Hoe 'Captain America 4' de terugkeer van de "echte" Hulk kan inleiden

Hoe 'Captain America 4' de terugkeer van de "echte" Hulk kan inleiden

Als 'Captain America: Brave New World' één verhaallijn uit de Marvel Comics aanpast, zou een groot bezwaar rond Hulk in het MCU kunnen worden opgelost.

Een van de grootste bezwaren die fans hebben over het MCU is gericht aan Bruce Banner's Hulk. Maar dat zou kunnen worden opgelost als één verhaallijn van de Marvel Comics wordt aangepast voor Captain America: Brave New World, die deel uitmaakt van fase 5 van het MCU.

Kort na de finale van The Falcon and the Winter Soldier uit 2021, waarin Anthony Mackie's Sam Wilson eindelijk het kostuum van de nieuwe Captain America aantrekt, bevestigde Marvel Studios dat Sam Wilson terug zou keren in zijn debuutfilm als de ster van het MCU. Captain America: Brave New World biedt zelfs de ongebruikelijke kans om het verhaal van de Hulk in het MCU verder te ontwikkelen.

The Incredible Hulk
Ondanks dat de focus ligt op de evolutie van Sam Wilson als Captain America, bevat de cast van Captain America: Brave New World verschillende personages die gerelateerd zijn aan de Hulk. Zo heb je Thaddeus Ross, gespeeld door Harrison Ford, die de rol overneemt van de overleden William Hurt, Liv Tyler's Betty Ross en Samuel Sterns, met Tim Blake Nelson die terugkeert uit The Incredible Hulk uit 2008.

Aan het einde van The Incredible Hulk werd Sterns blootgesteld aan het bloed van Bruce Banner, wat zijn transformatie naar de Leader, een van de meest prominente tegenstanders van de Hulk in de Marvel Comics, in gang zette. De terugkeer van de Leader in Captain America: Brave New World zou kunnen wijzen op een belangrijke verandering voor de Hulk.

Smart Hulk
Bruce Banner alias Hulk werd oorspronkelijk gespeeld door Edward Norton in The Incredible Hulk. Daarna nam Mark Ruffalo de rol van Bruce Banner over vanaf The Avengers uit 2012. Ruffalo heeft nu negen keer Banner's Hulk gespeeld in het MCU met Banner die misschien wel de grootste transformatie heeft ondergaan van alle superhelden in het MCU, hoewel deze veranderingen niet altijd goed zijn ontvangen.


In Avengers: Endgame uit 2019 zag Banner zijn menselijke en Hulk-persoonlijkheden verenigen tot één lichaam, Smart Hulk, maar deze transformatie kreeg kritiek omdat deze volledig buiten beeld plaatsvond gedurende de vijf jaar durende Blip en de Hulk aanzienlijk verzwakte in de Multiverse Saga van het MCU. De laatste keer dat de Hulk zijn woestheid liet zien, was tijdens Avengers: Age of Ultron uit 2015, waarin de Hulk door de straten van Johannesburg raasde. Sindsdien is de Hulk relatief ingetogen geweest, maar dit kan veranderen in fase 5 van het MCU.

Leader
De introductie van de Leader in Captain America: Brave New World zou de volgende grote transformatie voor Hulk kunnen teweegbrengen, aangezien de superschurk zichzelf heeft bewezen in staat te zijn de Hulk op wilskracht los te laten in de Marvel Comics. De Leader, echte naam Samuel Sterns, maakte zijn debuut in de strip Tales to Astonish #62 uit 1964, waardoor hij een van de langstlopende en meest geduchte tegenstanders van de Hulk is. Omdat hij vergelijkbare gammastralingversterkingen heeft weet de Leader veel over de Hulk, inclusief hoe hij het beest snel kan loslaten.


Tijdens The Incredible Hulk (Vol. 2) #124 uit 1970, onderbreekt de Leader de bruiloft van Bruce Banner en Betty Ross door een krachtige gammastraal op Banner af te vuren, waardoor hij verandert in de Hulk. In plaats van te veranderen in een enigszins intelligente Hulk, keert de Hulk echter terug naar zijn oorspronkelijke brute staat en gaat hij de strijd aan met de Rhino, die de Leader had versterkt. In zijn woeste staat vernietigt de Hulk het huis van generaal Ross en verwondt hij de generaal, waardoor de publieke perceptie van de Hulk opnieuw verslechtert. Een verhaal als dit zou heel goed kunnen plaatsvinden in Captain America: Brave New World.

Woeste Hulk
Ondanks dat er zoveel Hulk-gerelateerde personages terugkeren in Captain America: Brave New World, wordt niet verwacht dat Ruffalo's Bruce Banner zal verschijnen. Dit betekent dat dit plot van Marvel Comics waarschijnlijk niet rechtstreeks zal worden verkend, maar het kan wel worden opgezet voor de toekomst.


De terugkeer van Betty Ross in Captain America: Brave New World zou kunnen hinten naar een hereniging tussen haar en Banner, en mogelijk hun toekomstige huwelijk, waardoor dit verhaal kan worden verkend. De toekomst van de Leader na Captain America: Brave New World is onduidelijk, maar hij zou de sleutel kunnen zijn om de zeer gewenste woeste Hulk terug te brengen.

In de bioscoop
Het is nog een tijdje wachten tot we te zien zullen krijgen of dit ook echt zal gebeuren in Captain America: Brave New World die uitkomt in de bioscoop op 14 februari 2025. In afwachting kan je natuurlijk alle MCU-films en -series bekijken op Disney+, waaronder The Incredible Hulk en The Falcon and The Winter Soldier.

NieuwsFilm

meest populair