The Truman Show (1998)

On The Air. Unaware.

Reviews (10)

juso

Avatar

Remkoo7, juist Laura Linney vind ik veel mooier dan Natascha McElhone, want Laura heeft namelijk iest bijzonders. Natascha is ook ok...begrijp me niet verkeerd, maar laura is pas sexy pussycat.

Even over de film; ik vind hem namelijk niet echt geweldig. Waarom, nou ik heb zo veel verhalen gelezen dat ie zo geweldig is en zo, maar ik vond hem helemaal niet grappig of treurig. Ik vond hem gewoon. Maar heel misschien ga ik toch kijken.

Jimmink

Avatar

Ik deel de mening van mijn voorgangers: een prachtverhaal en prachtfilm inderdaad (en mooie muziek van Philip Glass!)- alleen jammer dat hij al zo vaak op TV is geweest. Naar mijn mening moeten echt goede films maar weinig uitgezonden worden, zodat zij iets exclusiefs blijven houden.

De monoloog van de regisseur tegen Truman vond ik wel iets geforceerds hebben. Het zou het verhaal recht hebben gedaan als Truman in het ongewisse was gebleven wie hem het allemaal aangedaan had. Maar dit is wel het enige minpuntje wat ik kan bedenken.

[rating 4.5]

Otmeister

Avatar

Na "Ace Ventura", "The Cable Guy", en in zekere mate "Liar Liar", vond ik het een aangename verrassing om een "andere" Carrey te zien. Deze film brengt ons toch een andere Carrey, zonder het elastieken gezicht en met iets meer diepgang.

Een klein voorproefje op wat Jim later in het uitstekende "Man On The Moon" in de magistrale rol van Andy Kaufman zou laten zien. Meer dan platte humor alleen.

Go Jim!

twinky

Avatar

Erg goede film, ik had hem nog niet gezien (voor vanavond).

De film roept bij mij een soort woede op. Als ik in Truman z'n schoenen zou staan dan zou ik behoorlijk pissed zijn. Het feit dat je niet de baas over je leven bent en dat je je wensen niet waar kan maken (zoals ontdekkingsreiziger in Truman's geval) geeft me een soort claustrofobisch gevoel.

Heel goed waren de details die de film net een beetje extra mee geven, zoals Op het laatst over water lopen, m.a.w. hij is niet bang meer.. hij is klaar om naar buiten te gaan.

buscemi

Avatar

@ leonardus

Wat een bullshit zit je hier weer uit te kramen. Wil je even nadenken wat je zegt, want je mening slaat echt nergens op. Niet de eerste keer trouwens. Sinds de eerste keer dat je begonnen bent je reacties op deze site neer te zetten heb je niet een keer ons laten zien waarom we jou serieus moeten nemen. Bijna al je opmerkingen waren tot nu toe een en al onzin. Deze is weer een bewijs daarvan. Op deze site is het de bedoeling fatsoenlijk je mening te geven over een desbetreffend thema en niet zo onbeschoft van alles tegen iedereen te vertellen. Kun je niet gewoon normaal iets opschrijven zonder dat ik de indruk krijg dat ik weer met een lunatic te maken heb. En even over Carrey. Ja hij is een sterke acteur. Als je de tijd had genomen om deze film goed te bekijken en the message dat erachter zit zou je ook van mening zijn dat die acteur zijn rol heel goed kan verwoorden in verschillende films overigens. Ook goede films van Jim zijn : The Majestik, Man on the Moon, ESTOM. De rest zijn meer comedy. Ook leuke films maar dit soort rolprenten wat ik ook hierboven even opsommde zijn wat serieuzer en diepgaander.
En over deze film : T+) ook voor mij de beste Carrey film die ik tot nu toe gezien heb. ESTOM ? Veel dingen over gehoord maar nog niet bekeken. Dus misschien dat ik mijn mening nog verander na het bekijken ervan.

leonardus

Avatar

Gias donderdag 27 Januari 2005 om 13:08

Heel leuk van je om meteen even het einde te vertellen.
Als jij hem gezien hebt, betekent dat natuurlijk niet dat iedereen hem gezien heeft.
Je vertel meteen het hele verhaal.
En wat sterk acteur betreft,( een citaat uit jouw verhaal), lachwekkend, zoals altijd, want jij bent niet de enige met deze uitspraken, Wie ben jij om te bepalen of iemand een sterk acteur is of niet, zeg dan gewoon dat je dat VIND en niet dat ie dat IS.

Gias

Avatar

Ik ben ook erg te spreken over deze film, naast dat ik WEL fan ben van jim carrey. hij laat zien dat hij ook zonder erg veel gekke bekken te trekken toch ook een sterk acteur is.
Ook erg mooi is hoe deze complot theorie in elkaar is gezet en hoe hij door gewoon goed op te letten erachter komt dat zijn eigen wereldje niet klopt.
De film duurt opzichzelf lang genoeg, maar bij deze film heb ik altijd het gevoel dat ze nog wel iets langer hadden door kunnen vertellen. gewoon om te laten zien hoe hij de echte wereld zou ervaren. achteraf wel goeg dat ze het verhaal niet hebben uitgemolken door dat laatste in een soort van trumanshow 2 te stoppen.

TinusTussengas

Avatar

Ik ben geen fan van Jim Carrey,eerder het tegenovergestelde. Maar naar deze film was ik wel benieuwd vanwege het verhaal. Ik heb hem in de bios gezien en later op dvd. Ik vond de film erg okay,en zelfs Carrey vond ik in deze film te pruimen. Een verrassend script en geinige humor en natuurlijk Natascha Mc Alhone Smiley face (al viel ze me pas echt goed op in Ronin.... to be honest) Goodmorning,goodevening and goodnight! Kijken dus!

supagroofa

Avatar

Maar..jullie geven toch alleen reacties om MIJ happy te houden?! Smiley face

Goed, maar met die filosofische diepgang vind ik het wel meevallen. De (platoons/christelijke) schijnwereld is filosofie-voor-beginners en toch een behoorlijk (hardnekkig) cliché anno 2004.

Wat ik interessanter vind is de vraag òf het inderdaad wel zo erg is om in een schijnwereld te leven (zonder te kijken naar het politiek correcte Hollywood-einde). Want sluiten we niet allemaal onze ogen voor narigheid en leven we niet liever allemaal zonder zorgen, ook al weten we dat dit een illusie is? Dit morele dilemma in jezelf herkennen is denk ik relevanter.

Swaike

Avatar

Hele leuke film.. ondanks dat het inderdaad een hele filosofische diepgang heeft (zijn vaak saai of zweverig).. Echt een film waar je het nog even over hebt nadat die is afgelopen.. en hoe vaak gebeurd dat tegenwoordig met alle 'domme' maar bloedmooie action-packed films. Heb je eens een andere discussie dan: goh, die special effects waren vet... of oeh, wat hingie bloederig aan het kruis...

En Jim Carrey? je moet ervan houden, ik vond 'm vroeger ontzettend leuk (Ace Ventura en Liar Liar (in mindere mate)) maar in bvb Bruce Almighty kon hij me niet boeien.. in deze film doet hij wat meer dan gekke bekken trekken.. bevalt me goed

Onsamenhangend verhaal en dus zal ik het maar samenvatten in een rating: [rating 4]