Matt Damon in het zonnetje gezet

Acteur wint oeuvre prijs op zijn zijn 39e

Afgelopen weekend werd Matt Damon bekroond met de American Cinematheque Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan 'an extraordinary artist in the entertainment industry who is fully engaged in his or her work and is committed to making a significant contribution to the art of the motion pictures'.

Tijdens de uitreiking werd Damon in het zonnetje door collega's en vrienden als Clint Eastwood, die Damon regisseerde in Invictus, en Ben Affleck, met wie Damon een Oscar won voor het script van Good Will Hunting.

2010 lijkt een uitstekend jaar te gaan worden voor Matt Damon. Hij speelt de hoofdrol in 4 zeer interessante films, waar niet de minste regisseurs aan zijn verbonden. Green Zone van Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum) is onlangs in Amerika in premiere gegaan en is over twee weken in Nederland te zien. Aan het eind van het jaar is Damon dan ook nog te zien in de nieuwste film van Joel & Ethan Coen (True Grit), Clint Eastwood (Hereafter) en George Nolfi (de scenarist van The Bourne Ultimatum die met The Adjustment Bureau zijn regiedebuut maakt).



NieuwsFilm

meest populair