Kill Bill: Vol. 2 (2004)

The bride is back for the final cut

Reviews (12)

Tarkus

Avatar

Ook deze film opnieuw bekeken (op blu-ray) en hoef geen commentaar toe te voegen aan wat ik eerder heb geschreven.
Pracht van een film, samen met deel 1 uiteraard.

Commentaar 2007:
Net als deel 1 is ook dit 2de deel steengoed.
In dit deel zit opmerkelijk minder actie dan in Vol. 1, maar des te meer puike dialogen.
Het is natuurlijk een must om deel 1 gezien te hebben alvorens je dit kan bekijken, anders ben je al op voorhand de draad van het ganse verhaal kwijt.
Tarantino heeft met dit tweeluik een pracht van een film gemaakt en Uma Thurman speelt de pannen van het dak, evenals David Carradine, die in Vol. 1 amper aan bod kwam.
En het zal wellicht niemand verbazen, maar ook hier is weer gezorgd voor een sublieme soundtrack.

American_PsychoX

Avatar

Deze film, samen met zijn voorganger, behoort tot een van de dieptepunten in de filmgeschiedenis. Ik weet best dat het heel stoer is om dit zinloze geweld 'goed' te vinden, want velen hebben dan weer iets om over te praten met hun vrienden. Hetzelfde verhaal bij de Saw-reeks. Waar ik deel 1 nog briljant vond, werd het verhaal steeds slapper en slapper. Maar de populariteit van de films zit hem niet in de kwaliteit, maar in de 'ik ben stoer als ik veel geweld op een scherm zie'-mentaliteit. En ik hou best van gewelddadige films, maar ik haat geweld in films dat betekenisloos is, met andere woorden, geweld als plot van de film, ipv geweld als een bijkomstigheid van het plot. De Kill Bill films hebben geen enkele moraal, geen enkele betekenis, geen enkele visuele kwaliteit!! Het lijkt meer op een geflopt computerspelletje. Nooit eerder heb ik zoiets 'leegs' gezien. Tarantino's films vind ik uberhaupt waardeloos over het algemeen, op Reservoir Dogs en nog 1 of 2 films na. Desondanks is hij een briljant regisseur, door zijn inzicht in de menselijke stupiditeit; hij heeft de domheid van de mens op sublieme wijze weten in te schatten, waar hij nu de vruchten van kan plukken!!

CAGE

Avatar

Ik heb de film al na een half uur afgezet. Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Jackie Brown waren als films veel origineler. Dit kun je meer als een hommage aan de aziatische versies van vroeger zien met onder andere Jackie Chan in de hoofdrol. Vind dat Tarantino ondanks dat ie afentoe wat overrated is wel waarderen. Hij voegt wel wat toe in de wereld van produceren/regisseren. Genoeg fans herkennen zich in deze manier van regisseren. David Fincher is ook niet de makkelijk te begrijpen schrijver/regisseur. Dat maakt hem wel origineel en soms ook geniaal.

Eerlijk

Avatar

Na alle hype rondom kill bill, heb ik enige tijd terug kill bill 1 gezien. vrij onindrukwekkend. normaal gesproken ben ik wel gecharmeerd van tarantino's films, maar dit was me wat te gortig

nouja, misschien deze even bekijken

ik bedoel gortig in de zin van.. het doet zo 'leeg' en kaal aan. ik heb het idee dat hij dat bewust heeft gedaan om zo het zogenaamd stylistisch effect te benadrukken, maar dat maakt het er alleen maar taaier op. het blijft een film meneer tarantino

CAGE

Avatar

@CAGE: het antwoord op je vraag in je eerste post kan je hier vinden.

Wat loopt iedereen hier trouwens te zeiken over z'n interpunctie; I've seen worse here !

