FEATURED: The Avengers

Alle ins- en outs van The Avengers!

The Avengers. Het begon met het verhaal van Tony Stark en breidde zich langzaam uit naar de Hulk, en gaat van daaruit verder naar Thor, Captain America en is al vanaf het begin verbonden met Nick Fury, leider van S.H.I.E.L.D.

De opbouw naar de langverwachte Avengers-film is al vanaf 2008 bezig, en houdt pas op in 2012, als de film eindelijk in de bioscopen gaat draaien. Ondertussen krijgen we nog een aantal Avengers-gerelateerde films voorgeschoteld en wat daarna komt blijft vooralsnog deels in het ongewisse. Wat zeker is dat we de komende twee jaar sowieso Captain America: The First Avenger krijgen, Thor en meest waarschijnlijk ook nog Ant-Man. Deel van het plan is om de personages eerst te introduceren in hun eigen film en tegelijkertijd in die film een link te maken naar The Avengers. Dat zou in ieder geval ruimte schelen in de daadwerkelijke Avengers-film, aangezien die wel overvol zou worden als elk personage nog gerekruteerd zou moeten worden.

Dat rekruteren begon al in Iron Man, die vanaf 1 mei 2008 in de bioscopen draaide. Allereerst werd natuurlijk het personage Tony Stark (Robert Downey Jr.) geïntroduceerd, en vervolgens diens alter ego Iron Man. De film eindigde met de eerste hint naar The Avengers, toen Nick Fury (gespeeld door Samuel L. Jackson) Tony Stark benaderde om met hem te praten over het zogenaamde Avengers Initiative. Afgelopen april kwam dan het tweede deel van Iron Man franchise uit, waarin de Avengers nog wat verder uitgewerkt werden, onder andere met twee grote hints naar andere personages die deel uit zouden maken van het team. Ergens halverwege de film wordt namelijk het halfafgemaakte schild van Captain America gebruikt als steun, en na de credits vindt S.H.I.E.L.D. agent Coulson (Clark Gregg) (die overigens ook een rol had in de eerste Iron Man) de hamer van Thor in de woestijn van New Mexico.

Naast Agent Coulson waren nog meer Avengers-personages aanwezig in de film. Een ervan was Scarlett Johansson, als de Black Widow. Daarnaast kwam ook personage James Rhodes (War Machine) in de film voor, die ook een rol zal hebben in The Avengers. Met dat personage was wel iets aan de hand: in de eerste Iron Man film werd het nog vertolkt door Terrence Howard, maar die rol werd uiteindelijk overgenomen door Don Cheadle, die ook getekend heeft voor The Avengers.

Iron man 2 eindigt uiteindelijk met het verhaal dat Tony Stark ongeschikt is bevonden voor The Avengers. Zijn alter ego Iron Man is wel geschikt, maar dan zou iemand anders het pak moeten dragen. Hoe dat afloopt zien we vanzelf wel, gespeculeerd wordt in ieder geval dat Stark zelf uiteindelijk toch het pak zal dragen, of dat dit gedaan zal worden door James Rhodes, met Stark als back-up.



Naast Iron Man kwam in 2008 een andere film die verbonden is met de Avengers uit, dat was namelijk The Incredible Hulk, met Edward Norton als Bruce Banner. De stem van de Hulk werd gedaan door Lou Ferrigno, die ook getekend heeft voor The Avengers. Omdat continuïteit erg belangrijk is, is het misschien nuttig om te weten wanneer deze film zich afspeelt ten opzichte van Iron Man. Om precies te zijn begint het allemaal met Iron Man. Vervolgens komt Iron Man 2, en ergens in het midden van Iron Man 2 begint The Incredible Hulk. Ergens tegen het einde van Iron Man 2 is op de achtergrond een televisiescherm zichtbaar. Op dat scherm is de nasleep zichtbaar van het universiteitsgevecht dat in The Incredible Hulk plaatsvond. Sowieso komt Tony Stark op het einde van Hulk voor, waarin hij aangeeft dat men bezig is met het oprichten van een superheldenteam. Dit geeft ook aan dat Hulk zich ná Iron Man 2 afspeelt, en zou kunnen suggereren dat Tony Stark uiteindelijk toch gewoon het Iron Man pak zal dragen. Of dat zo is wordt voorlopig ambigu gehouden; waarschijnlijk komen we er pas in The Avengers achter.

Van alleen de twee eerdergenoemde personages zijn pas films uitgekomen: Iron Man en Hulk. De andere personages krijgen in de loop van de tijd nog eigen films. Dat zijn Captain America, Thor en Ant-Man. Maar het Avengers-team bestaat uit nog meer superhelden dan die vijf. Toen in 1963 de eerste comic over het superheldenteam uitkwam, bestond het uit Ant-Man, Wasp, Thor, Iron Man en Hulk. Later pas voegde Captain America zich bij het team, en uiteindelijk wisselde het meerdere malen van samenstelling. Zo kwam ook het personage Hawkeye vaak voor in de Avengers. Ook van dat personage is ondertussen bekend dat hij waarschijnlijk voorkomt in de film, gespeeld door Jeremy Renner. Personage Wasp zal waarschijnlijk ook een rol krijgen in Avengers, door wie het gespeeld zal worden is nog niets over bekend.

Waar The Avengers precies over zal gaan is nog niet bekend. Het is vrij onwaarschijnlijk dat het laat zien hoe het team is opgericht, aangezien Nick Fury al enkele films bezig is met het rekruteren van de leden, en daar in aankomende films ook mee bezig zal zijn. Het zal waarschijnlijk het prille begin van het team laten zien, en hoe ze hun eerste vijand aanpakken.



Wie die vijand zal spelen is nog niet bekend. Een van de dingen die bekend zijn, is dat Tom Hiddleston, die de rol van Loki (vijand en broer van Thor) speelt, ook heeft getekend voor The Avengers. Hugo Weaving, die de rol van Red Skull speelt in Captain America, heeft (nog) niet getekend voor de film. Daarnaast zou het wel eens zo kunnen zijn dat het personage Mandarin (de aartsvijand van Iron Man) in de film voorkomt, maar omdat er ook nog een derde Iron Man-film moet komen, is het ook goed mogelijk dat ze dat personage willen bewaren voor die film. Een andere mogelijkheid voor een slechterik is Hulk. Acteur Edward Norton vond dit wel een interessant idee, maar daarmee is het verhaal nog niet af, aangezien er een aantal dingen zijn die deze mogelijkheid tegenspreken. Zo blijkt uit het einde van The Incredible Hulk dat Norton’s personage begint te leren zijn alter ego onder controle te houden.

Echter, dit maakt het verhaal nog niet af. Er bestaat namelijk een Avengers-verhaallijn waarin Loki, die dus in The Avengers voor zal komen, Hulk zo manipuleert dat hij een brug verwoest, en daarna het leven van honderden treinpassagiers in gevaar brengt. De Avengers moeten er dan aan te pas komen om hem tegen te houden, en zo zouden ze uiteindelijk tegenover Loki kunnen komen te staan.

Of dit het geval gaat zijn zullen we pas vanaf 4 mei 2012 in de bioscopen zien, want vanaf dan zal de door Joss Whedon geregisseerde film in de bioscopen draaien. Ondertussen kunnen we nog genieten van Thor, die vanaf 19 mei 2011 in de bioscopen te bewonderen valt, daarna van Captain America (vanaf 21 juli 2011) en begin 2012 nog van Ant-Man.

NieuwsFilm

meest populair