The Expendables 3 (2014)

Never send a boy to do a man's job.

Reviews (7)

MovieMazzter

Avatar

De film heeft een topcast maar toch vind ik het geheel iets minder dan deel 2. Mel Gibson als bad ass komt niet echt uit de verf en de actie met name op het eind is behoorlijk over de top. Had graag wat minder kwantiteit en wat meer kwaliteit in de acties gezien, met andere woorden meer tanks, meer helicopters, meer soldaten in een niet-bestaand land en meer instortende gebouwen etc maakt niet noodzakelijkerwijs een betere film. Maar goed, het blijft een film waarbij je je verstand op nul moet zetten en gewoon lekker kijken. 6/10

Glennekeeeee

Avatar

De extended version gisteren bekeken en heb men punt van 5 naar 6 geplaats. alhoewel de film nog steeds belange niet kan tippen aan de vorige delen heb ik me net iets minder gestoord aan de jonge garde. al vond ik het nog steeds spijtig dat stallone de aandacht naar zich toezoog in dat middenstuk maar vergeet dat de sterkte van de films de chemie tussen die oude rotten is. maar de actie viel me ook wel beter mee dan vorige keer, al kan ik niet echt zeggen wat er nu toegevoegd is in die extended version. Ford, Banderas (voor mij zeker niet irritant) en Gibson zijn wel zeer leuke toevoegingen al is Gibsons rol (zeker met de achtergrond van zijn personage) niet iconisch genoeg geschreven om Van Damme te overtreffen

bij deze dus een 6 maar meer kan ik er echt niet voor geven want daarvoor heeft de film veel te veel foute keuzes gemaakt om deze serie springlevend te houden

Tarkus

Avatar

Ik snap de lage waarderingen die deze film krijgt niet goed.
Akkoord het is geen 'intelligente' film, maar wel een verdomd goede actieprent zoals die in het verleden veel werden gemaakt, en daar is het Stallone toch om te doen met zijn Expendables reeks.
Ik vind deze film de beste van de 3 (tot nu toe), en hoewel de 'oudjes' nog steeds de hoofdrollen spelen in deze prent krijgt men toch ook jongere castleden te zien.
Misschien net op de hedendaagse jeugd aan te spreken zoals men dat in onze jonge tijd ook deed, met de actieprenten van toen.
Voor mij dis dit dus een bijzonder goed geslaagde actiefilm en als het op dit niveau verder gaat.. laat nummer 4 dan maar komen !!

Glennekeeeee

Avatar

Als pure actiefilm had ik hem misschien een tikkeltje hoger gequoteerd maar dit draagt de naam expendables en dan is het toch een tegenvaller. de eerste 35 minuten zijn nog sterk, we krijgen een heerlijke openingsscène met actie die we willen zien en daarna een uitdieping van het verhaal maar dan loopt het mis als mister stallone plots de oude rotten wil vervangen. say what?! de cast was al uitgedund met ondertussen enkel een lundgren, statham, sly en een couture (en crewis) en je merkte op zich al een leegte én op zich snap ik stallone wel dat de leegloop normaal is, soms word je gewoon té oud om dit te doen als dit realiteit was maar daarvoor komen we niet, wij willen die oude mannen zien vechten als vanouds, de chemie tussen de cast weer zien van in de vorige delen en zichzelf soms eens belachelijk maken met een schitterende oneliner. maar daarvan krijgen we amper iets te zien. na het eerste halfuur is het gewoon een dode boel met stallone die wat emotionele praatjes verkoopt en terwijl op zoek is in de wereld naar de beste jonge roekeloze garde. zoals hierboven al vermeld. spijtig dat we geen aankomende actiesterren zien (uit b-films of meer) maar gewone onbekende (op lutz na) inspiratieloze en karakterloze jonge acteurs/actrice. op zich redden ze zich wel qua skillz maar je wil in deze film een ode aan de actie brengen met dé actie-acteurs en dat krijgen we niet. de finale op zich is degelijk maar anderzijds heb ik er ook niet echt van genoten aangezien de wrange nasmaak van al de rest nog in mijn hoofd zat.

