Kingsman: The Secret Service (2014)

Manners maketh man.

Reviews (7)

Tarkus

Avatar

Bijzonder leuke actie-komedie.
Komedies zijn niet mijn genre, dat weet ondertussen iedereen, maar uitzonderingen zijn er wel, en dit is er eentje.
Het is duidelijk een satire op de zo succesvolle Bond-reeks en andere spionagefilms.
Prima cast in deze film met enkele grote namen, maar ook de minder bekende acteurs doen het prima.
Ook de beelden zijn mooi, goede speciale effecten en een puike soundtrack.
Voor mij dus een geslaagde film. Smiley face

Secret1994goesFilm

Avatar

Spionage => mijn ding
Trailer => mijn ding
Britisch => mijn ding!
De trailer had alvast mijn interesse gewekt, dat het hoofdpersonage een probleemjongere is, dat valt te vergeven, want de film laat zien dat we inderdaad niet moeten oordelen van 'oh, t'is maar een probleemjongere'.


Het verhaal
Heel het verhaal loopt lekker door en verveelt geen minuut. Ofcourse word er voldoende tijd besteed aan de introductie van de verschillende, interessante personages en word er ook voldoende tijd besteed aan de opleiding van onze nieuwe Kingsman. Kingsman is namelijk een oude orde/geheime dienst die dus geheime missies uitvoerd om de grootste aanvallen te voorkomen. Als er ééntje sterft komt er dus plots een plaatsje vrij voor één van de 12 a 13 jongeren die meedoen aan de opleiding. Dus een afvalrace begint.

In het verhaal worden ook leuke Easter Eggs gestoken, verwijzend naar films, songs e a,... zo word er wel dikwijls gelinkt naar James Bond, maar ook bijvoorbeeld King Arthur en z'n ronde tafel.

De opleiding is zeker niet storend om te zien, want het neemt inderdaad een groot deel van de film in beslag. Maar de verschillende opdrachten zitten vol actie, humor en adrenaline. (vooral op groot scherm is een sprong uit een vliegtuig zeker de moeite!)

Na de opleiding word toch nog voldoende tijd besteed aan een spetterende, actievolle finale.

Cast
Onze jonge, nieuwe hoofdrolspeler Taron Egerton, doet het zeer goed!
Hij speelt fantastisch een jongere die in een minder goede gezinssituatie opgroeit, die zeer begaafd is, maar zich bezig houdt met het crapuul uit te hangen op straat.
We zien mooi hoe eigenschappen die hij toen al had zeer goed van pas komen wanneer hij een Kingsman word.
Taron Egerton doet het daarbij zeer goed tegenover de andere grootheden: Colin Firth, Samuel L Jackson, Michael Cain, Mark Strong. Allemaal één voor één gentlemens. (buiten Jackson die de bad guy speelt).
Maar één voor één zetten ze hun rol fantastisch neer.

Finale
De slag om de wereld is zeer uitgebreid en boordevol actie,vechtcheografie en humor.
Hoofdrolspeler Little Eggsy kan niet iedereen vertrouwen en moet het dus doen met een zeer klein team om zo met Sam Jackson en z'n vlijmscherpe bodyguard af te rekenen.

ZEKER BLIJVEN ZITTEN TIJDENS DE CREDITS!

Samengevat: is dit een film die me zeer hard heeft vermaakt. De actie kan misschien op sommige vlakken zeer bruut overkomen, maar de actie, spionage,snobs en humor maken het zo goed!

dj1969

Avatar

Dit is een lekkere verfrissende film; Britse humor in combi met redelijke harde en expliciete actie.

De film is ruw-weg gebaseerd op een comic van Mark Millar die ook betrokken was bij Kick-ass. Als je de (eerste) film van Kick-ass leuk vond, dan is deze film zeker een aanrader; geweld met een smile.

Het feit dat Colin Firth en Michael Caine aan deze film meededen geeft wel aan dat ondanks het Popcorn-genre de film toch wel iets extra's heeft.

