Soap Avatar

Soap

reacties

  • Op zich vind ik het niet zo erg om juist deze film laat in de nacht te kijken. Dan ben je zelf een beetje in zo'n slaperige sfeer waarbij je toch heel aandachtig aan het volgen bent. Het creepy gevoel houdt je ook wel wakker. De film zelf is gewoon net een droom (dromerige sfeer/logica). Heerlijke film om te kijken voor het slapen gaan :P

    als reactie op de film Mulholland Drive

  • [quote=Thiver]Wie is in deze film eigenlijk de hoofdpersoon?[/quote] Precies... Maar ik denk dat het wel debatable is dat die Pocahantas de hoofdpersoon is, omdat zij juist de kern is van 'de nieuwe wereld', en je de ontwikkeling door haar ogen ziet gebeuren.

    als reactie op de film The New World

  • Heb trouwens toevallig die reclame van deze film op RTL gezien. Het wordt nogal neergezet als een actievolle film. Ik denk dat een hoop mensen die hierdoor deze film zien teleurgesteld zullen worden of wegzappen. Maar hopelijk zijn er enkelen die alsnog genieten van dit prachtige film!

    als reactie op de film The New World

  • Het film was spannend, mysterieus en intrigerend. Precies wat ik er van had verwacht, niet meer of minder. Gewoon puur vermaak

    als reactie op de film The Mothman Prophecies

  • Een van de weinige films die de Japanse soldaat een gezicht geeft. Het laat zien dat hij net zoals elk ander soldaat is, maar dan aan de verliezende kant en extreem vastbesloten te sterven voor zijn land en keizer (omdat dat van hem verwacht wordt). Een film over een wanhopige en uitzichtloze situatie, en hoe verschillende soldaten daarmee omgaan

    als reactie op de film Letters from Iwo Jima

  • [quote=Spider-fan]Aangeboden door Wagner pizza! Ha ha, is dat nou toeval of niet? :D[/quote] Lol Maar prima film hoor, het feit dat het Engels gesproken stoorde voor mij niet per se. Het maakte de film 'on-duitser' en meer Hollywoodachtig, maar het basisverhaal van je vaderland redden van ondergang door een 'kwaadaardig' regime blijft krachtig. Bovendien zaten er ook Duitse acteurs in de film, die in The Pianist, Der Untergang, Zwartboek, Inglourious Basterds enzovoort in, met name Thomas Kretschmann en Christian Berkel (soort van oorlogsfilmveteranen). Ze spraken weliswaar Engels, maar dat maakte hun performance niet minder krachtig/overtuigend.

    als reactie op de film Valkyrie

  • Ik kon de droge humor erg waarderen :P Nergens op slaande voertuigen die voorbijrijden terwijl iemand roept 'Je hebt de halte gemist'. Die politiesirenes alsof het uit de verte komt terwijl het eigenlijk een speelgoedachtig wagentje is. En Vogons die om moeten lopen omdat een tuinhekje dicht is...

    als reactie op de film The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

  • [quote=tukkerstein]Ernstig overgewaardeerde film van Kubrick, die verder prima films heeft gemaakt. De eerste helft is langdradig en gaat enkel over de opleiding tot marinier. Het geschreeuw van sergeant Hartman wordt je na enige tijd wel zat. De tweede helft is veel te conventioneel om te verassen, maar biedt wel meer afwisseling aan verschillende scènes. 6/10[/quote] Gelukkig iemand die mijn mening deelt. Het hele gedoe van 'Oorlog is kut, we schieten er op los' voelt heel erg 'nep', ongeacht of men gelijk heeft of niet. Twintig jaar geleden had het vast wel een ander effect, maar ik denk dat door de media iedereen al snel begrijpt dat iedereen oorlog zat is. Ook als je de film bekijkt zonder 'boodschap' of 'betekenis', zal ik je geen ongelijk geven dat het een 'saaie' film is. De zwarte, grimmige humor begon ik ook al heel snel zat te worden.

