Captain America: The Winter Soldier (2014)

In heroes we trust.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (7)

Shifty777

Avatar

Zag hem reeds in de bioscoop, en ondanks dat ik hem per ongeluk in 3D zag (omdat het niet online stond dat hij op die tijd in 3D draaide, maar als je er toch al bent ga je niet meer naar huis) en ik een stronthekel heb aan 3D, vond ik hem toch ontzettend goed. Gisteren haalde ik de film op blu-ray.

De eerste film uit de reeks was wel een redelijk tussendoortje, maar niet echt een bijzonder goede film. De broertjes Russo hebben echter fantastisch werk geleverd in een film die uitdaagt en diepgang heeft, maar ook voldoende humor. Enige mindere punt is dat Chris Evans nog altijd niet de meest charismatische hoofdrolspeler is, en wordt overschaduwt door zowel Scarlett Johansson en Anthony Mackie.

Voor mij een van de verrassingen van dit jaar, want ik had hier niets van verwacht en als het niet omwille van de goede recensies was, was ik ook niet naar de bios gegaan hiervoor.

8.5/10

Frietgezicht

Avatar

Ik wil niet gaan zeuren waar Iron Man enz zijn als Captain America wordt opgejaagd wat vast groot nieuws zal zijn op alle zenders en Fury vermoord lijkt want andere helden die ontbreken zal bij elke standalone film opvallen maar dat Hawkeye er niet bij is vind ik wel bullshit. Hij werkt bij Shield en met alles wat er gebeurd in deze film is die nergens te bekennen?Really?Had dan een opmerking gemaakt over waarom niet.

Roeltje

Avatar

Heb (eindelijk) deze film in de bioscoop kunnen zien. Deze verdiend mijn grote complimenten! Zeer goede film! Ik vind hem de beste van het MCU. Dat hele complot met Hydra zag ik niet aankomen! Blijkt dus dan de eerste Captain America film bijzonder veel heeft betekent voor het hele universum waar we natuurlijk niks van wisten. De acteerprestaties zijn heel erg goed, cap en falcon hebben een mooie klik. Zeker een aanrader voor Marvel/Jason Bourne fans en zelfs nog beter dan The Avengers. Na de mid-credits scene kan ik ook niet meer wachten op The Avengers: Age of Ultron. Quicksilver en Scarlet Witch waren grote verassingen voor mij en ook zeker aangenaam! Op naar Guardians of the Galaxy.

Een dikke

8/10

jaime91

Avatar

De eerste Captain America film vond ik samen met Iron Man 2 de minste films van phase 1. De tweede wereldoorlog setting was tof net als de actiescenes maar het ging Captain America wel wat gemakkelijk af allemaal. Nu is daar het vervolg en laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, dit is wat mij betreft de beste Marvel stand alone film tot nu toe! De actiescenes zijn onwijs spectaculair! Captain America heeft inmiddels al in 2 films mogen laten zien dat ie best kan knokken maar in deze film kan hij pas echt laten zien wat hij in huis heeft. Daarnaast krijgen Nick Fury en Natasha Romanoff ook wat meer screentime en vind ik het script ook echt onwijs goed! Al is dat zeker niet perfect maar daarvoor moet ik het spoilergebied induiken. Dus mensen die Captain America nog niet gezien hebben, ga dat zeker doen! Maar wees gewaarschuwd voor SPOILERS vanaf nu! Grote spoilers zet ik trouwens nog in spoilertags.

Het probleem wat ik heb met het script is dat ik al meteen wist dat Nick Fury nog leefde. Dat kwam niet door de trailer waarin dat blijkbaar ook al verklapt werd maar doordat ze er bij Marvel blijkbaar problemen mee hebben om personages te laten sterven. Dat begint nu toch wel erg op te vallen en dat haalt de spanning weg. En dat is ook meteen het enige echte probleem wat ik met deze film heb. Verder doet deze film iets heel interessants voor het hele Marvel Universum want Shield is er niet meer! Wat gaat dat betekenen voor Agents Of Shield? En voor The Avengers? Want nu moeten The Avengers het dus waarschijnlijk in hun eentje doen zonde de hulp van zo'n grote organisatie. Daarnaast vind ik het ook slim bedacht om Hydra door te laten groeien in Shield. Waardoor deze film een Bourne achtige vibe kreeg en dat werkte echt onwijs goed! En dat was ook een twist die ik totaal niet zag aankomen.

