Jensen Ackles. Ik zou me goed kunnen voorstellen dat ze dat nu ook hadden gedaan en dat hij vriendelijk bedankt heeft. En dat ze daarom voor een slechte b-acteur gaan die op een foute pornoset thuishoort ipv een filmset. O+

Tarkus

Avatar

Ook deze prent barst van de actie, net als de vorige filmen trouwens, maar dit keer gaat het wel ten koste van een goed verhaal.
Milla Jovovich doet het nog steeds uitstekend, alsook Michelle Rodriguez.
Maar het is duidelijk, de klad komt erin...
Het einde van de film laat blijken dat er nog een vervolg komt, maar als dit dan van dezelfde kwaliteit is als deze film, laat het dan maar eindigen.. het was ooit veel beter...

Glennekeeeee

Avatar

Vandaag gezien: zoals je al aan mijn quoteringen hebt kunnen zien (of kan zien) ben ik wel een fan van de RE-reeks. Vooral deel 3 en 4 zijn voor mij persoonlijk films die ik binnen zoveel jaar nog wil zien. Ik had dan ook grote verwachtingen omdat de stijl toch erg lijkt op deel 4 alleen is deze wel een stukje minder.

Op zich moet ik wel zeggen: door met de klonen te werken is het verhaal wel leuker om volgen en krijgt bijvoorbeeld rodriguez een leukere rol. De terugkeer van vele personages is wel een flop. Er zijn er maar enkele die echt als rol kunnen bestempelt worden. De rest is eigenlijk een cameo...

Het verhaal is iets trager, saaier, en de actie is zeker in het eerste deel minder leuk om te bekijken. Het 2e deel maakt veel goed maar toch is het samen met deel 2 de minste episode van de franchise.

Het einde zag er goed uit om van deel 6 een waardig slot te maken. Ik hoop dat ze dat doen zodat RE voor mij een cultserie blijft

een 7/10 vooral omdat ik fan ben

Frietgezicht

Avatar

@ Scatyfan,ik had wel opgelet(op het begin had ik mijn aandacht nog ervoor :P) en idd hoorde je haar vertellen dat ze gevangen waren genomen maar dat vind ik nou juist onzin.
De hele film doen die karakters mee en de film erna zijn ze weg omdat de karakters niet nodig zijn of de acteurs geen zin hebben en verzinnen ze gewoon ff simpel dat ze gepakt zijn.
Dus volgende deel is dat spleetoogje zeker ook uit beeld gelijk.. (Die ik toch wel weer zal kijken)

ScatyFan

Avatar

Het blijft een verfiming van een video game, zo'n film zal er altijd wel minder eruit zien dan een film die niet van een game komt, ondanks dat zijn de films niet verkeerd. Retribution was wel de minste maar niet slecht. Zat goeie actie en spanning in alleen was het verhaal een beetje zwakkjes maar ik heb begrepen dat al die oefeningen bij de ontsnapping te maken heeft met de allerlaatste (6) Resident Evil film.
Ik vind 6 er wel beter uitzien dan deze, maar ik kon helaas ook niet veel vinden daar over. Maar wat ik er van heb gezien heeft me wel gemotiveert om hem te kijken.

Frietgezicht

Avatar

Vond deel 1 wel gewoon leuke film en deel 2,3 en 4 waren matig maar nog best te kijken maar dit deel slaat echt helemaal nergens meer op een geef ik een dikke 1.
Ik zat me gewoon te vervelen tijdens de film en me te ergeren terwijl ik al geen verwachtingen had.

Het hele begin sloeg al nergens op in die woonwijk en de zombies en andere beesten maken echt totaal geen indruk en zijn nooit eng of gevaarlijk.
De terugkeer van oude karakers was ook maar boring en een gevoel van herkenning had ik nooit.
Dan krijg je allemaal karakters erbij waarvan het niet boeit of ze doodgaan of niet en een verhaallijn is er al helemaal niet.Eigenlijk is de hele film een prison break en verzinnen allerlei onzin erbij.
En over prison break gesproken,waar is die gozer en de rest waar ze mee eindige in deel 4 op de boot,gewoon doen alsof ze er niet meer zijn.
Echt een bagger en weer zo'n open einde die zogenaamd indruk moet maken.

Enige pluspunt was die Aziatiche meid,niet qua karakter maar om naar te kijken,mooi dingentje.

DashX

Avatar

Alweer 5e deel van Resident Evil. Personages komen houterig over, er is diepte. Heel de film lijkt zelf op een videogame. Als je andere delen goed vond, dan zou deze je ook bevallen. Het is weer meer van hetzelfde, maar toch vond ik het minste van de 5.

Al de actiescenes en eindscene heb ik al online gezien hier op FT. Dus als je net als ik al die scenes heb gezien, is het niet meer waard om een bioscoopkaartje ervoor te betalen.

Het einde eindigt weer zo open als hoe deel 4 eindigde. Als deze film een succes wordt, komt er dus weer een deel. Volgens de regisseur zou het dan laatste deel zijn, waar zelfs Alice niet meer de hoofdpersonage zou zijn. Kan eigenlijk niet meer wachten dat zij deze reeks afsluiten.