    als reactie op de film Full Metal Jacket

  • Haha, zo toevallig, ik zat vanmiddag net te denken aan deze film, en ik zie net dat ie op tv komt. Een van die films die ik al een tijdje heb willen zien. Het feit dat de IMBD cijfer laag is, al zegt dat niet zo veel, maakt niet uit, maar een film met Brody is altijd interessant, lijkt me...

    als reactie op de film Oxygen

  • Het is een goede film, maar het gaf me zeker geen goed gevoel. Vietnam-films geven me altijd een slecht gevoel (in vergelijking met Tweede wereldoorlogsfilms), omdat er onschuldige dorpelingen bij betrokken zijn. Ik ben in Vietnamfilms elke keer bang voor wat de Amerikanen als volgende gaan doen, ze zijn net nazi's.

    als reactie op de film Platoon

  • Juist... ik ben benieuwd hoeveel mensen deze film gaan zien aan het eind van de weekend om 1 uur s'nachts... Ik meen het serieus, misschien zijn 't er veel. :P Tenzij veel het gaan opnemen, geen slechte keus, want t'is een goeie film...

    als reactie op de film Boiler Room

  • [quote=Marty Feldman]Helden, de 2 mannen van special forces die de neergestorte helicopter veiligstelden. Berust op waarheid. Weten dat je gaat sterven omdat het je beroep is. Daar kunnen heel wat beroeps wat van leren. :B[/quote] Of zulke conflicten vermijden, zodat niemand hoeft te sterven omdat het 'z'n beroep' is, daar zouden we allemaal van moeten leren. Maar inderdaad, als je bedoelt die twee snipers, zijn ze inderdaad helden. De twee 'Delta Force' snipers wilden op eigen verzoek (verzoek werd twee keer geweigerd, pas na derde toegelaten) gedropt worden om de gewonden te helpen tegen de menigtes. Beiden hebben de Congressional Medal of Honor gekregen.

    als reactie op de film Black Hawk Down

  • [quote=DelliPeter]Heb ik gedaan, staat niet eens op de hoofdpagina. Terwijl hij een best grote rol heeft.[/quote] Dat komt omdat er bij IMDb boven staat 'first billed only', dus het staat in een volgorde die niet relevant is van de betrokkenheid van de personages. En ja, grappig genoeg houdt Filmtotaal ook aan deze volgorde.

    als reactie op de film Gattaca

  • P.S.: Er zitten nog meer kleine details in de film verstopt, voor degenen die geïnteresseerd zijn in symboliek en motieven in films.

    als reactie op de film Gattaca

  • Ik heb toevallig deze film een week geleden voor school moeten zien. Ik vond er eerlijk gezegd niets aan. 'Troy' is beter, ook al is dat niet zo verassend. Ik denk dat als je Troy al gezien, je deze film gerust over kan slaan; Het is gewoon saai.

    als reactie op de film Helen of Troy

  • [quote=Cee van Lleef] Dat er aan de vernietiging van joden iets meer aandacht wordt besteed in oorlogsfilms is logisch gezien de gruwelijke aard daarvan. Het was een tot dan toe ongekend fenomeen in de wereldgeschiedenis.[/quote] Inderdaad. Als kind dacht ik dat de Tweede Wereldoorlog een oorlog was zoals we die kenden, maar pas toen ik over de Holocaust leerde en wat het eigenlijk allemaal inhield, gaf me toch een andere kijk op de wereld. Elke dag gaan mensen dood, hoe oneerlijk het ook gebeurt, maar het uitroeien van een "ras" alsof ze parasieten zijn, en dat terwijl we allemaal mensen zijn, vraagt je toch af hoe dit allemaal kon gebeuren. Ik zelf ben een "mengeling van twee rassen", en ik zie dus niet hoe ik dan anders ben tegenover iedereen (oftewel ik hoef niet voor mezelf te bewijzen dat iedereen op de wereld hetzelfde is). Ik zeg hier dan ook "ras", maar we zijn allemaal mensen, ieder met zijn unieke eigenschappen (huidskleur, haarkleur, oogkleur, cultuur, geloof, enz.)

