Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Over 3000 Islands of Paradise -- For Some it's A Blessing -- For Others... It's A Curse.

Reviews (11)

Moviespecialist

Avatar

Voor mij is Pirates of the Caribbean een van de beste avontuur/actie film die er is!
De film is erg orgineel en heeft een geweldig bedacht verhaal!
Johnny Depp vertolkt de rol van Jack Sparrow uiterst goed en ook de andere acteurs spelen zeker niet slecht.
De special effects zijn fantastisch in deze film en de sfeer is gewoon geweldig!
Voor mij verveelt pirates of the Caribbean nooit en ik ben een trouwe fan van de reeks die nu al vier delen heeft met een deel vijf geplant voor 2015!

8.0/10

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, deze keer op Blu-ray.
Uiteraard blijf ik bij mijn eerdere commentaar, en is deze film op Blu-ray nog stukken beter.

Commentaar 2007:
Dit is een van de beste films van de laatste 10 jaar.
Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, en de vele anderen zijn stuk voor stuk op hun best.
Het verhaal is prachtig, de locaties en decors grandioos, de special effects subliem.
Veel actie, al dan niet gekruid met humor van de bovenste plank.
De film duurt meer dan 2 uur, maar verveelt niet één enkele seconde.
Gelukkig zijn er nog 2 vervolgen op dit prachtig avontuur.
Een zeer mooie film voor iedere leeftijd is dit meesterwerk.

Rita

Avatar

Zo jammer dat iedereen al verkocht is door de acteurs. Een paar lekkere kerels, een lekkere dame, niemand geeft meer om het verhaal. Te meer als deze verhuld wordt door computer graphics en een snelheid geleerd van de soap-era. Je moet ten slotte niet over mensen hun spanningsboog heengaan als je je niet kunt indekken tegen gebrek aan diepgang, of onlogische situaties. Vooral de onderzeer roeiboot was overdreven.
Dat neemt echter niet weg dat de film je bezig houdt met lollige slapstick en mooie aankleding. En als je diep in het glaasje kijkt en zin hebt in een actiefilm, vooral kijken. Maar een tweede keer is al snel vervelend, dus laat hem een beetje wegzinken over de jaren. Piratenfilms blijven toch een beetje voor kinderen, grote of kleine.

Deweb

Avatar

Dat mag je zelf bepalen. Maar ik denk dat je het het beste kunt omschrijven als een "keith richards" piraat. Daarop heeft Depp tenslotte zijn personage gebaseerd.

Homofiel is hij in geen geval, omdat hij al heel wat relaties achter de rug heeft. Bezopen kan nog wel, maar dat betwijfel ik want wie bezopen is kan maar slecht denken en deze Sparrow kan dat toch duidelijk heel goed. Ten slotte "red" hij elke keer de boel en switcht hij maar al te graag tussen partijen.

Het is naar mijn idee gewoon een slinkse piraat die altijd uit is op eigen gewin.

dexxa007

Avatar

Ik moet toegeven, petje af voor Disney!

Toen ik deze voor het eerst ging kijken had ik eigelijk vooraf het idee van.... neeej, niet weer zo'n slaap/kinderfilm van Disney. Totdat de film eigelijk echt startte.
Ik werd gewoon uit mijn stoel geblazen van verbazing, zo goed wassie! De muziek, de acteurs, het verhaal en natuurlijk de (misschien inderdaad ietwat simpele) humor.

Ik moet zeggen... dit is misschien wel (volgens mij) de beste film die Disney ooit heeft gemaakt!

Mijn rating: [rating 4.5]

En wat betreft Pirates of the Caribbean 2.... ze moeten zich SCHAMEN!

Kent

Avatar

Ik ben volgens mij de enige in Nederland die hier niks aan vind. Ik hou wel van fantasy en sci-fi, dus het ligt niet aan gebrek aan fantasie, maar het is allemaal zo overdone en gedwongen grappig dat ik me meer zit te ergeren. Desondanks met vrienden naar deel twee gegaan in de bios pas en weer zitten ergeren. Wel mooie special effects, maar weer zo niet grappig. Ik vind het een beetje een kinderfilm eerlijk gezegd, wat de humor betreft in ieder geval.

