Amélie (2001)

One person can change your life forever.

Reviews (12)

riv

Avatar

Damn ik moet zeggen dat die poster/dvd cover of wat dan ook echt mensen afschrikt. toen ik de filmn nog nooit had gezien wist ik werkelijk niet wat me te wachten stond. zelf had ik nooit de actrice zien spelen. maar het was een meevallertje gelukkig. lelijk was ze bij verre weg niet ;)

leuke film, maar gek genoeg na al die keer dat ik em gezien heb, herinner ik me alweer niet hoe die afloopt.

Sanderz

Avatar

@ miszy_shakin_asz en Sogree

Wat zijn jullie 2 kinderachtig, waar gaat het nou helemaal om? In ieder geval niet of ze een lekker ding is, misschien moet je je geldingsdrang ff op geen stijl laten blijken... Daar passen jullie opmnerkingen beter.

Amelie is een mooie film met prachtige muziek, het is eerder een kunstfilm (filmhuisfilm) dan een Hollywood productie maar dat zullen scootha hufta's wel niet kunnen begrijpen.

Als je kritiek hebt probeer die dan je formuleren in plaats van je negativiteit te spuwen in de vorm van kuttige en foute film.
Trouwens als je per definitie alle Franse films al fout vindt omdat je de taal irri vindt ben je misschien gewoon wel een cultuurbarbaar.

Deweb

Avatar

Nee, ze is een echte Francaise.

@Interlib: Absoluut. Geen actiescenes, maar een hele mooie magische film over liefde vol herkenbare rariteiten. Een film met liefde voor liefde over liefde zonder enig moment klef te worden.

@Micheall: Daar heb je gelijk in. Geen standaard Hollywoodfilm, maar toch zoveel besproken dat mensen die niet houden van wat Hollywood ze niet te bieden heeft (althans, denken ze want in Hollywood worden dit soort producties ook gemaakt alleen worden ze niet bij ons uitgebracht of slechts op kleine schaal).

De eerste film dat ik deze film zag was op een tv met matige ontvangst. En sommige houden van perfecte kwaliteit, maar voor mij versterkte het de romantiek van dit soort films. Schitterend!

@Sogree: Ik begrijp dat taal voor sommige een obstakel kan zijn. Je zoekt toch altijd naar iets herkenbaars zodat je daar verder niet over hoeft te vallen en gewoon kunt kijken. Al is het ook een kwestie van wennen, ik snap je principe. Ik heb ook eens een Zweedse film gezien en me bijna meer gehouden met iets herkenbaars dan met iets anders (nuja, en lachen want het was ook een hilarische film).

Michaell

Avatar

Ik zie dat de meningen verdeel zijn over deze film. Ik vind het in ieder geval een juweeltje van een film. We zijn bij CKV begonnen met kijken, maar helaas niet volledig af kunnen kijken. Damn it, komt hij nou eenmaal op tv, ben ik er niet.
In ieder geval is het een film die helemaal anders is dan de standaard Hollywood film...misschien dat daarom sommige mensen zo negatief over de film zijn.

flip

Avatar

Deze film MOET je gewoon zien, eerst dacht ik gewoon het is een van de andere hippie film ofzo maar man wat was ik toen dom, toen ik klaar was met kijken wilde ik het gelijk voor de tweede keer zien. Amélie is een van de meest interessante rol die er is in film geschiedenis. De film zit vol met kleine leuke dingetjes als het ware soort sidequest's naast de hoofd doel van Amélie (die kleine doosje b.v.) waarbij je deze film niet kijken maar voelen :Y ! En vooral de zwarte humor vond ik gewoon briljant, gewoon mooi.
Als je deze film nog nooit hebt gezien en je denk dat het niks is voor jou dan raad ik je echt aan om het toch een keer te zien...al is het om niet uitgelachen worden door je mede filmfanaten.

