Comic-Con: 24-25 juli

Alle gebeurtenissen van de laatste twee dagen op een rijtje.

Afgelopen zaterdag plaatsten we een samenvatting van de gebeurtenissen op de San Diego Comic-Con van 21 tot en met 23 juli. Dat overzicht kunnen jullie hier lezen. Vandaag het tweede, en afsluitende deel over de Comic-Con.

Zaterdag
Zaterdag was het - kort gezegd - de dag van Marvel. Weinig verrassend kenmerkte de dag zich met aankondigingen omtrent de aankomende superheldenfilm The Avengers. Allereerst werd bekend gemaakt wie de rol van Hawkeye zal gaan spelen. Dit is acteur Jeremy Renner geworden.

Daarnaast werd bekend gemaakt wie de vervanger zou zijn van Edward Norton als The Hulk. Marvel vond hem niet creatief genoeg, dus besloten ze hem maar niet te hercasten voor de rol. Speculatie barstte natuurlijk meteen los, en de eerste naam die viel was die van Joaquin Phoenix. Hij mocht het echter niet worden: de keus van Marvel viel op Mark Ruffalo. Een ander gerucht werd overigens ook meteen ontkracht, namelijk dat Nathan Fillion Ant-Man zou spelen in de film. Regisseur Joss Whedon over Ant-Man: "Nathan Fillion is Ant-Man, unfortunately Ant-Man isn't really in the movie." Klare taal dus.

Met de casting van Renner en Ruffalo is de superheldencast van The Avengers compleet. Deze zal bestaan uit Robert Downey Jr. als Iron Man, Clark Gregg als Agent Coulson, Scarlett Johansson als Black Widow, Chris Evans als Captain America, Samuel L. Jackson als Nick Fury en Chris Hemsworth als Thor.

[/url]

Regisseur
Joss Whedon over de totale cast: "Ik denk dat ik een uitzonderlijk stevige cast aan het bijeenbrengen ben. Ik vind hun gezelschap fantastisch. Ik hoop maar dat ze elkaar niet vermoorden, want dat zou wat vreemd zijn."

Van Thor werd overigens ook nog een pak onthuld, namelijk dat van de Destroyer - gesmeed door Odin (Anthony Hopkins) om slechteriken te weerstaan. Een foto van het pak valt hier te vinden.

Tot slot zijn er nog drie trailers uitgegeven zaterdag. Een hiervan was van Let Me In, de Amerikaanse remake van Let the Right One In, met Kodi Smit-McPhee en Chloe Moretz in de hoofdrollen. De film volgt Owen (Smit-McPhee), een jongen die op school gepest wordt. Zijn enige vriendje is het buurmeisje (Moretz), dat pas net in de stad is komen wonen. Sinds zij er woont gebeuren er echter vreemde dingen in de stad, en gaandeweg komt Owen achter haar verschrikkelijke geheim. De nieuwe trailer staat hier.

Daarnaast kwam er een trailer uit van Drive Angry 3D. In die film speelt Nicolas Cage de rol van Milton. Diens dochter wordt vermoord en hij wil wraak. Om wraak te nemen heeft hij echter maar drie dagen de tijd, omdat zijn kleindochter ook ontvoerd is, en de ontvoerders van plan zijn haar onder een volle maan te offeren. Een race tegen de klok, waarvan de trailer hier te vinden is.

Tot slot nog een trailer van Priest, een film die zich afspeelt in een wereld die verwoest is door een oorlog tussen mensen en vampiers. Een priester annex vampierbestrijder (Paul Bettany) maakt jacht op een horde moordlustige vampires, die zijn nicht hebben ontvoerd.

Zondag
De laatste dag alweer, en op deze dag is de hoeveelheid nieuws aanzienlijk minder dan andere dagen. Zondag werd met name gekenmerkt door een aantal foto's, waaronder een van de nieuwe Godzilla. Schijnbaar zat er wel een leuke presentatie rondom de nieuwe Godzilla, aangezien bezoekers van de Comic-Con een gratis t-shirt kregen met de onderstaande afbeelding erop. Bij de Legendary Pictures stand konden mensen voor een webcam gaan staan en dan konden ze op een beeldscherm uit Godzilla's mond zijn vuuradem zien komen, compleet met gebrul.



Het moet er zo uit hebben gezien:

Naast een foto van Godzilla, werd er ook een [url=http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=18477]vrijgegeven van Cowboys and Aliens, de nieuwste film van Jon Favreau met Daniel Craig in de hoofdrol. De film wordt omschreven als een sci-fi western, die het verhaal vertelt van een groep aliens die in het negentiende eeuwse Amerikaanse Wilde Westen landt. Ze hebben snode plannen met de plaatselijke bevolking, maar een groep cowboys en indianen probeert daar een stokje voor te steken. De film staat gepland voor 29 juli 2011 in Amerika, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.



Tot slot gaf Marvel nog een blik op props uit Captain America en Thor. Zaterdag werd er al een blik gegeven op de Destroyer uit Thor, en vandaag een op de Infinity Gauntlet uit diezelfde film, en op het schild van Captain America. Beide objecten worden daadwerkelijk gebruikt bij de opnames van de film.





NieuwsFilm

meest populair