Ik vond Depp BRILJANT in Fear and loathing (briljante film ook) maar deze film is totaal niet mijn humor. Maar goed, de hele bios lag plat bij de grappen en grollen, dus het zal wel aan mij liggen.

madmaximian

Avatar

Ik vind de 8 echt totaal onverdient, het zou niet eens een 6 verdienen. Ik vind het trouwens zwaar tegenvallen dat dit cijfer gegeven wordt door mijn mede-posters die ik eerder behoorlijk streng vond handelen qua becijfering. Deze film is toch zo overduidelijk gewoon zielig vergeleken met bv. The Matrix met hetzelfde cijfer, of zelfs LotR. Pirates of the Caribbean is een film die de eerste keer met je verstand op 0 moet worden bekeken en vervolgens nooit meer leuk gevonden wordt, dat verdient naar mijn mening bij verre geen 8!!!!

fhopman

Avatar

Johnny Depp als Captain Jack Sparrow fantastische rol waarin hij zelf heeft verzonnen om een beetje als homo te acteren. Ik heb veel films van hem gezien waarin hij altijd vage rollen speelt, maar zo goed als deze rol word hij nooit meer.............
Het is heel goed acteerwerk en hij ziet er nog steeds lekker uit ondanks met als zijn make-up en pruik. Nu die ouder wordt begin ik hem steeds meer te waarderen. Smiley face


(Dat jack sparrow ook ineens een piraat is, wordt door velen afgevraagd. Ik denk dat het is omdat hij een muntje uit de kist meeneemt waardoor hij op dat moment ook vervloekt is)

linke

Avatar

Hoe komt het dan de kapitein bloedt op het laatst van het gevecht, de kogel wordt eerst geschoten en daarna pas de vloek opgeheven, moet het niet andersom zijn. De kogel kan erin zitten maar dan mag de kapitein niet bloeden, anders zouden de messteken bij johnny depp en de kapitein ook moeten bloeden daarna, klopt gewoon niet hoor ik heb em 2 keer gezien maar kan er geen verklaring voor vinden. maar depp was wel erg goed

trouwens de ketting waar hij aan vast zit is zo lang dat hij die kan dubbel vouwen en eroverheen gooien en dan aan de uiteinden kan vastpakken, is dus geen fout.

paroc

Avatar

Gevonden op moviemistakes.com:

The sliding down the rope scene is perfectly possible - the link between Johnny Depp's handcuffs is long enough that he can fold it in half and sling the loop over the rope.

Gisteren met mijn zusje een hele discussie over gehad, is Will zijn vader nou dood of niet:

Also Will's father - yes, he was still alive, stuck under the sea for 10 years attached to a cannon (or crushed to pieces - they comment on "the crushing black depths). Not a mistake though.

Saebel

Avatar

Twee fouten gezien:

1. Hij springt met zijn handboeien om, om een lijn die vast zit in een mast en ergens op de grond. Hij gebruikt deze lijn als een kabelbaan om te ontkomen.

Het mooie is dat je eerst je handen ongeboeid moet hebben, wil je ze over een lijn kunnen gooien die aan twee punten vast zit...

2. ze lopen onder een omgekeerde roeibood op de oceaanbodem en gebruiken de luchtbel in de boot om te kunnen ademen. Nou lijkt het me dat deze boot met een rotgang naar de oppervlakte stijgt.

(Raar dat deze foutjes niet aan het licht komen wanneer ze de film maken en bekijken)
-------------------------------------------------------------------------

Verder vond ik het een supermooie vermakelijke film. Standaard Hollywood liefdesverhaal maar in combinatie met de flauwe grappen en een geniale Jack Sparrow erg leuk. Ik ben geen fan van komedie maar dit is wel een aanrader.