Thanks Gert! Er is tenminste een iemand die veel ergere interpunctie gewend is dan jullie dat zijn! Ik ben ze ook al op deze pagina vaker tegen gekomen! Waren erger bezig dan ik het was!
City On Fire ken ik niet echt, maar nu ik weet dat die film het originele plot is van de daarop gebaseerde Reservoir Dogs versie, zal ik kijken of ik die ooit nog op tv tegenkom of in de videotheekof zo iets! Bedankt voor het reageren op mijn vraag!
Tarantino is een prima regisseur maar ik kan het alleen niet zo vaak uitstaan als filmfan dat er steeds meer films als Charlies Angels of andere films gemaakt worden waarin personages rondvliegen met vette karate trucs! Het karate of een andere vechtkunst is niet erg, maar het rondvliegen en zo daarmee is wel een beetje overdreven afentoe als je dat in elke van zulke soort films ziet! Bij Jet li of Jackie Chan ziet dat nog best Cool uit omdat hun dat op een aparte manier op het beeldscherm neerzetten maar bij Lucy Lu niet echt, maar ja das mijn mening! Dat probeer ik ermee duidelijk te maken! Er worden gewoon te veel van deze soort films op dit moment gemaakt! Word ik naarmate de tijd gewoon gek van! Maar de beide Kill Bill films moet ik nog trouwens bekijken en als ik dat heb gedaan dan zal ik concluderen of deze films van goede kwaliteit beschikt! Vroeger kek ik ook echt vaak ouwe samoerai films dus ik ken ze nog wel maar ik heb ondertussen ook andere soort films of genres leren kennen die ook net zo goed het bedenken van een origineel script waard zijn! Zoals er eindelijk eens tijd wordt dat er weer een vette thriller wordt gemaakt. Naar zoeen soort films wacht ik al een geruime tijd op!Smiley face

Dr_Frickin_Evil

Avatar

Nog een leuk QT-grapje, misschien al genoemd. Maar heeft iemand de ringtone van, ik geloof, Johnny Mo gehoord in deel 1?? "Nederland, oh Nederland" (C) André Hazes :d. Samen met de foto van The Bride in Amsterdam in deel 2 de (verplichte) Nederlandse elementen Smiley face.

Als reactie op de film: Ik vond hem geweldig. Ik vind het wel jammer dat ik de film in 2 delen heb gezien, want in zijn geheel is ie denk ik nog veel indrukwekkender. De snelheid en de actie in deel 1, het verhaal en de dialogen in deel 2. Het is in zijn geheel een mooi (beter) evenwicht denk ik.

basset

Avatar

OK hoe het ook zij. Als 1 film (1 en 2 samen) is het gewoon een zeer goede film. Beetje veel geklep in vol 2, maar het gevecht in de camper maakt een hoop goed Smiley face

Ripoff? Ach vast wel, who cares. Elke film is inmiddels wel een keer gemaakt in een ander jasje.

aardige boef tegen de wet, goede agent tegen de kwade boef. Dan vervangen we de boef voor een onschuldig iemand. blablabla

Tis net als muziek, moeilijk om iets origineels te maken, dus moet je zorgen dat de verpakking goed is!

Dr. Strangelove

Avatar

CAGE, jochie, je gaat me bijna blij maken:
"Volgende keer probeer ik trouwens duidelijker te zijn met mijn reactie!"

Hulde ! Nog ff doorgroeien en je wordt wellicht ooit nog wel 's een serieuze FT-Forum'er..

Van alle reactie op deze pagina is die van jou diegene die het lastigst is om te lezen.. Jammer, want je vraag aan Unrelated was een zinnige...
Unrelated ???
Overigens interessant verhaal over die Shurayukihime, Unrelated...!
Leuk voor een volgende FT-Dag...

Cage: Begin 's met een wat logischer zinsbouw, kortere zinnen en gebruik punten en komma's.
Probeer geen 8 (of meer) dingen te zeggen in 1 kort betoog...
Oh ja, wind je vooral niet op over films die je niet bevallen... Echt, je sterft voor je 25e !

