MArnoldi Avatar

MArnoldi

reacties

  • Ik heb mij zeer vermaakt. Een zeer boeiend schouwspel. Goed dit is verfilmd. Zo krijg je toch een beeld hoe die tijd was en hoe de geschiedenis van Nederland was.

    als reactie op de film Michiel de Ruyter

  • De eerste scene was het hoogtepunt. Dat was confronterend en heftig. Daarna werd het alleen maar minder. De gangsterbaas was over de top, wat ik juist niet leuk vond. Niet de gangsterfilm waar ik op had gehoopt. Ik vond het toch erg vermakelijk, daarom een 7.

    als reactie op de film Gangster Squad

  • Verhaallijnen zijn zwak en oppervlakkig (te veel ook). Te hoog GTST-, RTL4-gehalte. De dj's boys die het willen maken in Ibiza kwam wel heel fake over, en konden ze beter weglaten. Simone Kleinsma en Jim Bakkum waren een leuke acteurcombi. Humor was soms verrassend, waardoor ik het alsnog een 5 geef. Geen aanrader om in de bios te kijken.

    als reactie op de film Verliefd op Ibiza

  • [quote]Wel, eerlijk is eerlijk: in Tolkiens werk stierf Azog gewoon in de Slag om Azanulbizar. Van een vete met Thorin was nooit sprake. Maar ik ben het met je eens dat dit een aardige toevoeging is die Thorin wat meer diepgang geeft. Helaas komt de verhaallijn vooralsnog niet helemaal lekker uit de verf, maar dat zou met de volgende twee delen best eens kunnen veranderen.[/quote] Is Azog ook niet de vertolking van het opkomende kwaad? (Dol Guldor, angst van Gandalf, trollen, orks, Sauron zijn kracht).

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote]PJ is er naar mijn idee geweldig in geslaagd dezelfde geniale stijl van LOTR te behouden en het verhaal van de Hobbit met de juiste mate te verrijken met de enorme diepgang van de nalatenschap van Tolkien; de wereld van Midden-aarde.[/quote] +1 En The Hobbit en LOTR vullen elkaar aan. Zelfs Tolkien heeft The Hobbit aangepast zodat het beter aansloot. En de Nagelaten Vertellingen (?) hebben in de film ook een plek gekregen, zodat er meer diepgang in zit. Dat de dwergen op pad gaan is niet zomaar...Dus het idee ''van leuk op avontuur'' wordt gelukkig weggenomen, althans bij mij.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Banned]Toch eens bekeken na de heuse hype rondom deze feelgood film. Heb wel genoten maar een 10 zou ik de film zeker niet geven. Vaak had ik het gevoel alles al eens gezien te hebben waardoor de film nergens echt verrast of kippenvel weet op te roepen. En nee de geforceerde triestige piano muziek van Ludovico Einaudi (klinkt natuurlijk altijd mooi) was niet echt een pluspunt voor me. Pas op die man maakt mooie muziek maar wat is er mis om een goeie soundtrack te laten componeren? De muziek bepaalde nogal veel de sfeer en de emotionele momenten in de film. Ik hou daar niet van als ik voel wanneer men de huil of lach knopjes zit in te drukken. Lachen valt er gelukkig genoeg, mede door de leuk neergezette rol van Omar Sy. Alles is ook netjes in beeld gebracht maar echt verassen doet de film nooit, daarvoor is de film té standaard. Ook het eind voelt nogal onaf en plots aan. Een climax had misschien wel welkom geweest en de huil sluizen hadden gerust opengezet mogen worden. Nu zorgt de humor er vooral voor dat je de hele situatie als minder erg beschouwt en soms moeten dit soort thema's een beetje pijn doen bij de kijker. Gemiste kans maar blijft wel een leuke vermakelijk film, voor één keer heb ik zelfs genoten van de franse taal. 6/10[/quote] Wat ik niet snap. Eerst zeg je dat de muziek te veel nadruk legt op bepaalde emoties (en dat wij zelf mogen bepalen wanneer wij wat voelen) en later zeg je dat de filmmaker meer pijn had mogen doen rondom de situatie van zijn handicap. Dat laatste ben ik weer niet mee eens: je hebt maar 1 min. nodig om te laten zien hoe erg zo handicap is, maar door de humor leer je ook veel zaken in het leven te relativeren en dat het leven absoluut niet ophoudt bij een handicap. Ik vond het een stukje hoop uitstralen. Maar waar gaat de essentie van de film eigenlijk om? Niet om de handicap. Maar om een band tussen twee mensen uit verschillende hoeken van de samenleving, en hoe ze elkaar het leven dragelijker kunnen maken (zelf de man met de handicap bloeide veel meer op en nadat zijn verzorger weg was, zakte hij mentaal in elkaar). Dat vind ik goed verfilmd en daarom krijgt het ook een 8. Nee, het is geen verrassende film met een onvoorspelbaar plot, anders was de score hoger uitgevallen.

    als reactie op de film Intouchables