Reservoir Dogs (1992)

Every dog has his day.

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Heb de film na jaren weer eens bekeken. volgens de overlevering was hij beter dan nu, maar dat kan ook komen omdat de verrassing er af is. Voor die tijd, de film is al weer 23 jaar oud, was het een revoltutionaire film met de kofferbak scene, de undercover agent bloedend op de achterbank, de scene met 'stuck in the middle with you' en het einde.
Sterke rol van vooral Keitel als harde gangster.
Als de film nu zou uitkomen zou ik niet verder komen dan een 7. De film is vrij statisch. Je kan dat laatste ook als briljant zien geef ik toe, maar het gevolg is wat weinig actie. Voor de waardering hou ik rekening met de ouderdom van de film en de betekenis die het in die tijd had. 8/10

Mathilde

Avatar

Ik ben niet echt vol lof over deze film..
Er is wel vaak op een mooie manier gefilmd: zoals de camera stil zetten en de acteur heen en weer laten lopen en niet volgen, zodat hij ook wel is uit beeld gaat, dat zie je wel meer terug of vanuit een lange gang gefilmd op afstand voor een lange tijd. En er zit ook lichte vreemde humor in zoals de scene met het nummer: stuck in the middle with you, wat natuurlijk zeer luguber is(daar heb ik wel even moeten lachen). Maar vaak kon ik de aandacht er niet bij houden, en is hij in sommige stukjes ijzersterk en in grotendelen nogal saai en gingen mijn gedachten ergens anders heen.

Frietgezicht

Avatar

Heerlijke film die eigenlijk te kort duurt. De rol van Madsen had van mij groter gemogen,had ook meer van de overval zelf willen zien en alleen al zo'n begin scene met z'n allen bij elkaar had ik graag meer van gezien(zoals toen bekend werd wie welke kleur kreeg)
Achteraf jammer dat de Vega Brothers film er nooit van gekomen is hoewel er dan veel niet zou kloppen(Keitel en Roth zitten ook in Pulp Fiction)

Bloyamind

Avatar

Misschien ben ik de enige hier, maar de combo van de 2 kill bill's zijn in mijn ogen veruit de slechtste Tarentino's. Kijk voor de gein eens naar de Japanse Lady snowblood en je ziet waar hij werkelijk alles vandaan heeft gesnoept. Dit had geen probleem geweest als de film sterker was geweest dan de hierboven genoemde, maar helaas voor mij dan tenminste.

Reservoir dogs is daarentegen tof, evenals de vaak toch minder gewaardeerde Jackie Brown. Pulp fiction hoef ik me uiteraard ook niet over uit te wijden.

lulligvoorje

Avatar

Beetje overschaduwd door de hype, vind ik, en dat is zonde. Eigenlijk niets meer dan een gewelddadige harde zwarte comedy, vooral leuk voor de verpesten onder ons, die al veel amerikaans bloed en koude taal in films gewend zijn enzo, maar een 8.6? Kom op, zo bijzonder is 'ie ook weer niet. Dat de George Baker Selection in de soundtrack zit is leuk, maar wil niet meteen zeggen dat Nederland hem no matter what de hemel in hoort te prijzen.

De dialogen komen rechtstreeks uit Tarantino's revenge diary, en zijn absoluut het sterkste punt van de film;

Mr. Orange: What happens if the manager won't give you the diamonds?
Mr. White: When you're dealing with a store like this, they're insured up the ass. They're not supposed to give you any resistance whatsoever. If you get a customer, or an employee, who thinks he's Charles Bronson, take the butt of your gun and smash their nose in. Everybody jumps. He falls down screaming, blood squirts out of his nose, nobody says fucking shit after that. You might get some bitch talk shit to you, but give her a look like you're gonna smash her in the face next, watch her shut the fuck up. Now if it's a manager, that's a different story. Managers know better than to fuck around, so if you get one that's giving you static, he probably thinks he's a real cowboy, so you gotta break that son of a bitch in two. If you wanna know something and he won't tell you, cut off one of his fingers. The little one. Then tell him his thumb's next. After that he'll tell you if he wears ladies underwear. I'm hungry. Let's get a taco.

wat mij zelfs een beetje tegenviel is dat we de veelbesproken overval niet eens te zien krijgen..

movietwister

Avatar

Wie hem al gezien heeft, hoef ik niks meer te zeggen over deze film, en wie hem nog niet gezien heeft: KIJKEN!!!! Er bestaan geen excuses om DEZE film niet gezien te hebben!!!!!

(Waarom schrijf ik dit eigenlijk nog? Hierboven staat hetzelfde en dan 100x.... Oh ja, ik zie mijn naam graag op internet....vandaar..... )

Nog één ding: Een van mijn favourits in deze film is de discussie in het begin over de fooi... ge-wel-dig

svw

Avatar

Hoewel deze het bij lange na niet haalt bij Pulp Fiction en Kill Bill, toch absoluut een geweldige film. Onvoorstelbaar hoe zenuwslopend je een film kan maken met eigenlijk helemaal niets behalve een paar (hele goede) acteurs en een loods...

Voor wie hem op dvd heeft: ik ben ergens de chronologische volgorde tegengekomen, hierdoor zou de film een compleet andere ervaring geven, met een veel subtielere opbouw van het geweld. Heb het nog niet geprobeerd, de volgorde zou moeten zijn 8, 11, 17, 18, 19, 15, 16, 1, 2, 20, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 12, 13, 14, 21, 22.

[rating 4]

Colonel_Kurz

Avatar

Hoewel gezegend door een sterke cast, prachtige dialogen en een interessante vertelwijze, vind ik dit toch met afstand de minste van Tarantino (misschien verandert dat over een week, maar hopelijk niet). Het sterke acteren van o.a. Keitel, Madsen en Roth, de scherpe en snelle dialogen van Tarantino en de ditto verhaalstructuur kunnen naar mijn mening niet verhullen dat het verhaal redelijk leeg is. Desondanks een goede film, maar het is duidelijk dat Tarantino nog flink moest groeien om het niveau te bereiken dat hij later zou bereiken.[rating 4]