Everest (2015)

The Only Way Out Is Up.

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

De film toont wel prachtige beelden van de Mount Everest en de ganse Himalaya.
Maar het verhaal, ondanks dat het waar gebeurd is, is toch maar saai.
De vertolkingen zijn daarentegen wel goed, maar als je weinig of niets te vertellen hebt dan alleen maar een poging om te overleven, is er weinig te beleven.
Ook ik stelde me de vraag waarom, waarom doen mensen dit, hun leven wagen voor hun plezier ??
Kortom: mooie beelden dat zeker en vast, maar saaie film.

Roeltje

Avatar

Eén van de betere rampenfilms. Het tempo is goed, het houdt je betrokken bij het verhaal. De beelden zijn prachtig geschoten en bewerkt (met een mooie 3D conversie). De film focust zich op heel veel verschillende personages, waarvan er maar twee echt uitgediept worden. Dat is mooi, zo voel je je betrokken bij de groep en juich je nog het meest voor de twee protagonisten.

Er zitten verrassend veel schokkende, en benauwde scenes in. Deze film gaat niet over victorie, het gaat over pijn verdriet, opoffering en... het vreselijk koud hebben. Een beklemmende, verrassend meeslepende film die nog wel in je hoofd blijft ronddwalen met een paar twists die je niet aan zult zien komen.

9/10

johnwayne

Avatar

Everest is een aardig drama dat weliswaar prachtig in beeld gebracht is maar je ook een onbevredigend gevoel geeft. De karakters worden niet voldoende uitgediept. De nadruk wordt gelegd op groepsleider Rob Hall (Jason Clarke), maar ook van hem weet je uiteindelijk bijna niets. E.e.a. heeft te maken met de vele figuren die de revue passeren. Geen één krijgt voldoende ruimte om veel diepgang te krijgen, terwijl de acteurs wel goed acteren. Ook heeft de film een lange aanloop nodig, waardoor de aandacht na een uur wel dreigt te verslappen. Desondanks is dit wel een film die in de bioscoop gezien moet worden. De film zal op een kleiner scherm nog meer aan kracht inboeten.

jaime91

Avatar

Everest

Everest is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En dat is ook meteen de reden dat deze film mij zo onwijs wist te raken. Er zijn natuurlijk genoeg nagelbijtend spannende films, en het gebeurt wel vaker dat een film mij weet te ontroeren maar deze film wist ervoor te zorgen dat ik niet alleen ontroerd was maar ook me ook echt oncomfortabel voelde terwijl ik de film aan het kijken was. Omdat ik wist dat hetgeen wat ik zag echt gebeurd was. Mensen hebben dit echt meegemaakt, zijn echt door deze hel gegaan en totaal anders of zelfs helemaal niet teruggekomen. Dat gaf deze film een extra laag mee waardoor het geen plezierige zit was maar dat wil niet zeggen dat de film niet goed is want dat is ie zeker.

De film heeft een fantastische cast, dus wat het acteren betreft kan het dan sowieso niet mis gaan en ook wat de regie en het script betreft zit het helemaal goed. De film is op een prachtige manier in beeld gebracht. En vooral in 3D is het adembenemend om die bergtoppen op het grote scherm te zien. Daarnaast hield ik op momenten ook mijn adem even in omdat ik hoogtevrees heb, en af en toe even het idee had daar te zijn. Ook wat het script betreft zijn ze ontzettend respectvol omgegaan met dit verhaal. Mijn vooroordeel was toen ik de film ging kijken dat iedereen die een berg als de Mount Everest wil gaan beklimmen niet goed bij zijn hoofd is. Ik bedoel je kan het nog zo veilig proberen te maken, deze film laat ook zien dat gevaar altijd op de loer licht. Maar toch had ik voor sommige mensen ook wel begrip. Zoals Doug Hansen. Een alledaagse man die werkt als postbode maar wil bewijzen dat iedereen zijn droom kan waarmaken als je er maar echt voor gaat. Ontzettend inspirerend, zo’n man gun je dan ook om zijn doel te bereiken. Maar dat geld voor iedereen die aan deze expeditie deelnam.

Mijn enige minpunt is dat de film wat de opbouw betreft wel zijn tijd neemt. Het duurt 60 a 70 minuten eer de film echt los gaat maar als dat gebeurt lijkt er aan de hel waar de mensen doorheen moesten geen eind te komen.
Ik vind Everest een absolute aanrader om in de bioscoop te zien, ondanks dat het geen makkelijke film is om te bekijken. Alleen al vanwege de prachtig geschoten beelden in 3D. Het is een zeer ontroerend maar prachtig verteld verhaal, met een fantastische sterrencast. Everest krijgt een 9.

hetisjantje

Avatar

Overschatte te lange film met TOM CRUISE als TOM CRUISE..een star vehicle dus. Hij kan het wel, boven zijn eigen aanwezigheid uitspelen (Born on the 4th of July bijvoorbeeld), maar hier dus niet. Veel afgekeken uberkitsch met betekenisvol kijkende acteurs en een overdaad aan slow-motion, maar weinig inhoud. Wat een superman is die TOM CRUISE toch heh. Zeg maar 300, maar dan met valse pretentie. Wordt in Japan uitgekost want is zoiets als TOM CRUISE die als Amerikaanse held in Soldaat van Oranje de hoofdrol gaat spelen, en dan veel molens en klompen in beeld. 4/10.

Ernie

Avatar

Eén van mijn favoriete films. Goed acteerwerk van alle kanten en een prachtig verhaal. Mooi om wat van de Japanse cultuur en geshiedenis te leren zonder dat het vervelend is.
Dat dramatische staccato van de machinegeweer is ook geweldig. De muziek in de hele film is ook prachtig.

Je komt ook allerlei genres ongeveer tegen in deze film (drama, geweld, actie, romantiek, lichte humor, historisch epos enz.) Maar deze zijn op een mooie manier met elkaar vervlochten.

Krijgt van mij een dikke 9 (ik weiger films een tien te geven, want geen enkele film is perfect, maar deze zit er niet ver naast)
En je moet je niet storen aan het feit dat Tom Cruise erin meespeeld als je niet van hem houdt, want hij speelt hier fantastisch.