Alice in Wonderland gaat knallen dit weekend!

Antoine Fuqua's Brooklyn's Finest heeft het nakijken.

Elk weekend komen er in de States nieuwe films uit. Waar normaal gesproken in Nederland de films op donderdag in première gaan, is dat in de VS op de vrijdagavond. Hierdoor wordt er vaak gesproken over een "opening weekend" van een nieuwe release. In onderstaand overzicht staan de financiële verwachtingen voorafgaand aan een nieuw bioscoopweekend in de States, waaronder het eerste weekend van de films die in première gaan.

Alice in Wonderland
Opvallend is de release van Alice in Wonderland (ook in 3D) van regisseur Tim Burton. Als de voorspellingen uitkomen dat haalt de veelbesproken fantasyfilm circa $75 miljoen op in het eerste weekend. Dit zou de grootste opening worden voor een Burton/Depp film. De financieel succesvolste film was Charlie and the Chocolate Factory uit 2005. Deze opende met $56 miljoen en eindigde op $206,5 miljoen in de States. Wereldwijd noteerde de film $475 miljoen. Burton succesvolste opening boekte hij in 2001 met Planet of the Apes ($68,5 miljoen). Hieronder een clip, met kat(!):


Brooklyn's Finest
Een andere nieuwkomer wordt Brooklyn's Finest, de politiethriller van regisseur Antoine Fuqua met Don Cheadle, Richard Gere, Ethan Hawke en Wesley Snipes. Het wordt de herintreding van Snipes in de filmwereld na een hoop persoonlijke problemen met een fraudezaak. De succesvolste film van Fuqua blijft nog altijd Training Day (2001) met een opening van $22,5 miljoen en wereldwijde opbrengst van $105 miljoen. De verwachte opening van Brooklyn's Finest met nog geen $10 miljoen is misschien niet helemaal wat de filmmaatschappij er zelf van verwacht(te). Hieronder een uitgebreide intro:


Hieronder zie je een overzicht van de 10 films die naar verwachting in de Top 10 staan van de Weekend Box Office in de States. Dit is een voorspelling van enkele honderden leden van de toonaangevende website Box Office Mojo. Achter de films staat de verwachte opbrengst. Daaraan is toegevoegd welke films hun première weekend hebben.

1. Alice in Wonderland 3-D - $75.8 miljoen PREMIERE
2. Shutter Island - $14.0 miljoen
3. Brooklyn's Finest - $9.3 miljoen PREMIERE
4. Cop Out - $9.1 miljoen
5. Avatar - $8.5 miljoen
6. The Crazies - $8.0 miljoen
7. Percy Jackson & The Olypmians - $5.6 miljoen
8. Valentine's Day - $5.0 miljoen
9. Dear John - $3.2 miljoen
10. The Wolfman - $2.1 miljoen

Aankomende maandag volgen de daadwerkelijk behaalde resultaten over het afgelopen bioscoopweekend in de States.

NieuwsFilm

meest populair