    als reactie op de film Schindler's List

  • Naar mijn mening een goede combinatie tussen actie en emotie (je weet wel, dat soort gedoe). Ik heb deze film al lang willen zien (maar door bepaalde omstandigheden kon het weer niet, je weet hoe het is) en ik ben niet teleurgesteld; zowel een 'geweldadige', actie als een emotionele film.

    als reactie op de film Léon

  • [quote=Cee van Lleef]LOL. Dude, welke film heb jij gezien? Die met dat wapperende vlaggetje op het einde toch?[/quote] LOL. Dude (nee, grapje :P ), alleen omdat er een klein minivlagje op een paaltje staat maakt het toch niet meteen patriotistisch? [filmquote] Lt. Colonel Hal Moore: American soldiers in battle don't fight for what some president says on T.V., they don't fight for mom, apple pie, the American flag... they fight for one another. [/filmquote] Het feit dat de Amerikanen "wij zullen dat varken wel eens even wassen" oké, dat is dan wel wat 'pro-Amerikaans', maar dat doen ze dus zowiezo in het echt, en zie ik dus niet waar deze film nou mee te maken heeft. Misschien dat deze film het patriotisme juist verduidelijkt, of je dat nou goed of slecht moet opvatten. Uiteindelijk moeten anderen die deze film nog niet gezien hebben zelf wel kijken om hier hun eigen beeld over te hebben, uiteraard blijft dit een matig/redelijke film.

    als reactie op de film We Were Soldiers

  • Ja! BBC = geen ondertitels (ligt eraan hoe je het bekijkt, ik vind ondertitels irritant) + geen reclame + geen andere zooi die je meestal krijgt bij commerciële zenders. Ik ga hem wel opnemen, maar voordeel is, is dat er op de opname niets anders dan de film staat (geen reclame, ondertitel, zenderlogo). En natuurlijk een goeie film, dat luchtige stijl bij de meeste stukjes spreekt me wel aan.

    als reactie op de film Fight Club

  • Ik vond het meer een mooie dramafilm dan een horror/thriller. Er is wel spanning, maar dat komt volgens mij meer door nieuwsgierigheid dan door angst/griezel (of hoe je het ook wilt noemen).

    als reactie op de film The Others

  • Heb ook genoten van deze film, met een paar grappige stukjes erin, vooral [spoiler]Als Longbaugh en Parker het gebouw uit vluchten, en bodyguard: 4 to 1, they have made a pass out of the building. DO NOT, I repeat, D... (geweerschoten van vuurgevecht buiten)[/spoiler] :)

    als reactie op de film The Way of the Gun

  • Olé, door een werkstuk over deze film sta ik een 8 voor eindexamen geschiedenis :P Ook al gaat deze film vooral om oorlog zelf, toch laat het de situatie van de Vietnam-oorlog en de kritiek op de Amerikaanse politiek goed zien, vooral in deze redux versie (deze is namelijk de versie die Coppola eerst uit wilde brengen, maar niet kon. Vietnam was nog te vers voor de Amerikanen).

    als reactie op de film Apocalypse Now

  • Uit verveling toch gekeken. Af en toe best grappig, maar een héle simpele film. Ook voelde ik een beetje nostalgie tijdens de film. Toen ik nog niet in Nederland woonde was André van Duin, en het Nederland van rond de jaren tachtig, mijn beeld op Nederland. André [tegen oude Engelsman]: You dirty old viezerik!

    als reactie op de film Ik ben Joep Meloen

  • [quote=mickvh]Hoezo ironie?:W Voor degene die niet weten wat ik hier mee bedoel, moeten gewoon de film van begin tot einde bekijken.[/quote] Hehe, ik heb al zo'n voorgevoel wat er met Paltrow gaat gebeuren. Maar ik heb de film nooit gezien, dus ik zal wel kijken.

    als reactie op de film Se7en

  • Niets bijzonders, maar wel leuk om te zien. Vooral dat scene waar die gids van Zaitsev tijdens een sprong op zn kop wordt geschoten. Goed naar z'n gezichtsuitdrukking kijken, hehe.

    als reactie op de film Enemy at the Gates