Humor

Negatieve recensies, monster opbrengsten

De 10 meest negatief gerecenseerde films met waanzinnige bioscoopomzetten.

door Bram de Groot op 08.07.2009 om 17:18 in Humor
Op Slashfilm verscheen vandaag een staatje met films dat aangeeft dat de mening van recensenten niet altijd overeenkomt met die van het bioscooppubliek. Onderstaande 10 films hebben op Rotten Tomatoes zeer lage scores behaald, maar brachten uiteindelijk honderden miljoenen dollars op aan de bioscoopkassa.

De plaats wordt bepaald door de rekensom: Wereldwijde Box Office dollars ($) gedeeld door score op Rotten Tomatoes (%).

1. Transformers: Revenge of the Fallen
Box Office: $607.7 miljoen (to dusver)
Rotten Tomatoes: 19%
$/%: 31.9

2. The Da Vinci Code
Box Office: $758.2 miljoen
Rotten Tomatoes: 24%
$/%: 31.6

3. Pirates of the Caribbean: At World’s End
Box Office: $961 miljoen
Rotten Tomatoes: 45%
&/%: 21.35

4. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest
Box Office: $1,066.2 miljoen
Rotten Tomatoes: 53%
$/%: 20.11

5. Hancock
Box Office: $624.4 miljoen
Rotten Tomatoes: 39%
$/%: 16

6. Armageddon
Box Office: $553.7 miljoen
Rotten Tomatoes: 40%
$/%: 13.8

7. Meet the Fockers
Box Office: $516.6 miljoen
Rotten Tomatoes: 38%
$/%: 13.6

8. Angels & Demons
Box Office: $473.2 miljoen (to dusver)
Rotten Tomatoes: 37%
$/%: 12.8

9. The Lost World: Jurassic Park
Box Office: $618.6 miljoen
Rotten Tomatoes: 49%
$/%: 12.6

10. The Day After Tomorrow
Box Office: $544.3 miljoen
Rotten Tomatoes: 45%
$/%: 12.1

Films als Spider-Man 3 (62%), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (63%) en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (76%) komen niet voor in bovenstaande lijst, omdat ze redelijk positieve recensies kregen op RT. Na de première was er publiekelijk wel veel kritiek op bovenstaande drie films.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

debart

Avatar

Ag,ik vond ze allemaal stuk voor stuk helemaal niet erg om keer te kijken.
Lost world vond/vind ik zelf 1 van de betere films uit mn jeugd.

sjef

Avatar

Apart, negatieve recenties maar toch monster opbrengsten.

Ik deel niet altijd de menig van de recensisten want smaken blijven toch altijd verschillen. De ene vind het wel een goede film en de andere niet. Ik ben vorige week naar Transformers 2 geweest. Ik vond het een waanzinnige film maar toch waren er wel wat momenten waarvan je dacht: moet dat nou ? maar toch heb ik me zeer uitstekend vermaakt in de bios :D

Merlin

Avatar

$Hit $ELL$

RAVEN[NL]

Avatar

Slechte recensies door filmkenners ja... Het gemiddelde publiek (dus NIET filmkenners) kijkt heel anders naar dit soort films, en zij zijn meer de doelgroep. Dus het klopt.

Weddy Jazza

Avatar

Was meet the fockers zo'n slechte film dan ?

vond spiderman 3 echt slecht als ik dat had geweten had ik er niet eens met mijn anus naar gekeken.

master3d

Avatar

Wow the lost world? das toch een van mijn favoriete films allertijde

Yanggie

Avatar

RAVEN[NL "]Slechte recensies door filmkenners ja... Het gemiddelde publiek (dus NIET filmkenners) kijkt heel anders naar dit soort films, en zij zijn meer de doelgroep. Dus het klopt."


Filmkenner? Je bedoelt iemand die de film heeft gezien en daar een mening over heeft cq dat delen met anderen.

Sorry hoor maar om het woord "filmkenner" moet ik altijd lachen en kan het gewoon niet serieus nemen.

UniMatriX

Avatar

Deze zogenaamde filmkenners hebben natuurlijk ook smaak en voorkeuren. (ik zie altijd maar weinig objectieve recensies in mijn ogen)
Daarnaast vergeten deze mensen helaas vaak dat het publiek soms ook lekker simpel geëntertained wilt worden.