dan over de acteurs: snipes zien we snel en begint leuk, licht krankzinnig en een leuke interactie met statham maar iets daarna én ook in de finale is het een meelopertje. ford is een leuke toevoeging en persoonlijk zelfs leuker en ironischer dan willis. al vond ik het wel jammer dat er amper zelfspot zat uit zijn actieverleden. banderas dan, een dubbel gevoel. soms ontzettend grappig, soms licht irritant al word dat wel (snel, snel) uitgelegd waarom dit soms het geval is. volgens mij hadden ze er beter mee kunnen doen, een reflectie op zijn zorro-verleden ofzo was volgens mij niet slecht geweest. lutz doet het 'degelijk' maar krijgt een typisch onorigineel rolletje waar je vaak het schijt van krijgt en de rest van de jonge garde loopt er als spek en bonen bij en hebben ook geen chemie met elkaar. en dan Gibson. beter als eric roberts al kreeg die ook geen deftige screentime maar haalt nooit het niveau van van damme. geeft nooit een echte dreiging weer en ook het eindgevecht was maar van een slappe koord. de momentjes dat hij licht over de top ging waren de beste stukken maar deze kan je op 5 vingers samentellen.
over de pg13 heb ik weinig te zeggen: het had een meerwaarde kunnen zijn maar anderzijds was de actie die er was nog degelijk en ik mis dat niet zo nodig. maar als ode had het erbij gemoeten

kort:
Hoewel ik een hevige fan ben van de eerste 2 delen (vooral deel 2) is dit deel als een expendable film een miskleun. een goeie opzet maar daarna gaat het snel bergafwaarts en ook de finale kan dat tegenvallend gevoel niet weghelpen.
jammer dat dit deel financieel een flop zal worden want had gehoopt dat ze dit tegenvallende deel konden wreken en er nog een topfilm hadden kunnen bijmaken.

4,5/10

Secret1994goesFilm

Avatar

afbeelding
Deel 3 van the Expendables! The Last Ride... Snipes, Gibsen en Ford en nog een aantal nieuwelingen op wie velen hebben gewacht.
Maar was dit derde deel wel EXPENDABLE?

Verhaal
Het verhaal begint lekker met een (bijna over-the-top) actiescene op een trein, waar ze een oude collega komen halen. Snipes speelt de Doc, die in het begin zeer interessant overkomt, maar uiteindelijk z'n magie verliest doorgaans het verhaal.
Al gauw moeten ze nog een klein routineklusje doen voor ze naar huis keren en daar loopt het mis. We krijgen een herhaling van deel 2 en onze mannen zijn uit op wraak.
Of toch enkel Sylvester Stallone... Hij dankt z'n oude, gepensioneerde team af en verspilt een twintig-tal minuten aan het zoeken van een nieuwe, jongere crew.
Oké het werd dus niet the Expendables 3, maar Barney and the Young Expendables.
Al gauw beseft hij dat hij deze vijand enkel kan verslaan door het oude en het jonge team te laten samenwerken.

Dit is dus het grote nadeel van de film... Expendables was juist zo zalig omdat het een film was vol OVER THE TOP-actie, humor over oude klassiekers en vol ouwe actiehelden zat.
En dit is niet wat we in de film zien... De flauwe humor ontbreekt tussen de ouwe mannen en zelf de chemistry is ver zoek tussen de Expendables.
De over-the-top actie is ook ver zoek. Een actiescene op een trein of een instortend gebouw maken het zeker niet goed.
En het grootste probleem is dat de ouwe mannen gewoon geen schermtijd krijgen! Het begint goed en je denkt dat het een zalig verhaal kan worden... The Expendables tegen Mel Gibson. Maar dan worden ze gewoon buiten gezet door Sylvester.

