O Brother, Where Art Thou? (2000)

Sometimes, you have to lose your way to get back home

Reviews (9)

night2film

Avatar

Geweldige film!! Van de intro tot en met de aftiteling!! (dus ga niet tijdens de intro even naar de wc of snel wat drinken halen..) Nu vind ik praktisch elke film van de Coen Bros.:W geniaal, maar dat is ook omdat alle karakters zo goed uitgewerkt zijn èn zo goed gespeeld worden.. de "bijrollen" zijn even belangrijk als de "hoofdrollen", zoals John Goodman die even langs komt waaien, maar op zo'n manier dat-ie je echt bijblijft.. Dit in combinatie met de sfeer, muziek èn lokaal dialect leveren een film op die je keer op keer kan zien en elke keer weer om moet lachen, ook omdat je de 1e keer een hoop mist en pas de 2e of 3e keer ziet of hoort.. Dit is daarom ook een van de betere comedy's, omdat hij niet zoals anderen (flauwe) grappen nodig heeft om grappig te zijn.. Het grappige zit namelijk in bijv de naïviteit en belevingswereld van bepaalde personages.. Dus als je je goed kan inleven in mensen en hun eigenaardigheden is het zeker een aanrader! Veel "kijk"plezier!! :E

Scarface

Avatar

Ahh wat schattig, moet ie het opnemen voor zijn beste vriend Georgejuh. Wahhliev. Als ik zeg dat hij zich altijd cool en chill gedraagt/acteert met telkens weer dat domme lach van hem, dan wil het niet gelijk betekenen dat ik ook slick en cool ben Sherlock. Ik geef mijn mening over hem. Jij bent zo'n drol die het meteen voor hem moet opnemen net alsof je hem iets schuldig bent ofzo. Als je de waarheid niet aankunt negeer het dan.

Enriquillo

Avatar

Geweldige film.

Nu kan ik wel kwaad worden omdat de vorige twee posters hem niet leuk vonden, of zelfs gaan beweren dat zij geen humor hebben en ik wel.
Maar ach, dat lijkt me overbodig.

Coen films zijn nou eenmaal van een iets ander niveau dan de gemiddelde comedy.

Ik kan me voorstellen dat je de grappen gewoon niet snapt en hem daarom niet leuk vind, geeft niks je kunt ook gewoon Chevy Chase gaan kijken da's iets makkelijker en ook leuk.

Capone

Avatar

Het was wel een goede film... Apart. Smiley face

Op een of andere manier kwam dat verhaal van Tommy (hij verkocht zijn ziel aan de duivel zodat hij beter gitaar kon spelen) me bekend voor... (zoiets had ik ooit op school bij muziekles geleerd (een van de weinige dingen die ik daarvan had onthouden ;) ))
Toen las ik opeens op IMDB: The character of Tommy Johnson is based on famed blues guitarist of the same name who, according to folk legend, sold his soul to the Devil at the crossroads in exchange for his prodigious talent.

EDIT:
Hoe kon ik het nou vergeten: de soundtrack was ook prachtig... Nooit gedacht dat ik een country-liedje leuk zou vinden...

supagroofa

Avatar

'O brother, ...' gaat eigenlijk over de universele reis naar het hogere doel.
meestal (altijd?) niet bestaand: in dit geval een traditionele pot met goud
Hierin worden tegelijkertijd een hele serie avonturen beleefd, dit alles losjes gebasseerd op de Odyssee van Homerus
compleet met sirenen, 'cycloop' John Goodman, het orakel,.. .

Als je 'm nog nooit hebt gezien: laat je vanaf minuut één meevoeren met deze reis en je komt een uur en drie kwartier later weer bij zinnen.

JeXus

Avatar

Ik ben niet zo'n algehele fan van de Coen brothers, ook bij deze film heb ik weer het gevoel dat het het net niet is, ik weet niet wat het 'em doet, misschien is het het feit dat in deze film de hoofdrolspelers gigantisch dom zijn (spelen) en er een vreselijk accent op nahouden. Ook vind ik de snelheid ver te zoeken en gaat alles redelijk traag.
Maar nu laat ik maar plek over voor de mensen die deze film (en de Coen brothers) ongetwijfeld gaan ophemelen.

deze film is waarschijnlijk niet mijn soort humor

ruben

Avatar

Misschien. Wie zal het zeggen...

maar 2 hele punten alleen vanwege Clooney? Gaat mij wat ver. Ligt er natuurlijk maar weer aan welk 'soort' vrouw of man een film kijkt

(ai...gevaarlijk gebied)

Sommige mensen kijken een film als zijnde een soort kunstwerk, andere om hun pizza bij weg te eten. Of misschien kan iedereen het wel op beide manier, afhankelijk van hoe de pet staat. Sommige mensen hebben misschien een iets anders referentiekader, waardoor ze een film weer anders zien dan andere mensen.

Hoe dan ook, het blijkt dat mijn vriendin en ik deze film erg waarderen, en na ook nog vanwege ongeveer de zelfde punten.

Maar dat kan dus blijkbaar niet...

Dr. Strangelove

Avatar

Ik wil zeker niet zeggen dat vrouwen een film per se hoger waarderen omdat er een sexbom in zit.
Als ik zeg dat vrouwen anders naar een film kijken degradeer ik vrouwen absoluut niet tot opp. drifgest. wezens....

Maar ik kan (in het algemeen) toch wel stellen dat vrouwen drama meer waarderen dan scifi, geweld, achtervolgingen, moord, marteling enz ?

Wat ook niet wil zeggen dat het ene genre per se beter is dan het andere; maar wel anders...

JB

Avatar

Geweldige film van de broertjes Coen over een drietal ontsnapte gevangenen die in de jaren 30 hun Odyssee naar hun vrijheid en geliefden in het Zuiden van de VS maken. Briljante rollen van zo'n beetje alle spelers: Clooney als de onweerstaanbare, "goedgekapte" Ulysees, de opvliegerige Torturro is briljant als altijd , Goodman is fantastisch als de eenogige bijbelverkoper en ga zo maar door. Elke scene is genieten. Het nummer van The Soggy Bottom Boys zal lang in je hoofd blijven spelen.

[rating 5]