RAVEN[NL]

Avatar

Onder een filmkenner bedoel ik het type mens dat weet dat 9 van de 10 films gaan over 'het krijgen van het meisje' en andere cliche's en die ook als zodanig ervaren.. Een niet filmkenner zal cliches minder snel herkennen wegens het gebrek aan filmervaring. Zie een Transformers, een puur clichematige film, zoals de meeste in de genoemde top 10. Die scoort enorm goed bij het brede publiek, terwijl menig lezer van dit forum zich eraan zal ergeren. Films die buiten het clichematige om gaan, zijn automatisch minder vatbaar voor veel publiek, maar worden juist door de 'filmkenners' gewaardeerd. Zoiets?

patrob

Avatar

Als ik dan hoor dat er in Transformers een robot met sloopkogels als ballen rondloopt, kan ik dat met de beste wil van de wereld niet meer cliché noemen.

Je mag het belachelijk vinden, maar kom er maar eens op. Ik vraag me dan dus echt af hoe de persoon die dat bedacht heeft er op gekomen is. Hij zal toch niet op een ochtend, half in slaap aan z'n eigen ballen gekrabt hebben en toen ineens gedacht hebben: Goh, als we dat eens door een gigantische robot laten doen?

esteban

Avatar

"Op Slashfilm verscheen vandaag een staatje met films dat aangeeft dat de mening van recensenten niet altijd overeenkomt met die van het bioscooppubliek."

Eigenlijk slaat die ongelukkige redenering in het bovenstaande artikel nergens op. De recensenten vinden de film maar niets, maar de film brengt geld in het laatje. Conclusie : publiek en recensenten zijn het oneens. Ok, dat de film goed scoort, wil toch niet zeggen dat het publiek hem geweldig vond? Ik had op voorhand al mijn bedenkingen en vreesde de mogelijkheid dat het best wel 'n gigantische teleurstelling zou kunnen worden ... maar ben tóch geweest. Ondanks het feit dat er op Rottentomatoes reeds één en al negativiteit. Het ene zegt niets over het andere.

'k Snap natuurlijk wel wat er wou aangetoond worden. ;) Maar de iets minder gewillige in mij wou hier even over struikelen.

Yanggie

Avatar

RAVEN[NL "]Onder een filmkenner bedoel ik het type mens dat weet dat 9 van de 10 films gaan over 'het krijgen van het meisje' en andere cliche's en die ook als zodanig ervaren.. Een niet filmkenner zal cliches minder snel herkennen wegens het gebrek aan filmervaring. Zie een Transformers, een puur clichematige film, zoals de meeste in de genoemde top 10. Die scoort enorm goed bij het brede publiek, terwijl menig lezer van dit forum zich eraan zal ergeren. Films die buiten het clichematige om gaan, zijn automatisch minder vatbaar voor veel publiek, maar worden juist door de 'filmkenners' gewaardeerd. Zoiets?"


Maar wat verwacht je dan van zo'n film? Alleen al bij het zien van een trailer moet het al duidelijk zijn. Hoef je echt geen filmkenner voor te zijn of veel films gezien te hebben. Alleen een beetje menselijk verstand.

Aangezien ik beide kenmerken bezit ben ik bij deze ook een filmkenner. Toch wel leuk.

ash_

Avatar

UniMatriX "(ik zie altijd maar weinig objectieve recensies in mijn ogen)"
Nee, natuurlijk niet. Een recensie is per definitie subjectief omdat het de (beargumenteerde) mening van een persoon betreft. Daarom snap ik ook nooit dat mensen zo ontzettend uit hun slof schieten wanneer een film in een recensie wordt gekraakt. Zo lang de recensent maar beargumenteerd waarom hij een film slecht vindt, lijkt me er niets aan de hand. Eén slechte recensie zegt ook helemaal niks maar mocht een film alleen maar slechte recensies krijgen, dan kun je twijfelen over de kwaliteit. En zelfs dan is het je goed recht om een film ondanks alles goed te vinden.

UniMatriX "Daarnaast vergeten deze mensen helaas vaak dat het publiek soms ook lekker simpel geëntertained wilt worden."
Dat betwijfel ik ten zeerste. Sterker nog, het lijkt me onzin. Recensenten (uitzonderingen daar gelaten) hebben niets tegen simpel vermaak als het maar goed gedaan is. Op het moment dat je je gaat ergeren gaat het gewoon mis. En dan hoef je helemaal niet van te voren al klaar gezeten te hebben met het idee "ik ga deze film eens lekker afkraken", zelfs met het "verstand op nul" (onzinnig argument maar dat terzijde) kan ergernis doorsijpelen als er maar genoeg slechts in een film zit.

Thiver

Avatar

Mogen die twee spelfouten nu eindelijk eens uit de titel worden gehaald? }:

NieuwsFilm

meest populair