Nog zoiets Mel Gibson...
Ze willen in deze film zich wat meer verdiepen in de geschiedenis, maar het is zo slordig uitgewerkt, te snel verteld, zonder scenes. Ook missen we Rourke als Tool die toch iets te maken kon hebben met de geschiedenis van the Expendables.
Ook lijkt Mel Gibson plots een scene te hebben dat ie verteld dat ie super-gevaarlijk is. Zeker als hij woest is. Jammer dat we daar niks van mogen zien. Gibson doet het zeker beter dan de villain van deel1. Maar Van Damme was toch duisterder en een grotere uitdaging.

De PG13 was misschien jammer . De overdreven bloedklodders ontbreken, maar echt opvallend was het niet. Ze kicken nog steeds , iets te gemakkelijk, ass.

Cast
De orginele cast is weer van de party met Stallone, Statham, Crews, Coulture, Lundgren.
En ook Schwarzenegger is weer van de party om de Expendables uit de nood te helpen.
Nieuwe 'oude' gezichten waren dan weer Ford (die gierige Willis vervangt), Snipes, Grammer, Banderas, Gibson en special guest Robert Davi
En de Youngsters zijn dan Lutz,Rousey, Powell en Ortiz... Jammer dat het geen jonge, opkomende helden zijn. In de film kunnen ze zich wel verdedigen, maar bij 'opvolger van Expendable' denk je aan actiesterren. Actiesterren die oud zullen worden.
De grote afwezig is Jet Li... waarom is die nu plots weggegaan uit de Expendables?Om stiekem te vogelen met Schwarzenegger?

Finale
Finale zag je eigenlijk al van in het begin aankomen. Hoe ze het zouden oplossen. Maar de locatie was wel een uitdaging en ook de aankomende vijanden. Maar al gauw was het gewoon wat lekker mannetjes in elkaar kloppen en uiteindelijk naar huis gaan.
In de trailer leek het een gigantische actiescene, maar er werd gewoon te veel gebruik gemaakt van herhalingen. Vuistslag... eens een messteek... och, we hebben oook nog geweren... Kom laten we een motor pakken. :/ Zeker niet OVER THE TOP.
Zoals eerder genoemd was Mel Gibson ook niet echt een zeer grote uitdaging :(

Samengevat
Het was misschien een beter verhaal door de Youngsters in het verhaal te voegen, maar daar komen we niet voor als we vette, debiele actie willen zien van een paar oude knollen. Mensen komen voor een échte Expendablefilm en krijgen misschien maar een klein uurtje hun zin. Grote afwezigen zijn humor en over the top actie.

Laten we hopen dat (als ze nog wat geld binnenkrijgen) een beter 4e deel maken. (en probeer die Youngsters kwijt te raken )

jaime91

Avatar

The Expendables 3.
Ik ben opgegroeid met films als Commando, de Rambo films, Universal Soldier,Conan The Barbarian, etc. Toen al die actiesterren in 2010 samenkwamen was ik al meteen enthousiast. Ik kan gewoon enorm genieten van hersenloze actiefilms. En deel 1 en 2 voldeden daar ruimschoots aan. Nu zijn ze alweer aanbeland bij deel 3, en daarmee slaan ze ook een iets andere richting in. En zijn er beslissingen genomen, waar ik niet al te blij mee ben.

In The Expendables 3 komt Barney Ross (Sylvester Stallone) tegenover een voormalig Expendable te staan gespeeld door Mel Gibson. Hiervoor schakelt Barney de hulp in van een jonger team, waarmee hij zijn oude team buitenspel zet.