CAGE

Avatar

Arme jong? Hey pas op he ik ben al 21 dus ik wil echt niet dat jij me als een zieligerd hier neerzet! En verder Tarantino's films zijn meestal helemaal super hoor, maar ik kon me op dat moment even niet bter en duidelijker uitdrukken! Ik kan er gewoon niet tegen dat films als Charlies Angels kaskrakers worden zoeen films zijn echt te slecht voor worden saaier kon gewoon niet! En daarom was ik gewoon bang dat er weer een dreiging is dat zoeen films weer eraan zitten te komen! Is niet echt realistisch hoor als er wordt rondgevlogen en neergeslagen zoals dat de zaak is in stomme films als die Charlies Angels maar ja ik denk niet dat Tarantino zo iemand is die zo een stomme films maakt als de producer van C. Angels! Volgende keer probeer ik trouwens duidelijker te zijn met mijn reactie!

CAGE

Avatar

Is Reservoir Dogs van Quintin Tarantino niet het origineel? Och dat hoor ik voor het voor het eerst!! Van wie is dan het origineel ? Laat me dat weten want nu ben ik wel heel nieuwsgierig! Wist niet dat die Tarantino zovak uit films jatte! Hoe heet het origineel van Reservoir dogs dan eigenlijk? In ieder geval vond ik Reservoir dogs toch best een redelijk geslaagde maffiafilm ook al is ie gejat wat ik nu pas ervaar! En ja Kill Bill is zowiezo onzin eigenlijk kan best mooi gemaakt zijn en zo maar als Crouching Tiger niet zo een grote hit werd weet ik niet of Kill Bill ooit zou worden verfilmd! Na Crouching Tiger kwamen alleen maar films met rondvliegende shaolins en al die andere karate gekken! Wat een onzin karatte is een ding maar rondvliegende vrouwen die als een gek kunnen terugslaan is zowiezo echt niet echt gewenst! Sinds dat ik Charlies Angels deel 1 had gezien moest ik echt kotsen wat een onzin is die film dus overal waar word rondgevlogen met shaolins en zoiets wordt door mij zowiezo ongewaardeerd ! Ik kijk alleen films die onder beugel kunnen en Kill Bill 1 is naar mijn mening niet echt iets origineels anyways! Ik hoop dat het gedoe met al die rondvliegende vechtende shaolins ooit eens eindigd want als ik dat zie zapp ik meteen al weg enige film die enigzins onder de beugel kan is Crouching Tiger zelf! Want die heeft tenminste ook nog een Oscar gewonnen!! En die is ook nog Heel erg mooi gemaakt! De rest van de films die het Crouching Tiger succes proberen te evenaren hopp ik dat ze mislukken!! Maar even alle onzin op een rijtje van wie en hoe heet is het origineel dus van Reservoir dogs want dat was mijn eigenlijke vraag?:?

WizardOfOss

Avatar

Ik heb hem vannacht ook in de marathon gezien, eigenlijk heb ik maar weinig aan het betoog van Il Padrino toe te voegen.

Het meest opvallende is, zeker bij een marathon, dat de film in vrijwel niets lijkt op Vol. 1. Het enige punt van kritiek wat ik kan bedenken is dat een aantal scenes wellicht iets te voorspelbaar waren, de manier waarop alles echter is uitgewerkt maakt het echter volledig goed.

De karakters zijn inderdaad geweldig, The Bride en Bill werden al genoemd, maar ook Elle Driver en vooral Budd zijn werkelijk briljant.

Mensen die QT vooral kennen van KB1 zullen wellicht enigzins teleurgesteld zijn, ik verwacht echter dat deze film, net als bijvoorbeeld Jackie Brown, alleen maar beter wordt als je hem een aantal keren ziet.

Loop overigens niet na afloop direct de zaal uit, de aftiteling bevat ook nog een aantal 'geintjes'...
[rating 4.5]

Bukowski

Avatar

Een film hoeft van mij vernieuwend noch origineel te zijn om er van te kunnen genieten. Er zijn niet bijzonder veel films die echt een origineel verhaal vertellen, er zijn er nog minder die vernieuwend genoemd kunnen worden. Het is maar wat je criteria zijn voor een goede film.
Daarnaast heb ik het "voordeel" dat ik nogal bleu ben wat betreft Aziatische cinema dus is Kill Bill voor mij een film die zijn gelijke (in de westerse cinema) niet kent. En dan is er altijd nog het spreekwoord: beter goed gejat dan slecht verzonnen.