Deze 14 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 14 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'The Exorcist: Believer' en 'Expend4bles'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

The Exorcist: Believer (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Gordon Green | Cast: Jennifer Nettles, Ellen Burstyn, Ann Dowd, Leslie Odom Jr. | Onze recensie
Sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding hun dochter Angela in zijn eentje zien groot te brengen. Maar als Angela en haar vriendinnetje Katherine in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil.



Past Lives (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Celine Song | Cast: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro, Moon Seung-ah | Onze recensie
De kinderen Nora en Hae Sung zijn hechte vrienden die uit elkaar worden gedreven wanneer Nora's gezin Zuid-Korea voor Canada verruilt. Twaalf jaar later heeft Nora in New York haar studie voor toneelschrijver aangevat en bemerkt ze dat haar jeugdvriend online naar haar op zoek is. Online pikken ze de draad van hun vriendschap weer op. Maar op een fysieke hereniging is het weer een decennium wachten.



Expend4bles (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Scott Waugh | Cast: Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren | Onze recensie
Op een vrachtschip worden er kernwapens gestolen door terroristen. Om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen, worden Barney Ross, Lee Christmas en de andere leden van de Expendables ingeschakeld. Als 's werelds laatste verdedigingslinie trachten ze hier een stokje voor te steken met nieuwe teamleden die andere stijlen en tactieken toepassen.



Sint Ahoy! (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rik Sinkeldam, Andy van Veen | Cast: Kim Feenstra, Glenn Coenen, Liza Sips, Andy Peelman | Onze recensie
Ga mee op een magisch avontuur met Sinterklaas en zijn vrienden naar Curaçao en vind samen met Kapitein Bakkeljauw de magische schat!



Sages-femmes (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Léa Fehner | Cast: Khadija Kouyaté, Héloïse Janjaud, Myriem Akheddiou, Quentin Vernede | Onze recensie
Sofia en Louise zijn twee vriendinnen en huisgenoten. Ze beginnen samen aan hun eerste dag als verloskundige. Er is nauwelijks tijd voor een bevalling. Sofia en Louise worden in de dagelijkse routine van de afdeling van overvolle gangen, verloskamers en monitoren gegooid en hebben zeer verschillende eerste dagen. De constante stress van de zorg zet hun vriendschap al snel onder druk.



Fair Play (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chloe Domont | Cast: Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan, Rich Sommer | Onze recensie
Het zopas verloofde stel Emily en Luke is dolverliefd. Wanneer een felbegeerde promotie in een keiharde financieel bedrijf te grabbel gegooid wordt, verandert de dynamiek tussen het koppel. Luke en Emily hebben torenhoge ambities, maar de weg naar succes komt met een prijskaartje.



One Last Evening (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lukas Nathrath | Cast: Sebastian Jakob Doppelbauer, Pauline Werner, Susanne Dorothea Schneider, Nikolai Gemel | Onze recensie
Een jong stel verhuist binnenkort naar Hannover. Ze zijn lockdownmoe en klaar voor iets nieuws en hopelijk beters dan dat waar corona(beleid) hun leven toe gereduceerd heeft. Bij wijze van afscheid nodigen ze een paar vrienden uit voor een ongedwongen feestje in hun inmiddels bijna lege appartement. Het probleem is dat een aantal van hen veel te laat of helemaal niet komt opdagen, terwijl het huis langzaam volstroomt met onverwachte bezoekers, waaronder wildvreemden.



Who Killed the KLF? (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chris Atkins | Cast: James Brown, Nick Coler, Carl Cox, Tony Dickens | Onze recensie
Documentaire over het muziekduo The KLF. Tussen 1988 en 1992 werd het duo wereldberoemd met nummer 1-hits over de hele wereld. Jimmy Cauty en Bill Drummond wilden de gevestigde orde belachelijk maken en sampleden daarom de muziek van The Beatles en Abba en publiceerden een boek, 'The Manual'. Om de draak te steken met de performancekunst stak The KLF 1 miljoen pond cash in brand en verdween vervolgens van het publieke toneel. Cauty en Drummond zelf weigerden mee te werken aan deze documentaire, maar onder meer Carl Cox, Paul Oakenfold, Alan Moore en anderen wilden wel voor de camera spreken.



One True Loves (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andy Fickman | Cast: Phillipa Soo, Simu Liu, Luke Bracey, Michaela Conlin | Onze recensie
De jeugdliefjes Emma en Jesse verlaten hun dorpje om samen de wereld rond te reizen. Jesse komt echter om in een helikopterongeluk. Vier jaar later lacht het leven Emma weer toe. Ze runt de boekwinkel van haar ouders en heeft zich verloofd met haar jeugdvriend Sam. Dan blijkt Jesse het ongeluk overleefd te hebben waardoor Emma voor een moeilijke keuze staat.



The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mildred Roethof | Cast: Cynthia Mcleod-Ferrier, Roger van Boxtel, Prem Radhakishun, Mark Rutte | Onze recensie
Mildred Roethof maakt een documentaire over Cynthia McLeod, die de onbekende geschiedenis van Elisabeth Samson, de eerste zwarte vrouwelijke miljonair van Suriname tijdens de slavernij, belicht. Ondanks dat vrouwen zelden voorkwamen in historische verhalen, weerlegt McLeod stereotypen en mythen over Samson door grondig onderzoek. Tijdens hun reis bezoeken ze diverse locaties, waaronder het Amazone regenwoud en ontmoetingen met Nederlandse en Surinaamse leiders. McLeod, een inspirerende vrouw met humor en daadkracht, deelt haar visie op leven, ouder worden en haar inzet voor sociale kwesties in beide landen.



Elephant (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kamil Krawczycki | Cast: Jan Hrynkiewicz, Pawel Tomaszewski, Ewa Skibinska, Wiktoria Filus | Onze recensie
De jonge Bartek runt met plichtsbesef maar ook veel liefde de paardenboerderij van zijn moeilijke moeder, ergens op het Poolse platteland. Als muzikant Dawid in het dorp verschijnt, breken er mooie tijden aan. Maar al snel gaan de roddels door het dorp, en zal hij ingrijpende keuzes moeten maken.



The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hettie Macdonald | Cast: Jim Broadbent, Penelope Wilton, Earl Cave, Linda Bassett | Onze recensie
De zestiger Harold Fry is getrouwd met Maureen met wie hij in een kuststadje woont. Al heel zijn leven houdt hij zich graag op de achtergrond. Wanneer zijn goede vriendin Queenie op sterven ligt wil hij haar een brief sturen. Aan de brievenbus verandert hij echter van gedachten en hij besluit stante pede verder te wandelen en haar zelf op te zoeken in het verpleeghuis dat zich honderden kilometers verder bevindt. Het is een wandeling vol hoop en vastberadenheid.



De Club van Sinterklaas Film: de Gestrande Stoomboot (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martijn Koevoets | Cast: Wilbert Gieske, Anouk de Pater, Job Bovelander, Beryl van Praag
Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?



De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lucio Messercola | Cast: Joshua Albano, Giovanni Caminita, Stef de Reuver, Royce de Vries
Sinterklaas komt voor de honderdste keer naar Nederland en wil deze mijlpaal groots vieren door ieder kind een extra cadeau te geven. Terwijl de Pieten een verrassingsfeest voor de Sint plannen met een optreden van een topartiest, smeedt Robbie Reuzel, wiens verjaardag altijd overschaduwd wordt door pakjesavond, een plan om Sinterklaas uit te schakelen met hulp van diens buurvrouw. Kunnen de Pieten op tijd ingrijpen om het feest te redden?



NieuwsFilm

meest populair