Man on Fire (2004)

Revenge is a meal best served cold

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Prachtige actiefilm van de vorig jaar (2012) overleden regisseur Tony Scott.
Uitstekend en realistisch verhaal met een puike Denzel Washington en een prima piepjonge Dakota Fanning, in wat wellicht tot nu toe haar beste rol was.
Maar ook verder in de cast zitten enkele grote namen zoals Christopher Walken en Mickey Rourke.
Ik had de film ooit al eens gezien, en was er toen van onder de indruk, en dat ben ik nog steeds.
Een fantastische film is dit !!

Sasskia

Avatar

Traffic met Benicio del Toro.
Daar deed me deze film aan denken.
Traffic vond ik een heeel mooie film, deze film staat daar in de buurt (er net ietsje onder).

De beelden vind ik mooi met het gele filter over alles heen. Doet me echt denken aan het warme, beetje viezige en corrupte Mexico.

Ik had alleen liever een vrij onbekende cast gezien.
Denzel associeer ik toch met Alonso van Training Day, Walken met een B-film crimineel en Rourke met een D-film crimineel. Ik denk dat de film nog beter zou zijn geweest met echte anti-helden in de rol van Creasy en Rayburn.

Echter: Denzel viel me echt heel erg mee. Hij speelt heel goed de washed-out zuiplap, die realistisch is over zijn leven en ziet dat ie nooit meer de man zal zijn die hij ooit was. Een wrak, oud en versleten.
Walke had eigenlijk zo'n kleine rol dat ie niet veel fout kon doen, en dat heeft ie dan ook niet gedaan. Een goede vriend, goed gedaan Walken.
Rourke echter..... vond ik echt een miscast. Ik zag hem 1 seconde als advocaat en dacht meteen: wat een klootzak, die zal wel in het complot zitten.

Ik had vantevoren totaal niks van de film gehoord of gezien, je moet idd NIET de trailer kijken want dan hoef je de film niet meer te zien, de film duurt precies lang genoeg (ik vind bijna alle films te kort), en niet te lang net als het einde van LotR 3.

Al met al zou ik zeggen: kijk naar deze film. En als je dit type film goed vind, kijk dan ook eens naar Traffic ze doen niet veel voor elkaar onder. (Hoewel Traffic 1 streepje voor heeft ;)

tukkerstein

Avatar

Ernstig overgewaardeerde film.

Man on Fire pretendeert een harde actiefilm te zijn, die zich afspeelt in een zwoele, Mexicaanse setting. Echter, een snelle, flitsende montage maakt nog geen snelle actiefilm. Er zitten welgeteld maar drie of vier actiescènes van een paar minuten in deze film, die amper de moeite waard zijn. Daar wordt een enorme kans gemist.

In plaats van harde actie krijgen we een enorm vlugge montage voorgeschoteld waar je wekelijk harde koppijn van krijgt. Er wordt met de helderheid knoeien, er zitten wat snelle flashbacks erdoorheen, het beeld is af en toe een beetje korrelig, en dat moet dan wat toevoegen aan de film?

Gelukkig zijn er ook wel wat goede punten aan te merken. Zo is het meisje, dat een vrij grote rol speelt, nooit irritant, en speelt Denzel Washington gewoon weer erg goed. De eerste helft is daarnaast best boeiend, maar in de tweede helft wordt gewoon een kans gemist (daar heb ik het al eerder over gehad, zie het stukje over de hoeveelheid actie).

5,5/10

eddie1971

Avatar

Een erg gioede , en zeker een van mijn favorite films.
film begint aanvankelijk rustig, en lijkt helemaal niet de film te zijn waarvoor je denkt da je em bent gaan kijken, maar langazamerhand wrod je megesleurd in een spiraal van wraak en geweld.

zeker een van de beste aktie films ooit gemaakt. kan bijvoorbeeld de hele Die Hard reeks niet aan tippen.

waarom ??, omdat de Die Hard reeks erg amerikaans/ holywood is, en man on Fire, rauw en zeker niet een holywood einde heeft

Jarazz

Avatar

Erg sterk!
Denzel Washington na Training Day en andere films opnieuw sterk als badguy in een film die erg mooi in beeld gebracht is. De film is vrij druk gemonteerd en mensen met een laag concetratie en/of observatie vermogen kunnen dus beter wegblijven :B
Het verhaal is vrij voorspelbaar, maar de manier waarop het (vooral door de acteurs) is uitgewerkt, maakt deze film een echte aanrader.
In tegenstelling tot wraakfilms als Kill Bill en the Punisher, is Man on Fire tegelijkertijd ook erg ontroerend en behoorlijk realistisch. De mensen onder ons die zelf een ver van brandschoon verleden hebben zullen veel herkennen in de de gebeurtenissen maar vooral in Denzel Washington als Creasy. Denzel zet wederom op fenomenale wijze zijn rol neer en de interactie tussen Pita en Creasy komt erg sterk en natuurlijk over.

Dit alles ondersteund door netjes afgewerkte FX en een goede muziekkeuze, maakt Man on Fire voor mij persoonlijk een instant-classic.

marty

Avatar

Ik heb de film een aantal weken geleden bekeken in de Metropolis in Antwerpen. (Hier kan je tenminste spreken van een echte bioscoopervaring zoals ik die in Nederland nog niet ben tegengekomen) Man on fire is de beste film die ik sinds lange tijd gezien heb. Van het begin tot het einde van de film blijft de spanning er goed inzitten en ondanks dat je weet wat er staat te gebeuren is de uitvoering brilliant. Denzel speelt weer vol overtuiging en met passie. In tegenstelling tot de mening van vele anderen vind ik het slot uitstekend en niet clichematig zoals bij vele andere Amerikaanse actiefims het geval is.
Kortom, aan absolute aanrader.

CAGE

Avatar

Ik was dit jaar op vakantie in Bosnie waar deze film gewoon te huur was in de videotheek! Ik wist helemaal niet dat ie nog moest uitkomen in de bios. Ik en mijn neef waren eerst aan het twijfellen of we hem wel zouden huren, maar we kregen er zeker geen spijt van. Wat een goede film met weer een zeer goed acterende Denzel. En ja mij viel het ook op dat ie best traag op zijn gang kwam. Maar daarna was het alleen een genot voor mij om ernaar te kijken. Misschien enige minpunt is hij duurt een beetje erg lang naar mijn smaak, maar ik wou perse weten hoe die zou aflopen en op het eind was het helemaal de moeite waard. Ik kan hem alleen maar aanraden. T+)

Mark

Avatar

Dit is de beste actie film die ik in tijden heb gezien. Het komt een beetje traag en onduidelijk op gang maar als de actie eenmaal begint dan komt er gewoon geen eind aan. Maar niet zoveel dat het verhaal zelf geen ruimte meer krijg, alles is mooi in balans. En Denzel speelt ook eindelijk weer is een keer helemaal geweldig, bijna netzo goed als in Training Day. Shit, ik kan het gewoon bijna niet geloven dat een film waarvan de trailer zo normaaltjes is me zo kan verrassen.