Edge of Tomorrow (2014)

Live, Die, Repeat

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

discussie

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

ik had er niet veel van verwacht maar liet mij verleiden door de hoge ratings. Al met al viel de film mij mee alhoewel het wel een erg hoog Groundhog Day gehalte heeft (1 van mijn favoriete films trouwens). Die Mimics vind ik nietszeggende wezens wat de film helaas niet ten goede komt. Hebben we hier met superintelligentie buitenaardse wezens te maken die met een soort 2e wereldoorlog tactiek en dito middelen verslagen moeten worden. Niet erg realistisch allemaal. Toch verveelde de film niet maar het gevoel dat het veel beter had gekund overheerst wel. 6/10

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Ik kan het niet laten:E! Kom je aan Edge of Tomorrow, dan kom je aan mij:-S!"


Begrijp ik,op het einde na echt een topper!!

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Hij is alles aan het besmeuren waar hij reageert.
Oblivion mag dan wel weer :P"
Ik kan het niet laten:E! Kom je aan Edge of Tomorrow, dan kom je aan mij:-S!

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Maar toch, ik kan hem niet zomaar Oblivion en deze film laten besmeuren met een onzin:P."


Hij is alles aan het besmeuren waar hij reageert.
Oblivion mag dan wel weer :P

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Jij leest niet vaak wat Tarkus allemaal plaatst op FT he :P
Lach me altijd kapot."
Maar toch, ik kan hem niet zomaar Oblivion en deze film laten besmeuren met een onzin:P.

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Ik heb ergens het idee dat jij een hélé slechte CAM-rip hebt gezien van deze prachtige en geslaagde film, want de special effects waren geweldig. Wees eerlijk, en zeg gewoon dat de film gewoon niet snapte omdat het allemaal te snel voor je ging. En iemand die 2 The Expendable-delen gemiddeld een 8 geeft kan ik moeilijk serieus nemen."


Jij leest niet vaak wat Tarkus allemaal plaatst op FT he :P
Lach me altijd kapot.

KeesjeNL

Avatar

Tarkus "Verhaal"
Ik heb ergens het idee dat jij een hélé slechte CAM-rip hebt gezien van deze prachtige en geslaagde film, want de special effects waren geweldig. Wees eerlijk, en zeg gewoon dat de film gewoon niet snapte omdat het allemaal te snel voor je ging. En iemand die 2 The Expendable-delen gemiddeld een 8 geeft kan ik moeilijk serieus nemen.

KeesjeNL

Avatar

jaime91 " Hij heeft zijn rang teruggekregen en ze maakte ook bekend dat ze die Omega gevonden hadden maar hij was uiteindelijk niet de grote held. Waarschijnlijk heeft Bringham (Brendal Gleeson) dat hele verhaal voor zich gehouden omdat niemand Cage (Tom Cruise) toch zou geloven. Dus hij en die generaal weten het dan wel maar verder niemand. Vrataski (Emily Blunt) wist namelijk niet wie Cage was.

Dus eigenlijk heeft hij wel een soort van erkenning gekregen omdat hij zijn rang terug kreeg maar verder is het voor de media niet bekend dat juist Cage diegene was die de boel gered heeft. En daardoor werd hij dus nog steeds niet gezien als de oorlogsheld die hij wel was en was er dus niets veranderd."

Een dikke 8, wat een heerlijk film. Mijn hoofd spint nog een beetje, ik heb echter ook een theorie:

Het feit dat Cage nog steeds terug in de tijd kan (op een ander tijdstip), zou alleen maar kunnen betekenen dat hij heeft gefaald óf er nog andere omega's zijn. Je kan namelijk (begreep ik uit de film) niet terug in de tijd als er geen omega meer bestaat. Ik snap ook niet helemaal hoe Emily Blunt de (of één van de vele) omega's heeft kunnen vernietigen zonder Cage's hulp en kennis. Is dit misschien een opstapje naar een deel 2? Ingewikkeld allemaal.

Moet alleen aanmerken dat de film wel wat grover mocht, er zaten bijvoorbeeld veel StarShip Troopers-achtige momenten in de film die nu vrijwel bloedloos werden getoont. Jammer. In de 2e spoiler hieronder staat iets dat ik ook jammer vondt:

Cage gaat op vele manieren dood of/en breekt het een en ander, je ziet bijvoorbeeld niet het gat in zijn borst dat Cage oploopt na de 2e blackout (waarbij Emily zijn batterij steelt). Dat soort momenten mochten wel iets beter in beeld worden gebracht, de camera draait nét wat te vaak weg.

De aliens zijn prachtig vormgegeven, jammer dat er maar 2 soort grondtroepen te zien zijn in de film. Ze zijn ook veel te snel om even goed te bekijken.

Wie nog interesse heeft in de prachtige concept art van de film, zie de link hieronder:

http://conceptartworld.com/?s=edge+of+tomorrow

afbeelding
afbeelding

Glennekeeeee

Avatar

Heerlijke film die ik niet echt bestempel als een simpele blockbuster want de film is meer dan dat, een goed doordacht verhaal met stevige en mooi gefilmde actie, effecten van de bovenste plank en een cruise en blunt in topvorm. Sommigen vinden het einde iets minder maar ik vond het net passen bij deze film en de finale op zich is smullen

een dikke 8

jaime91

Avatar

Mark "Maareh... Aan het einde ging Cruise toch weer terug naar het moment dat ie in de helikopter sliep. Dus hij moet daarna die generaal wel verteld hebben waar die alien zat, dan weet hij en die generaal etc toch wat ie heeft gedaan."


Hij heeft zijn rang teruggekregen en ze maakte ook bekend dat ze die Omega gevonden hadden maar hij was uiteindelijk niet de grote held. Waarschijnlijk heeft Bringham (Brendal Gleeson) dat hele verhaal voor zich gehouden omdat niemand Cage (Tom Cruise) toch zou geloven. Dus hij en die generaal weten het dan wel maar verder niemand. Vrataski (Emily Blunt) wist namelijk niet wie Cage was.

Dus eigenlijk heeft hij wel een soort van erkenning gekregen omdat hij zijn rang terug kreeg maar verder is het voor de media niet bekend dat juist Cage diegene was die de boel gered heeft. En daardoor werd hij dus nog steeds niet gezien als de oorlogsheld die hij wel was en was er dus niets veranderd.

Mark

Avatar

jaime91 "

Wat ik dan wel weer tof vond was dat Cruise geen erkenning kreeg voor hetgeen wat hij gedaan had. Blunt bleef de heldin en alleen Cruise weet wat er echt gebeurt is. Dat heeft dan wel weer iets tofs.

Dus ik heb daar toch wat gemixte gevoelens over. Maar verder is het gewoon een fantastische film!"


Maareh... Aan het einde ging Cruise toch weer terug naar het moment dat ie in de helikopter sliep. Dus hij moet daarna die generaal wel verteld hebben waar die alien zat, dan weet hij en die generaal etc toch wat ie heeft gedaan.