En het is ook een leuke twist voor voorgaande Stand Alone films want Senator Stern die eerder voorbij kwam in Iron Man 2 en ervoor probeerde te zorgen dat Tony Stark met het hele Iron Man gebeuren zou stoppen deed dat dus in opdracht van Hydra. En het plaatst Shield ook meteen in een andere daglicht. Dus dat maakt die twist extra tof!

Het probleem wat ik met het eerste deel had was in deze film verdwenen. Cap staat in deze film echt voor een uitdaging. En dan is er nog The Winter Soldier. Ondanks dat hij er misschien niet zo veel in zit als je zou verwachten is ie wel een onwijs toffe badguy! Een echte uitdaging voor Cap, en opnieuw zijn de vechtscenes tussen die twee onwijs goed! Ik had zelfs met The Winter Soldier te doen toen hij ondervraagt werd door de geweldige Robert Redford en vervolgens zijn geheugen werd gewist. En daarnaast is er ook nog de humor wat ik zeer goed vond werken omdat Chris Evans en Anthony Mackie echt een goede klik hebben. Ik vind The Falcon echt een hele coole sidekick voor Cap. Net als Black Widow die nogmaals meer van zichzelf kan laten zien en onder andere laat zien dat ze niet perfect is en ook bang kan zijn.

Captain America The Winter Soldier is een geweldige spy actiethriller met leuke humor, fantastisch actiescenes, een goed acterende cast en een goed script. Ik ben blij dat de regisseurs van deze film ook getekend hebben voor het derde deel. De film heeft een duistere toon dan de vorige Cap film, en aangezien The Avengers 2 dat ook zal hebben is dit een mooie aftrap voor The Avengers 2. Top film!

En voor de mensen die nog Agents Of Shield kijken, in de aflevering die zondag wordt uitgezonden om precies te zijn aflevering 16 End Of The Beginning bevat een link naar deze film.

benjamin

Avatar

Waar in de eerste reeks Marvelfilms het hoofddoel nog leek buzz op te bouwen voor The Avengers, lijkt het erop dat in deze zogenaamde 'phase two' er meer ruimte is om films te maken die op zichzelf de moeite waard zijn. Eerder keerden Tony Stark en Thor al terug naar hun 'gebruikelijke omgeving' voor fijne films en nu is het dus aan Captain America. Enig probleempje: door het hele invriesverhaal kan The First Avenger niet echt terugkeren naar de setting uit deel één en zit hij vast in z'n tijd. De eerste trailers deden vrezen dat Marvel dat gewoon zou oplossen door van deze film toch wel een overbodig tussendoortje te maken: alsof dit gewoon een Avengers 1.1 zou worden in plaats van een heel eigen prent. Wel, niet dus, niet alleen is Captain America 2 absoluut wel z'n eigen ding (op een scène in de credits waar de modale bioscoopganger weer niks van snapt na), het is ook een verdomd goede blockbuster geworden en misschien wel het allerbeste wat Marvel tot nu toe gedaan heeft.

Op zich lijkt deze film niet zozeer op de overige films van Marvel (ook de kenmerkende humor is beperkt tot het minimum), maar eerder op de films rond Jason Bourne. Steve Rogers moet deze keer op de vlucht en de geheimen van S.H.I.E.L.D. achterhalen terwijl de organisatie (met niemand minder dan Robert Redford aan het hoofd na een aanslag op Nick Fury) hem op de hielen zit. Captain America mag misschien wel één van de minst interessante helden zijn, z'n gebruikelijke simpele stijl is een aardig contrast met de wereld van geheimen waar hij in verzeild geraakt. En daarnaast is er natuurlijk nog Scarlett Johansson, die er niet alleen weer geweldig uitziet, maar als Black Widow een mooi tegenwicht vormt voor de Captain.

