Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'The Marvels' en 'Hardcore Never Dies'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

The Marvels (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nia DaCosta | Cast: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson
Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel.



Hardcore Never Dies (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jim Taihuttu | Cast: Joes Brauers, Jim Deddes, Rosa Stil, Jordy Dijkshoorn
De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven...



The Albanian Virgin (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bujar Alimani | Cast: Mimoza Azemi, Fatlume Bunjaku, Kasem Hoxha, Astrit Kabashi
In de Albaneese bergen woont Luana met haar familie, in een dorp dat traditie in ere houd. Ze groeit op met haar beste vriend Agim, zoon van communisten. Langzaam aan evolueert hun vriendschap in prille liefde, maar als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag Luana niet kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar hoef te gehoorzamen. Een rol als tweederangsburger ziet Luana niet zitten en ze zweert om niet te trouwen. De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar.



Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Erwin van den Eshof | Cast: Barbara Sloesen, Walid Benmbarek, Sanne Langelaar, Holly Mae Brood
Er zijn inmiddels een paar jaar verstreken en na een pijnlijke break-up is het leven van Iris dan eindelijk echt zoals het zou moeten zijn! Ze is zwanger van haar grote liefde Reza, haar zoontje is dol op hem en als hij na de bevalling ook nog eens op één knie gaat, is alles één grote, suikerzoete roze wolk. Of... toch niet? Een samengesteld gezin, de vriendin van je ex die zich met alles bemoeit, een moeizame band met je moeder: in de realiteit brengt het veel gedoe en een boel irritaties met zich mee. Als bij Iris alle stoppen doorslaan, brengt ze onbedoeld haar droomhuwelijk in gevaar, maar gelukkig zijn er altijd nog haar vriendinnen.



The Miracle Club (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Thaddeus O'Sullivan | Cast: Maggie Smith, Laura Linney, Kathy Bates, Agnes O'Casey
Dublin, 1968: Het is de droom van elke huisvrouw om de wijde wereld in de trekken, weg van de dagelijkse sleur. Met het winnen van een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes komt dit voor de gelukkigen Lily, Eileen, en Dolly ineens binnen handbereik. Ze krijgen de kans om zich uit te leven, het leven te vieren en te genieten van hun onafhankelijkheid. Al snel wordt duidelijk dat er meer bij komt kijken en worden de vrouwen geconfronteerd met persoonlijke obstakels. Langzaam maar zeker beginnen ze hun allergrootste geschenk op waarde te schatten: de kracht van hun vriendschap.



In the Court of the Crimson King: King Crimson at 50 (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Toby Amies | Cast: Toby Amies, Adrian Belew, Biff Blumfumgagnge, Bill Bruford
Documentaire over de legendarische progressieve rockband King Crimson. Wat begon als een traditionele documentaire over de band ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor.



Stranger in My Own Skin (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Katia de Vidas | Cast: Pete Doherty
Documentaire over het leven van de Engelse rockster Peter Doherty en zijn strijd met harddrugsverslaving. De medefrontman van The Libertines ging door zijn persoonlijke diepste dal op het toppunt van zijn populariteit. Regisseur en muzikant Katia de Vidas, die ook Doherty's partner is, filmde de artiest over een periode van 10 jaar. Door middel van zijn eigen woorden en emoties ervaren we Doherty's moedige en vaak poëtische strijd om zijn demonen te overwinnen.



Strangers by Night (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alex Lutz | Cast: Karin Viard, Alex Lutz, Jérôme Pouly, Noémie De Lattre
In de bomvolle Parijse metro krijgen een onbekende man en een vrouw ruzie om niks. Ondanks hun afkeer van elkaar lijkt er toch een vonk over te slaan,want niet lang daarna duiken ze samen een pasfotohokje in voor een spontane, en ietwat onhandige vrijpartij. Eenmaal bovengronds zeggen ze elkaar gedag. Of toch maar niet? Wat volgt is een lange nachtelijke wandeling door een broeierig Parijs vol ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn.



Onze Natuur (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dick Harrewijn, Pim Niesten, Maria Lise Van Lente | Cast: Matteo Simoni
België is een land waar er geen plaats meer lijkt te zijn voor wilde natuur. Een plek op aarde, die tot een van de meest dichtbevolkte regio's behoort waarbinnen een groot deel ook nog is verhard en geasfalteerd. Een gebied dat soms kampt met droogte en dan weer het water niet aankan dat uit de lucht komt vallen. En toch is die wilde natuur er wel degelijk: veranderend, zich aanpassend aan het klimaat binnen de beperkte ruimte naast de mens. Het zijn dieren, die tegen alle verwachtingen in overleven...



I'm Perfectly Fine (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dario van Vree | Cast: Tijn de Jong, Penny Jenkinson, Meghna Kumar, Jetty Mathurin
Wanneer illustrator Maya in een burn-out belandt, wordt haar grootste angst werkelijkheid: ze kan niet langer perfect zijn. In een persoonlijke zoektocht, met vallen en opstaan, leert ze gewoon 'goed genoeg' te zijn..



NieuwsFilm

meest populair