Being John Malkovich (1999)

Ever wanted to be someone else? Now you can.

Reviews (8)

Deweb

Avatar

Nuja, geen sukkels maar ik heb wel ontdekt dat mensen die het woord "overschat" in hun woordenboek hebben nou niet bepaald uitblinken in begrip voor de mening voor anderen.

@Sunchaser: Omdat een mening zonder reden geen mening is. Een mening gaat er namelijk om dat je iets vind om een bepaalde reden. Zie ook het enerlaatste puntje van de posting-regels (oke, ik ben geen mod, maar ik sta er wel voor de volle 100% achter). Het cynisme in mijn reactie was ook niet bepaald boos, maar eerder een uitnodiging om te vertellen waarom de film zo slecht is als jij zegt. Ik ken de film alleen van naam en een fragement en ben dus benieuwd wat je ervan vind. Zeker aangezien je het woord "overschat" gebruikt, dat is een groot woord waar doorgaans wel wat schuil achter gaat. Je gebruikt het in elk geval niet zo maar omdat je een film "gewoon" niet goed vind.

Arthaum

Avatar

Neej? ik heb hem net gezien, ik vond hem prachtig!
Moest niemand lachen toen hij naar de 7,5e etage wilde? Iemand denkt, ik meot naar de 7,5e etage. En vervolgens iemand die doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is om ff de lift stop te zetten en met een koevoet de deur te forceren. En dat het dan zo'n laag plafon heeft? en dat iedereen dus gebukt moest lopen daar, en deed alsof het de normaalste zaak van de wereld is?
Jah, misschien is het het soort humor. Ik hou wel van het absurde. Humor die nergens op slaat. Sterker nog, ik ben er gek op. Plus, het scenario zit ongeloofelijk goed in elkaar. Hoe verzin je het? Hoe krijg je het überhaubt rond zodat alles uiteindelijk klopt? Hoe kom je überhaubt op het idee dat je in iemands hoofd kunt komen door door een klein deurtje te gaan, en er vervolgens 15 minuten kan blijven, en dan op een afrit buiten New York terechtkomt? En dat vervolgens iedereen doet alsof het hardstikke gewoon is? Dat is de absurditeit die erin zit. Je moet het niet opvatten als een realistische film. En laten we wel wezen, deze film is in ieder geval beter dan AP2... Uberhaubt hier het script al, het acteerwerk. van mij krijgt hij een dikke [rating 4.5]

LunaticLucy

Avatar

Laat mij alsjeblieft in een paar zinnen weten wat ik gemist heb aan deze film, anders zie ik mezelf gedwongen een 3 te stemmen.[/quote]

Jammer dat je het zo snel hebt opgegeven. Ik vond het een dijk van een film. Ik moest er in begin heel even inkomen, maar daarna werd ik aardig meegesleept door de film. Teveel fantasie...kan je daar ooit te veel van hebben. Ik vond het klasse en heb de film alnog een 10 gegeven. En wat AP2 betreft: 1 x gezien...maar waar het nou over ging...........

mistelhensz

Avatar

Ik heb zojuist een half uurtje gekeken. Waardeloos, ongelovelijk :| Er was niet één beeld of opmerking die zelf maar een glimlach op mn gezicht kreeg. Na een half uur kreeg ik door dat ik me verveelde, en heb ik gauw de tv uit gezet. En dát, is iets wat mij bijna nooit overkomen is:S

Laat mij alsjeblieft in een paar zinnen weten wat ik gemist heb aan deze film, anders zie ik mezelf gedwongen een 3 te stemmen.

Kenji

Avatar

Een teveel aan fantasie kan inderdaad funest zijn voor de ontplooiing van een filmmaker. Het is dan ook spijtig dat mensen als Spike Jonze en Michel Gondry in hun jonge jaren niet wat meer zijn beknot in hun mentale ontwikkeling, bijvoorbeeld door ze van hun vierde tot hun twaalfde levensjaar in een donkere kelder op te sluiten. Ja mensen, zo eenvoudig had hun probleem voorkomen kunnen worden. Nu is het helaas te laat. :'(

Orin

Avatar

Zo te zien aan het cijfer kunnen de meeste mensen er wel om lachen, maar ik heb na drie kwartier kijken niet 1 keer kunnen lachen..... en nee, ik ben niet zo iemand die nooit lacht. In heel mijn leven heb ik 3 komedie's gezien waar ik niet om kon lachen. maargoed, dat zal wel het soort humor zijn.

Buiten dat zijn de special effects.... ehm.. tsja... die stammen uit de jaren '50 ofzo. Nou gaat het bij deze film absoluut niet om de special effects, maar om de humor (waar ik dus niet om kan lachen).

Ik moet wel toegeven dat het een heeeeel origineel verhaal is, maar daar is vast ook een heeeele goede rede voor. Het slaat namelijk helemaal nergens op. Ook al is het fantasy, degene die dit verhaal heeft geschreven heeft gewoon TE veel fantasie. Zoveel fantasie kan leuk zijn in combinatie met humor (kijk maar naar films als: "Ichi, the killer" en "zebraman") maar nogmaals... ik kan niet lachen om deze film.

Peter

Avatar

[rating 4]

Het debuut van Spike Jonze, die in videoclip-land toch een aantal erg leuke dingen op zijn naam heeft staan. Ging voor deze film meteen maar de samenwerking aan met Charlie Kaufman, in mijn ogen toch een van de meest interessante scriptschrijvers van dit moment. De twee maakten overigens ook nog Adaptation en op IMDb zie ik dat er nog een samenwerking gepland staat....hulde!

Ben ook erg nieuwsgierig naar Kaufmans Eternal Sunshine of the Spotless Mind, geregisseerd door een nog grotere naam uit de muziekvideo-wereld: Michel Gondry

TuNniE

Avatar

Deze film kan ik me nog heel vaag herinneren.. Ik weet alleen nog dat ik deze film voor ckv met de hele klas ging bekijken.. Bijna iedereen viel in slaap.. Mensen die dit verhaal goed vinden, houden volgens mij ook van sprookjes en sci-fi films.. Daar houd ik zelf niet zo van.. Maar daarbij komt het ook dat ik deze film erg ZIEK vond.. Dat ze in iemand anders lichaam komen en dan zeg maar sex hebben via die ene persoon.. Ok ik heb het wat vaag opgeschreven, maar dat vind ik dan weer heel ziek.