De oudgediende keren vrijwel allemaal terug. Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Terry Crews, Dolph Lundgren etc ze worden vergezeld door Wesley Snipes die ook een oud teamlid speelt en weer terugkeert om wederom zij aan zij met Stallone en consorten te vechten, Harrison Ford neemt het stokje over van Bruce Willis, dan is er nog het junior Expendables team en daarin zitten Kellan Lutz, Victor Ortiz,Glen Powell en Ronda Rousey. Mel Gibson speelt de slechterik, en dan is Antonio Banderas er ook nog.

Zoals ik al zei, er zijn in dit derde deel beslissingen genomen waar ik niet helemaal achter sta. Ten eerste kreeg de film in Amerika geen R-rating meer maar PG-13. De film is hier geschikt voor 12 jaar en ouder. Hierdoor vind ik de actiescenes minder indrukwekkend. Er is weinig tot geen bloed te zien, en de vechtscenes zijn ook minder indrukwekkend dan in de eerste twee films.

De Expendables is ooit bedacht als een hommage aan de jaren 80/90 actiefilms. Als ik naar een Expendables film ga, verwacht ik ook zo'n soort film. Dat weet dit derde deel niet waar te maken. Daarnaast vind ik het ook niet slim dat het oude Expendables team wordt vervangen door het junior team. Al die oude castleden hebben namelijk een ontzettend goede klik met elkaar, dat maakt deze films ook net zo leuk. Die chemie is bij team junior niet te zien. Antonio Banderas maakt eindelijk ook zijn opwachting, en ook zijn personage is niet wat ik ervan verwacht had. Als hij in een actiefilm te zien is, zet hij altijd een stoere rol neer. In deze film is hij er vooral voor de komedie, en bereikt hij uiteindelijk de irritatiegrens.

Nu is gelukkig niet alles in deze film slecht. Dit derde deel bevat namelijk het beste verhaal van de drie. Nu is dat ook weer geen hele grote prestatie, aangezien deel 1 en 2 niet echt een verhaal hadden. Ook is de komedie beter dan in de vorige films. Er is een beter balans tussen het serieuze van het eerste deel, en de komedie van deel 2. Ook is het erg tof om Wesley Snipes, Harrison Ford en Mel Gibson in deze film te zien. Alle 3 zetten ze prima rollen neer. Wesley Snipes past perfect tussen het team van Sylvester Stallone, en Harrison Ford is perfect als vervanger van Bruce Willis. Ik heb Bruce Willis niet eens gemist. En Mel Gibson lijkt erg veel lol te hebben in zijn rol als slechterik. En ontzettend leuk om Wesley Snipes en Mel Gibson weer op het grote scherm te zien!

Dit derde deel had de potentie om de beste uit de franchise te worden,aangezien er een verhaal aanwezig is en de komedie niet te over de top is. Helaas vallen de actiescenes wat tegen, is Banderas te over de top, en is team junior niet zo indrukwekkend als de oudere Expendables. Toch hoop ik wel nog op een vierde deel. Deze franchise mag wat mij betreft pas stoppen als Jackie Chan zijn gezicht hierin heeft laten zien.

Deze film krijgt van mij een 6.

Frietgezicht

Avatar

Mensen zijn allemaal negatief maar ik moet zeggen dat ik prima genoten heb(met de verwachtingen die ik had met zo'n film)

In deel 2 irriteerde ik mij vooral dat flauwe grappen de overhand kregen.
De scene tussen Bruce en Arnold(I'l be back, Yippee Ka Yee-gedoe) was daar het beste voorbeeld van.
In deel 3 is dat gelukkig niet zo erg meer aanwezig en worden de knipoogjes niet zo overdreven in je gezicht gesmeten met flauwigheid.

Vanaf nu zal dr wel een spoilertje voorbij komen hoewel geen spoilers die de film verpesten.
The Expendables 3 is gewoon een film vol actie en humor en onze oude helden die stoer lullen maar op een manier dat de film lekker wegkijkt.
Snipes is echt een sterke toevoeging aan het team. Behalve dat het leuk is Snipes weer te zien in een film die de moeite waard is lijkt hij er ook echt zin in te hebben en heeft een leuk karakter waarbij hij dankzij het script wat leuke zelfspot grapjes mag maken over zijn gevangenisstraf.