Sogree

Avatar

Dit is echt een foute film om heel veel redenen die ik toch niet allemaal op ga noemen omdat het er teveel zijn. maar hier een paar;
- ze kijkt in de camera (dan heb ik niet echt het idee meer dat ik naar een film kijk dus dat vind ik irritant)
- gaat alleen maar over onboeiende dingen; dat zij het fijn vindt om met haar hand in zaad te woelen moet ze zelf weten maar daar hoef je mij niet mee te vervelen
- het is een kinderachtige film, gaat ze een doosje met persoonlijke dingen naar iemand terugbrengen, heel lief maar dat stukje met die pijlen hoeft van mij niet, bel die vent gewoon op, zeg; hier is je kistje, kom maar halen en klaar.
- het is een franse film, dat vind ik irritant met luisteren (en iedereen gaat nou over dit argument zeuren maar dit vind ik gewoon ok?)
- dat stukje in het begin dat ze orgasmes gaat tellen gaat al helemaaaaaaaaaal nergens over dus dan heb ik zoiets van; laat die hele film maar zitten.

ps. ik ben Sogree niet maar zet dit alleen even onder diens naam omdat ik geen zin had mezelf aan te melden. hij is vreemd genoeg namelijk wél helemaal gek van die film :?

TeeCee

Avatar

Al die reacties hier zijn nog leuker dan de film! Als je het met de menigte eens bent volstaat een "wow", "super", etc. etc. Ben je het er niet mee eens moet je met "steekhoudende" argumenten komen waarom jij anders tegen dingen aankijkt. Men het lijkt hier wel het echt leven.

Ik vond het wel een aardige en zeker aparte film, hoewel ik me van tijd tot tijd ook wel wat irriteerde aan Amelie. En sorry vind haar ook niet knap 8-)

[rating 4]

Tsjeard

Avatar

Hm, ook maar ff míjn rating geven, [rating 5]. Misschien overtuigd dat de mensen die hem nog niet hebben gezien ;)

Jeunet en Caro hebben nog twee zeer mooie films gemaakt; Delicatessen en La Cité des enfants perdus. Alien Resurection is trouwens ook gemaakt door Jeunet.

[Off topic] Ik erger mij enigzins aan lieden die menen dat het gepast is hun ergenissen omtrent andermans taalgebruik op deze plek te ventileren.[/Off topic]

LordOgre

Avatar

Wel een beetje zwak dat jullie iemand helemaal afkraken op zijn taal gebruik hoor...

Ik zie hier heel vaak heel wat suf taalgebruik wat totaal niet klopt, maar daar hoor ik vrijwel nooit iemand over...


Als iemand deze film niet cool vind dan mag dat zou ik zeggen. Als diegene had gezegd dat de film super was, dan hadden jullie niets getypt over het taalgebruik...


Anyway, ik ga deze film ook maar eens kijken, want ik heb hem nog steeds niet gezien. We hebben hem een keer gehuurd met 2 andere films (Amelie was niet mijn idee om te huren) en toen hebben we die andere twee films gekeken en geen tijd meer gehad voor Amelie...
Ik had de achterkant ook niet gelezen en er niets over gehoord nog (hij was net uit) en dacht dat het een soort chucky XIV was ofzo... :Z O+

ash_

Avatar

Hmm, het is al weer een tijdje geleden dat ik deze film zag en ik kan me er niet zoveel van herinneren (alleen iets met een fotohokje)... Wat ik wel nog weet is dat ik een positieve indruk had van de film, maar niet zo positief als iedereen zei. Misschien dat ik de film toendertijd onder de verkeerde omstandigheden gekeken heb, ik ga hem dus nog eens kijken om een goed oordeel te vormen. Mijn rating blijft dus ook nog even uit.

Fuzzynuts

Avatar

Och... Best een aardige film. Vooral een heel lieve film. Zonder dat het gaat irriteren, dat wel. Toch ben ik niet zo onder de indruk als enkele mede-posters. Het is allemaal niet slecht. de film boeit me gewoon niet echt. Zeker niet na het nog redelijk te pruimen eerste deel. Na de pauze is de koffie toch wel nodig. Maar goed, ik zal niet teveel belangrijke mensen voor het hoofd stoten:
[rating 4] :E
(is het ook wel waard, hoor ;) )

Sogree

Avatar

afbeelding


Rest my case


Wat op deze shot trouwens al direct opvalt (mij tenminst) is dat ze recht in de camera kijkt. Dat gebeurt in de film regelmatig, het 'direct' contact zoeken met de kijker. dit in tegenstelling tot andere films. Wat ik verder zeer cool vond was het in korte stukjes steeds uitleggen wat iemand z'n 'likes and dislikes' zijn


p.s. "there is no spoon" ;)