Ik weet niet of dit een van de betere films is van 2015 maar het is wel een van de leukere films!

Glennekeeeee

Avatar

Een heerlijke terug in de tijdreis naar de sfeer en settings van de betere bonds. ondanks dat de film op het eerste zicht een vaak serieus toontje heeft is er toch de nodige humor, zowel in de dialogen als de actiescènes. en Vaughn heeft weer getoond dat hij een genie is in die actiescènes. net zoals in kick-ass is elke actiescène tot in de puntjes verzorgd en word er gekeken naar elk detail wat ook wel nodig was in deze film aangezien vele scènes uit éen shot lijken gemaakt te zijn en de camera éen vloeiende beweging door een locatie maakt. het hoofdpersonage eggsy (gespeeld door een nog onbekende jonge acteur) doet het niet slecht maar anderzijds vond ik die jongen ook geen supertalent maar op zich was dat ook niet echt nodig aangezien de film vooral ging om de personages van firth en jackson. Ik moet zeggen, een lispelende Jackson, je lacht er de eerste seconde mee maar op een bepaalde manier is hij best dreigend al moet ik zeggen dat ik zijn beweegredenen wel begrijpelijk vond en ik op een zekere basis sympathie had voor de man zijn denkwijze. de finale lijkt een beetje cliché te worden maar uiteindelijk komt er nog een extra'tje bij waardoor de film zich toch weet te onderscheiden net zoals het dat gedurende de hele film doet. de leuke verwijzingen en kwinkslagen naar andere spionagefilms en personages zijn de toetjes op de taart al had deze film dat misschien wel niet nodig

want KTSS is een leuke opzet voor een nieuwe frisse spionagereeks en hopelijk blijft Vaughn wel aan het roer bij de sequel(s).

8/10

Olrik

Avatar

Kingsman: The Secret Service is de nieuwste film van regisseur Matthew Vaugh die we kennen van films al Layer Cake en X-Men: The First Class en met deze film rondom de geheime dienst heeft hij zich wederom weten te overtreffen. De film weet precies wat hij is en laat dit ook aan de kijker merken, een beetje te vergelijken met Kick-Ass. De cast in deze prent is helemaal in orde, Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson en Michael Caine spelen allen erg goed en overtuigend en je kan aan ze zien dat ze echt plezier hadden tijdens de opnames. Een aanrader die je niet mag missen!

8.0 / 10

benjamin

Avatar

De bedoelingen van Kingsman achterhalen is niet moeilijk omdat ze er zelf vrij duidelijk in zijn. Tussen de hedendaagse serieuze actiefilms wil Vaughn ongestoord teruggrijpen naar de Britse spionnen van destijds. De Kingsman zijn gentlemen die strak in het pak en gewapend met een arsenaal aan gadgets als moderne Ridders Van De Ronde Tafel van de wereld een betere plaats moeten maken.

Wie aan Britse gentlemen denkt, komt ongetwijfeld bij Colin Firth (The King's Speech) uit en hij speelt dan ook een belangrijke rol waarin hij als puntje bij paaltje komt ook z'n capaciteiten als actieheld (waarbij hij de meeste stunts ook zelf deed) mag tonen. Firth doet het prima, maar de echte hoofdrol is weggelegd voor de jonge Taron Egerton als potentieel nieuw lid Eggsy, die tijdens z'n selectieprocedure opvalt door z'n afkomst. Egerton maakt een prima indruk als de jonge die vanuit een lage afkomst (uiteraard) toch uitgroeit tot prima spion voor de nieuwe generatie.

Zoals hoort bij de spionageprenten waar de film zo duidelijk naar hint, moet uiteraard ook een slechterik gestopt worden, een Amerikaan nota bene. Samuel L Jackson staat zich duidelijk gigantisch te amuseren als ferm overdreven tegenstander en z'n assistente maakt ondertussen indruk met haar vlijmscherpe benen.