Ook Banderas is een leuke toevoeging. Beetje flauw en overdreven maar dat mag in zo'n film.
Ze voegen in ieder geval meer toe dan een Norris in deel 2 of Couture in alle delen bij elkaar(waarom blijft hij maar erbij hangen,nooit een actieheld geweest)

Ford lijkt het ook erg leuk te vinden en met plezier mee te werken.
Prima rol ook die echt bij hem past.

Gibson als badguy is op zich ook een prima rol.Vooral als die gevangen is in het rijdende busje komt hij dreigend over hoewel die daarna weinig meer laat zien op een soort wannabe Joker na met een selfie filmpie.
Groot minpunt is dat Gibson de enige badguy is. Dat hij vechtend uberhaubt partij is voor Stallone wil ik nog best geloven maar waarom is hij de enige badguy die ik ken van naam? Waarom niet The Rock, Mamoa of Diesel als sidekick?
Een gedenkwaardige knokpartij hoort er ook in en die ontbreekt helaas. Hoewel het kort was is de beste knokpartij van de 3 films nog steeds Austin vs Stallone.
En dat Jet Li niet vecht is al helemaal zonde. Net als in deel 2 weer een korte rol.Toen aan het begin,nu aan het einde. Waarom? Hij was wel leuk in het team,vooral de wisselwerking met Lundgren. Zal wel aan de acteur zelf liggen.

Op een gegeven moment krijgen we te maken met de Junior Expendables. Beetje vaag waarom Sly hun wil en niet zijn oude team(hij geeft wel een reden maar alsnog onzin) en de acteurs zijn geen jonge actiesterren ofzo want had dan Tyler Kitch ofzo genomen)
Maar op zich was het best een leuk team voor de tijd dat ze kregen.
Als Sly ze opzoekt doen ze toevallig allemaal een kunstje alsof ze nooit rustig stilzitten en blijkbaar kunnen deze karakters het onderling gelijk goed vinden maar ze stoorden mij niet.
Maar waarom behalve voor de verhaallijn?
En als ze na bijna 48 hangend aan touwen vrij komen kunnen ze opeens daarna weer knokken en met een motor kunstjes doen alsof ze totaal geen pijn hebben of ondervoed zijn,knap..

Crews heeft een kleine rol en lijkt vervangen door Snipes. Had dan Couture eruit gelaten of laat Crews sterven om meer indruk achter te laten. Nu kijk ik een film maar krijg ik meer het gevoel dat er voor de acteur en het karakter gewoon even geen ruimte is.

Arnie doet weer mee en heeft een prima rol. Choppa!!!! Leuke referenties naar Predator. Alle acteurs doen het op zich prima voor zo'n film.
De actie is prima. Gibson vraagt zich af hoe moeilijk het is 10 mannen te vermoorden met een heel leger of om ze uberhaubt te verwonden en dat is jammer. Het is weer te te A-team achtig,alleen de badguys sterven dan wel.
Ook geen R-rated geweld is erg jammer.

Ik vond de film iets minder dan deel 1 maar beter dan 2.

Als er een deel 4 komt dan moeten er toch meer 'bekende' badguys in die indruk maken en zorgen voor dreiging. Ook moet er meer schade vallen onder de goodguys zodat de spanning wat meer aanwezig is.
En laat die Junior Expendables maar eruit volgende keer. Prima voor een keertje maar niet nog een keer. Geef de echte Expendables meer screentime en onderonsjes.
Meer eisen heb ik ook niet want dit is nou eenmaal geen oscar winnende film. Ik heb mijn actiehelden weer samen gezien in een film die vermaakt en beter kan maar ook een stuk slechter. Prima vervolg,nu met deel 4 een indruk achterlaten aub.

7 voor het simpele vermaak!