Algemeen

Matthew Vaughn: 'Superhero Movies Will Be Dead Soon'

Regisseur X-Men: First Class voorspelt weinig goeds voor comic-verfilmingen.

door Bram de Groot op 07.08.2010 om 17:51 in AlgemeenOnlangs werd bekend dat Matthew Vaughn getekend heeft voor de regie van de film X-Men: First Class (2011). De regisseur van Layer Cake (2004), Stardust (2007) en Kick-Ass (2010) maakte in een interview met The L.A. Times duidelijk waarom hij de regie van de vijfde X-Men film op zich heeft genomen. Hij denkt namelijk dat het wel eens de laatste kans voor hem is om een big-budget superheldenfilm te regisseren:

'I think we’ve kind of crossed the Rubicon with superhero films. It’s been mined to death and in some cases the quality control is not what it’s supposed to be. People are just going to get bored of it. I think [the opportunity to do one], it’s only going to be there two or three more times. Then, the genre is going to be dead for a while because the audience has just been pummeled too much. It is a crowded room. It’s too crowded.'

De regisseur van de hooggewaardeerde comic-vefilming Kick-Ass werd overigens al eerder gevraagd voor de regie van X-Men 3 (2006) en Thor (2011). Dit heeft hij destijds geweigerd. Hierop reageerde Vaugn als volgt: 'What happened with X-Men was I didn’t have the time to make the movie that I wanted to make. I had a vision for how it should be, and I wanted to make sure I was making a film as good as X-Men 2, and I knew there was no way it could be. I just suddenly knew it wasn’t the right thing for me to do. It was a tough decision because it was a hell of an opportunity. But I was trying to make a career as a director, and I didn’t want to be the guy accused of making a bad X-Men movie.'

Het is te hopen voor Vaughn dat het publiek nog wel zit te wachten op een nieuwe X-Men film na de redelijk negatief ontvangen X-Men films X-Men: The Last Stand (2006) en X-Men Origins: Wolverine (2009). Hierop heeft Vaughn zijn woordje al klaar: 'As it happens, I could have made something a hundred times better than the film that was eventually made. It sounds arrogant, but I could have done something with far more emotion and heart.' Dit moet de die-hard X-Men fan vertrouwen geven.

X-Men: First Class moet rond 3 juni 2011 in de bioscoop verschijnen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Het superhero genre sterft niet uit. Er zijn al een paar top-films van superhelden: X2, Batman Begins, the Dark Knight, Iron Man (misschien reken je die niet mee, hij is wel erg goedSmiley face) en zo nog wel wat anderen. Het gaat dan denk ik meer om de slechte superhelden films. Ahum, Fantastic Four, ahum, Elektra, Catwoman, DareDevil enzo}: De goeie blijven staan en brengen ziek veel geld op. Sorry Vaughn, supervet dat je probeert een echt goeie superhelden-film van XMFC te maken, maar dood zal het nooit gaan.
Smiley face

B@chelor

Avatar

Ik denk niet dat superhero films doodbloeden over een tijdje. Zolang de kwaliteit goed blijft blijven de bezoekers komen. Ook fantaseren juist mensen over deze geweldenaren. Wie droomt er nou niet van eens lekker te kunnen vliegen als Superman? Daarom blijf ik altijd naar dit soort films kijken.

Jarune

Avatar

Best opvallend dat de ze de regisseur van Layer Cake (2004), Stardust (2007) en Kick-Ass (2010) hebben opgenomen voor deze film/reboot.

Zijn films en opvattingen zijn niet "Hollywood safe" en brengt een eigen visie die maar een paar regisseurs in hollywood kunnen claimen. Daardoor wel erg vertrouwen in deze film, Superhero movies will be dead soon zit wel wat in, het wordt aardig uitgemolken en publiek wordt opnieuw gebombardeerd met komende superhero movies waarvan zeker 50% zal falen...

Ereptile

Avatar

Superhero movies zijn gewoon tof T+) En ik denk niet dat ze snel "dead" zijn. Er is altijd wel een selecte groep die zulke films willen zien. (een paar mensen op filmtotaal en ik o.a. :D)

Maar wie weet wat er gebeurt NA the Avengers...:P? Avengers 2? Justice League voor DC Comics? Marvel Ultimate Alliance of een Marvel vs DCU? :P Nolan's Batman serie, Green Lantern's vervolg (die zal zeker komen na een succesvolle 1e deel). En nu met de nieuwe Spider-Man reboot denk ik dat die film serie (naast X-Men series) ook redelijk lang zal doordraaien.

benjamin

Avatar

Laat ons hopen van niet, de beste actiefilms van de laatste jaren zijn nu eenmaal superhero movies. Het enige dat wel kan gebeuren is dat alleen de allerbeste films overeind gaan blijven na een tijdje, maar dat is helemaal geen ramp.

Decepticon

Avatar

Lord Voldemort "Tja, hij heeft een punt, maar ik zal Superhero films nooit zat worden. Met mij vele anderen."
Klopt helemaal, ik ook niet. Vooral als ze steeds beter en beter worden. Neem bijvoorbeeld de Batman films, die uit 1989 met Michael Keaton was gaaf en goed, kijk nu Nolan zijn films eens, zal er over 10 jaar een regisseur zijn die het nog beter kan? Want men dacht aanvankelijk dat Jack Nicholson als The Joker ook niet overtroffen zou worden, how wrong were they!

Maar even OT wat Vaughn zegt, een nogal arrogante en gevaarlijke opmerking, andere studio's zullen hem misschien voor a.s. superhero films nu eerder overslaan, met zo'n opmerking als dit.
Een studio wil geen regisseur die denkt dat dit genre gauw dood is. Waarmee ik denk dat hij dat mis heeft.
Anderzijds, de gaafste en bekendste superhero's hebben we straks allemaal gehad, wat rest er dan nog....hoewel ik van Iron Man eigenlijk ook niet op de hoogte was, kijk eens wat voor klasse films dat zijn geworden! En Kick-ass kende ik al helemaal niet, maar deze is begrijp ik vrij recent gemaakt/bedacht.

jaime91

Avatar

Ja daar kom ik weer:P maar ik vond ze beide wel heel goed en ook ik zal de superhero films nooit zat worden althans denk ik:} omdat ik toch een beetje een raar gevoel heb bij de nieuwe x men film. En ik weet niet waarom maar op de een of andere manier trekt deze film mij niet zo maar wacht eerst maar eens een trailer af;).

Angelater

Avatar

Nu vond ik The Last Stand persoonlijk nog niet eens zo slecht. In verhaalvertaling zwaar minder en de mutants werden 'mensen-met-coole-superkrachten', maar Wolverine... van die film snap ik niet dat die ooit toegelaten is als film.

Maar ja, Fox.

Lord Voldemort

Avatar

Tja, hij heeft een punt, maar ik zal Superhero films nooit zat worden. Met mij vele anderen.

master3d

Avatar

Hij is in ieder geval eerlijk dat 3 ruk was, en terecht Smiley face

NieuwsFilm

meest populair