En dan is er nog die Winter Soldier: Marvel zet de villain zelfs in de titel, dus dan moet hij wel heel goed en belangrijk zijn. Wel, niet echt zo belangrijk als je zou denken: de Winter Soldier zit niet eens in zo heel veel scènes en als hij verschijnt is het meestal om te vechten, waar de meest memorabele villains toch meer zelf verantwoordelijk zijn voor een plan of een doel. Ik zou zelfs zeggen dat hij niet eens de belangrijkste tegenstander is in deze prent, daarvoor ligt de nadruk te veel op de geheimen en plannen die gemaakt worden, maar eigenlijk is dat enkel een miniem kritiekpunt op de titel. Wat het personage moest zijn, was duidelijk een waardige tegenstander voor de uiteraard toch fel aanwezige actiescènes (en wat was het tijd dat Captain eens een vijand had die een match was in tegenstelling tot deel één waar het toch iets te simpel ging) en die voor dat type vijand toch meer te bieden heeft dankzij een onthulling (die half FT weliswaar al doorheeft maar ik toch niet direct ga verklappen) die zelfs zorgt voor een emotionelere noot.

Over personages als Falcon en al zeker Agent 13 valt minder te zeggen omdat ze niet echt zo'n grote rollen hebben, al is het wel in orde dat de randpersonages zo nooit de aandacht afleiden van die essentie. Die essentie is een film die je vermaakt met naast fijne actie de strafste plot die Marvel tot nu toe gehad heeft en enkele serieuze vragen over privacy en veiligheid. Joss Whedon mag alvast afkomen met een goed script, want de lat ligt hoog.

Secret1994goesFilm

Avatar

Captain America: WinterSoldier is inderdaad één van de beste Marvel films qua verhaal.

Bij de vorige films van fase 2 lijkt er nooit echt veel spanning te zijn in Thor 2 of Iron Man 3.

Deze film maakt plaats voor een mysterieus verhaal waar Captain America niet weet wie hij kan vertrouwen... Er is Pierce, een hoge pief, en Nick Fury en Black WIdow die meer geheimen lijken te hebben dan Cap weet.
Als plots heel SHIELD achter hem zit krijgt hij ook nog eens the WinterSoldier achter zich.

De personages van Captain America, Nick Fury en Black Widow worden zeer goed ingediept. Captain America heeft het moeilijk bij het onderscheiden van slecht en goed, wat ooit zwart en wit was is nu meer grijs.
Nick Fury en Black Widow krijgen daarentegen een belangrijkere rol.
Ook de Falcon is leuk en zijn originsstory was niet echt noodzakelijk, dus die moest niet z'n eigen Origin film hebben.
En The WinterSoldier himself, legt een zeer sterke bad guy neer. Hij is toch één van de bad guys die je je het langs gaat herinneren.

Het verhaal was dus zeer sterk, met verschillende bad guys en hoofdpersonages die elk moment het loodje kunnen leggen.
Ook leuk hoe de film toch nog een link weet te leggen met het eerdere deel + nog steeds een connectie weet te zijn met de andere Marvel Films.

één nadeel: vond de super awesome vechtscenes met de Winter Soldier super vet... maar ze mochten meer in slow motion... De armbewegingen gingen me iets te snel

After Credits is is net als in Thor2 al een leuke vooruitblik naar Avengers 2

Angelater

Avatar

Aardige film met leuke karakters, redelijke actiescènes, mooie computereffecten en daarbovenop een hele aparte soundtrack. Henry Jackman levert toch wel een bijzonder hoofdthema af dat spannend, mooi en geheimzinnig klinkt. Daarnaast is 'The Winter Soldier' niet bang om bepaalde draden door te knippen en grote veranderingen te maken in de MCU. No more S.H.I.E.L.D..

De eerste scène die afgespeeld werd tijdens de aftitelingen was ook wel leuk gedaan. Begrijp alleen niet goed waarom de tweeling er zo psychologisch gestoord uitzag, maar dat horen we vast wel ooit een keer. Vermakelijke film.

7.5