Voor mocht dit alles het niet duidelijk maken: Kingsman heeft niet de behoefte zichzelf te serieus te nemen en is zowat voor de spion wat regisseur Vaughn eerder deed voor de superheld met Kick-Ass. De actie is brutaal maar heerlijk over-the-top en er valt voldoende te lachen, al worden tegelijk ook de personages door een prima cast neergezet als personen van vlees en bloed die het toelaten mee te leven als ze beginnen te knokken. Topentertainment.

jaime91

Avatar

Regisseur Matthew Vaughn is onder andere bekend van films als X-Men First Class en Kick-Ass. En net zoals Kick-Ass is ook Kingsman gebaseerd op een stripboekenreeks van Mark Millar. En daar doet Kingsman dan ook wel aan denken. Net zoals Kick-Ass is ook Kingsman een film met veel geweld, fantastische actiescenes en vooral een film die je niet te serieus moet nemen en die niet in een specifiek hokje te plaatsen is. Kingsman neemt het spionnengenre niet op de hak zoals Austin Powers dat doet, maar het is ook geen film die het genre helemaal serieus neemt zoals James Bond. Het zit er precies tussenin. En daar moest ik toch wel erg aan wennen. Er zijn best wat momenten dat ik moest denken aan de klassieke Bondfilms met Sean Connery.

Er zitten namelijk best wel wat aparte gadgets in, die ook allemaal voorbij kwamen in de Bondfilms. En de geheimagenten zijn natuurlijk allemaal Brits en strak in het pak gekleed. Ik keek vroeger wel eens een tekenfilmserie op Fox Kids genaamd James Bond Jr, en daar moest ik gedurende een groot deel van de film aan denken. Totdat de film vooral qua humor ineens een totaal andere richting op gaat. En daar kon ik wel om lachen, maar toch vind ik dat ze daarmee toch wat uit de bocht vlogen.

De cast is verder top. Nieuwkomer Taron Edgerton is fantastisch als Eggsy. Hij weet zich erg goed staande te houden in de actiescenes, hij brengt de grappen erg goed en ook de dramascènes doet hij goed. Colin Firth die vooral bekend is als de charmante Brit uit veel romantische films en drama films als Bridget Jones of The King’s Speech is voor het eerst te zien in een actiefilm en dat doet hij ook onwijs goed! Dat had ik niet achter hem gezocht. Samuel L Jackson speelt slechterik Valentine en dat doet hij natuurlijk ook goed, alleen is ook hij een beetje een aparte slechterik. Ik was net iets meer onder de indruk van zijn sidekick Gazelle. Een dame met geamputeerde benen die loopt op 2 vlijmscherpe stelten. Haar actiescenes zijn fantastisch. Ook leuk om Mark Hamill (Luke Skywalker uit de Star Wars films en de Joker uit de Batman tekenfilmseries en games) eindelijk weer eens in een film te zien.

Verder is de hele film ook heel mooi in beeld gebracht. De actiescenes nogmaals, zijn heel overzichtelijk wat ik heel belangrijk vind. De beelden zijn volgens mij wel wat versneld en dat vind ik jammer. Het was af en toe alsof ik de film door aan het spoelen was, zo snel ging het. Daarnaast wordt er ook wat gebruik gemaakt van CGI en ook dat vind ik jammer. Ik hou van praktische realistische actiescenes die het liefst gedaan worden door de acteurs zelf en waar zo weinig mogelijk aan geknutseld is. Dat gezegd hebbende gebeurt dat niet heel veel, en is het nog steeds indrukwekkend wat de acteurs in deze film doen.

Kingsman is geen exacte kopie van James Bond, Austin Powers of Kick-Ass. Het is een mix van dat alles. Het verhaal is voor een groot deel te voorspellen maar er zitten ook wat verassingen in. De humor is wat mij betreft met vlagen wat over de top. Het is een luchtige film met veel geweld die mij gedurende 2 uur ieder moment heeft weten te vermaken en waarmee ik me zeker niet verveeld heb. Als je zin hebt in een vermakelijke actiefilm zou ik zeggen, ga deze film zeker zien!