Groundhog Day (1993)

He's having the worst day of his life... over, and over...

Reviews (9)

TheLoneWolf

Avatar

Een geweldige film! Een van de weinige films die ik graag opnieuw zou willen zien, mede doordat dit niet alleen maar lachen is, maar tegelijkertijd ook ervoor zorgt dat je gaat nadenken over wat jijzelf in zulke situaties zou doen. Het idee is origineel en goed uitgewerkt en het stoort helemaal niet dat het einde al deels voorspelbaar was. Dat alles bij elkaar maakt dat dit een van mijn favoriete films is.

Mathilde

Avatar

Heerlijke film, die vreselijke dag die hij steeds over en over moet doen, en de mensen die het zelfde blijven reageren, want ja zij beleven die dag gewoon 1 keer net als anderen dagen.

en hij die al die mensen perplex laat staan door allemaal informatie dat hij weet van de mensen die hij verzameld heeft in die alltijd maar de zelfde dag die hij over moet doen.
een vrouw waar hij verliefd op is (zijn collega)en elke dag toch weer probeert te veroveren.

deze film is ook leuk om een paar jaar later weer te zien.

DelCorazon

Avatar

Een leuke film? ja, dat wel.
Maar tegelijkertijd wel behoorlijk overrated.
De casting was heel goed, en dat werkte goed in de film.
Maar feitelijk stelt het verhaal weinig voor en leunt vooral op het idee en de cast.

Maar ik begrijp niet dat deze film zo hoog wordt gewaardeerd. Ik volg deze site (en de waarderingen van de bezoekers) al een paar jaar.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat veel waarderingen zich niet verhouden met andere waarderingen van dezelfde bezoekers. Zo zijn de special effects waardeloos (die marmot) maar wordt hier niet op ingegaan, waar de special effects voor dezelfde mensen bij andere films juist wel een grote rol speelt.

Ik had deze film een 6 of 7 sterren willen geven, maar geef het nu 5 sterren omdat ik het idee heb dat veel mensen elkaar proberen na te praten. Sowieso is ruim een 8.2 meer dan de film verdient!

metzman

Avatar

Geweldige film! Eentje die je gewoon om de zoveel tijd weer kan zien. Staat zeker in mijn top 10. Bill Murray is koning trouwens en eigenlijk moet je de trailer niet kijken, bevat veel LOL momenten die als verassing moeten komen vind ik. Ik ben meestal niet van de Romantische komedies e.d., maar deze zit geweldig in elkaar en voed je met een moraal zonder dat het geforceerd overkomt door gewoon ook entertaining te zijn en niet TE cliché zoetsappig.

Deweb

Avatar

Zondermeer. Het is echt een van de leukste films die ooit zijn gemaakt. Geen ingewikkeld gedoe met opdrachten, doelen, achtergronden enzovoort..gewoon een fijne komedie die ook niet meer wil zijn dan een fijne komedie en die van de kijker ook niet meer verwacht dan dat hij of zij gewoon lekker lacht en een plezierige tijd heeft.

En Murray, ja..die is zoals (vrijwel?) altijd heerlijk op dreef met het cynisme zoals alleen hij dat kan.

milkman

Avatar

You're incredible.
- Who told you?

Deze film geeft niet alleen een sterk positief gevoel, het geeft je waarachtig ook nog een verfrissende kijk op het leven. Tegenpolen Murray (cynical as hell) en MacDowwel (een en al vrolijk- en goedhartigheid) zetten een prachtige komedie neer. Keek hem vanavond voor de tweede keer, maar zou hij morgen weer op tv komen? - ik zou er zo opnieuw voor gaan zitten.

Geinig detail: Groundhog-dwaas/presentator/burgemeester is de broer van Bill.

Locust

Avatar

Het is een film die je meerdere keren kunt zien zonder dat ie gaat irriteren. Een leuke film, hoewel sommige scenes de zelfmoorden misschien wat minder geschikt zijn voor (kleine) kinderen.

Ik vind een 8 erg hoog voor een film waarin toch eigenlijk niet zoveel vernieuwends/flitsends is te vinden. Aan de andere kant, de film is bijzonder goed geslaagd in die zin dat het een tamelijk origineel idee met goede acteurs goed uitwerkt.

Ik heb hem nu twee keer gezien, dat vind ik wel genoeg. Over een jaar of drie zie ik hem graag nog een keer.

Dr. Strangelove

Avatar

Jeetje, ik heb de film nou een half uur bekeken en ik vind er echt geen fuck aan ! Wat een oerflauwe Amerikaanse bull zeg !

Doet mij helemaal niks.
Ik was er al een beetje bang voor met het verhaaltje en Bill Murray... Maar de reacties hier hadden mij overgehaald... Hehehe, bedankt jochies ! (but no thanks)
Nemen jullie mij niet in de maling ??? Hmmm, zou kunnen, dat zou net een beetje als in de film zijn..

En nee, ik ben niet in een slechte bui.

21:30 Alweer bijna een half uur gekeken.. BAH!
Nou ze bijna gaan zoenen weet ik het zeker: Hij gaat AF!
Ga ik lekker verder met Bringing out the Dead die ik digitaal getaped heb... (da's andere koek)

Meninho

Avatar

Waarom is dit niet de film van de dag? dit is een van de beste komedies ooit. alleen al die kop van Murray, met zijn arrogante houding die met veel onplezier naar dat dorp gaat, hoe hij zijn medewerkers afblaft en de ene one liner naar de andere afvuurt...en dan moet het verhaal eigenlijk nog beginnen. geweldig hoe hij die Ned Ryersoin gewoon een klap voor zijn harses verkoopt, na enkele keren dezelfde dag. Heerlijke film, ik ga zekers kijken....