Out of Sight

Out of Sight (1998)

Opposites attract.

Reviews (8)

Glennekeeeee

Avatar

Out of sight mag je eigenlijk een soort Ocean's eleven avant la lettre noemen. De sfeer, camerawerk, muziek en soort personages zijn eigenlijk compleet hetzelfde. Alleen de setting is wat minder luxueus en is het onderwerp een mooie variant in het genre.

Nu naar mijn gevoel is Out Of Sight niet van hetzelfde niveau dan de ocean's filmen. Ten eerste was daar bijna elk personage top en hier zijn toch wel een paar mindere personages in gestoken. Zo is Lopez op haar mooist nooit een irriterende factor in een film maar anderzijds past haar personage (nuja, ze speelt vaak dit soort rollen) niet in deze film en mist haar personage het charisma en ironie die de andere personages wel hebben. Waar de andere personages in elke situatie lekker sarcastisch grappig kunnen blijven is zij steeds té serieus wat een beetje botst. Al een geluk dat de klik met Clooney wel aanwezig was waardoor die verhaallijn toch wel zijn momenten heeft.Vooral de lange scène in de kofferbak is om van te smullen. Ook Steve Zahn vond ik wat minder in deze film. Nu Clooney speelt duidelijk dezelfde rol als Mr Ocean, het verschil is amper te merken. Ook de chemie met Rhames is best aardig en de bijrollen van Cheadle, Keener, Keaton, Guzman, Farina (en L. Jackson) zijn meer dan oké. Het verhaal zelf is soms wat onevenwichtig (mede door Lopez' personage dat uit de toon valt) maar het is wel onderhoudend en solide zonder een moment te vervelen. De heerlijke muziek (ook al dezelfde als Ocean) is een extra ingrediënt die de film nooit doet inzakken samen met enkele mooie locaties. De finale is misschien iets te 'been there, done that' maar door het ensemble valt het allemaal wel nog mee.

Out Of Sight is een aangename misdaadkomedie die wel heel hard doet denken aan de Ocean-trilogie. Ondanks dat de balans hier minder sterk is én de cast niet op elk punt even sterk is kan Out Of Sight méér dan genoeg vermaak bieden en is het leuk hersenloos amusement.

7/10

johnwayne

Avatar

Uitstekende misdaadfilm met een flinke scheut romantiek gebaseerd op het boek van Elmore Leonard uit wiens koker ook o.a. Jackie Brown, Pick-up 52, Get Shorty en de serie Justified komen. De cast is werkelijk top. J Lo speelt de beste rol uit haar carrière en heeft een prima chemie met Clooney. Maar ook de kleine rollen zijn perfect ingevuld. Samuel L. Jackson en Michael Keaton staan niet op de aftiteling. Keaton speelde Ray Nicolette al eerder in Tarentino's Jackie Brown.

Rita

Avatar

Grappig verhaal. Leuk bedacht hoe Clooney gered wordt door zijn schattige charme. Als hij niet in 'O Brother were art thou' had gezeten, zou je zeggen dat die charmante man die enige rol is die hij kent. Wat betreft zijn tegenspeler Lopez, die zit er slechts in om haar uiterlijk, zoals in zovele andere films.
Deze film heeft dan ook geen hoogwaardig niveau, en is duidelijk een voorloper voor Ocean's many numbers. Maar hij is wel leuk en tot een bepaalde hoogte origineel. Dus als er geen kunstwerkjes op hetzelfde uur worden vertoond, is hij de moeite van je aandacht wel waard.

geertvdheide

Avatar

Deze film vorige week even gezien op dvd. Hij is leuk. Vermakelijke misdaad + actie + komedie, een beetje in de stijl van Soderbergh's latere Ocean's Eleven en vervolgen. Alleen dan met gelukkig wat minder personages waardoor de film wat meer focus krijgt.

De film heeft een goed verloop: nooit te snel, maar ook zeker niet saai of traag. De dialogen zijn niet oscarwaardig, maar wel behoorlijk scherp en origineel. Het acteerwerk is wisselend, de chemie tussen Clooney en Lopez heel aardig, en het plot is grappig en onvoorspelbaar. Ook de supportcast - bestaande uit onder meer Don Cheadle - doet het erg goed.

Geen absolute klassieker, maar zeker het bekijken waard. Mijn score:

[rating 3.5]

Westlander

Avatar

Elmore Leonard’s novel “Out Of Sight”, has been brought to the screen with such style and wit, by Scott Frank’s screenplay and director Steven Soderbergh expert respect for the material of a prolific underworld writer. The choice of a cast that makes contact with each other as well as the audience is sensational.
Jennifer Lopez and George Clooney give new meaning to the word bonding and chemistry, to the point that they sizzled the screen. Lopez playing a U.S deputy marshall, more in love with her Sig Sauer .38, than any respectful woman should be, and Clooney as a bank robber with a past that can only land him behind bars as he is the most wanted criminal, both by the F.B.I and of course the luscious Lopez.
How would you like to have your first date in the trunk of a car? This isn’t “It Happened One Night”, the Clark Gable, Claudette Colbert , date movie. We’ve come a long way Virginia. “Out Of Sight” has a supporting cast that is really a starring silver sterling cast, with the likes of Albert Brooks, Don Cheadie, Ving Rhames , even an unbilled Michael Keaton. Some audiences are going to be slightly confused at the back-flashes and freeze frames, but that is not the fault of cinematographer Elliot Davis. The fact that he gives Lopez and Clooney a backdrop of falling snowflakes as they make the frozen north Detroit, RED HOT is definitely poetic.

dogbert

Avatar

Een leuke speelse film met een overheerlijke rol van Jennifer Lopez toen ze nog leuk was. Wat een geweldige chemie tussen die twee het is echt een hele prestatie dat dit al in de 45ste take bereikt is. Je vraagt je dan toch wel af wie een film nou echt goed maakt een acteurs, regisseur, schrijver of film editor en waarom toch de acteurs de vele miljoen krijgen.
Misschien is het een idee om ze een prestatie contract te laten teken ipv bijvoorhand die miljoenen te geven. :?

sjemsjem

Avatar

Ik vond hem steengoed. Niet verwacht van J LO, maar dat komt ook omdat de focus niet zozeer op haar personage ligt waardoor je niet ziet dat ze eigenlijk niet kan acteren. Ook een leuke rol weggelegd voor haar vader. De beste scene vond ik de lift. Je voelt dat de tijd even stil staat voor ze. Jammer dat J dan doet of ze eigenlijk de portofoon wil hanteren, dat doet ze te gehaast en er is te weinig twijfel in haar daad. Verder een zeer goede film.

[rating 4]

Pieternel

Avatar

Mooie man hoor, die Clooney, maar eerlijk gezegd heb ik nog geeneen film gezien, waarin ik hem goed vond acteren (maar da's mijn persoonlijke mening) en aangezien ik Lopez niet mag (ja, ik ben jaloers >Smiley face ), vind ik dit geen aanrader.
Ook vind ik de chemie tussen Lopez en Clooney niet heel duidelijk terug te vinden.

Maar: omdat iedereen hem goed vindt, zal het allemaal wel aan mij liggen :} en moet je maar gewoon zelf kijken!