Featured

FilmTotaal Top-100 (nummer 10-1)

En de beste film van editie 2010 is...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 07.10.2010 om 20:07 in Featured
Vandaag presenteren we de nummers 10-1 van de op ons forum samengestelde FilmTotaal Top 100, editie 2010. De nummers 25-11 zijn hier te vinden, en het topic met alle titels hier. Nogmaals danken we alle mensen die een filmtop instuurden, en in het bijzonder El Chivo, voor het samenstellen van de lijst.
10 Oldboy – Chan-wook Park (2009: 55; 2008: 38)
Oh Dae-Su is een doodgewone man, tot zijn vrouw en dochtertje worden ontvoerd. Als hij bijkomt in een geïmproviseerde gevangenis ziet hij dat zijn vrouw is vermoord, een daad waarvan de politie hem verdenkt. Vijftien jaar lang zit Dae-Su in zijn gevangenis, totdat hij op een dag wakker wordt met een rijkelijk gevulde portemonnee en mobiele telefoon.

In feite is de film het tweede deel in Chan-wook Park’s wraak-trilogie. Het eerste deel is getiteld Sympathy for Mr. Vengeance (2002), en het derde deel Lady Vengeance (2005). Toeval wil dat het eerste personage dat iets zegt in deze film gespeeld wordt door Kwang-rok Oh, hij speelt in de eerste film van de trilogie ook een rol en is daarmee het enige personage dat in twee van de drie films voorkomt.


9 Fight Club – David Fincher (2009: 4; 2008: 10)
Een jongeman (Edward Norton) baalt van zijn doodlopende carrière en kleurloze leven, maar in het vliegtuig ontmoet hij iemand die zijn leven verandert: Tyler Durden (Brad Pitt). Samen beginnen ze, om van hun frustratie af te komen, een club waar mensen zich op elkaar kunnen afreageren: de Fight Club. Al snel vindt hun initiatief navolging en ontstaat er een landelijk netwerk van Fight Clubs, waarmee Tyler snode plannen blijkt te hebben.

Het maken van de film was niet geheel zonder problemen: tijdens een van de shoots die buiten plaatsvond, raakte een man zo geïrriteerd van de opnameploeg dat hij een bierfles naar de crew gooide. Het flesje raakte director of photography, Jeff Cronenweth, en de man werd uiteindelijk gearresteerd. Daarnaast was er nog een klein incidentje met bier: tijdens de scène waarin Brad Pitt en Edward Norton golfballen dronken zijn en golfballen slaan, zijn ze daadwerkelijk dronken en de golfballen raken de zijkant van de cateringwagen.
8 Lost in Translation – Sofia Coppola (2009: 15; 2008: 13)
Een verlopen filmster (Bill Murray) is in Tokio om een lucratieve whiskyreclame op te nemen. De jonge vrouw (Scarlett Johansson) van een fotograaf bevindt zich in dezelfde stad. Als ze elkaar ontmoeten klikt het meteen: de rest van de week die ze daar zijn brengen ze samen door, waarin ze veel over elkaar en over het leven leren.

Jarenlang wist niemand behalve Bill Murray, Scarlett Johansson en Sofia Coppola wat Bob (Murray) op het einde tegen Charlotte (Johansson) fluitsert in de laatste scène, maar op 28 oktober 2009 werd het eindelijk onthuld. Op YouTube kwam namelijk een video uit met iets beter geluid en ondertitels die bekend maakten dat Bob het volgende zei:


7 12 Angry Men – Sidney Lumet (2009: 30; 2008: 22)
Twaalf juryleden worden 95 minuten lang opgesloten in een achterkamer op te beslissen over het lot van een van moord beschuldigde jongen. Het is een verhaal dat laat zien hoe racisme, vooroordelen en persoonlijke omstandigheden juryleden kunnen beïnvloeden en hoe moeilijk het is om emoties en argumenten van elkaar te scheiden.

Ondanks dat ze erg belangrijk zijn wordt slechts van twee juryleden de naam bekend: jurylid #8 blijkt Mr. Davis (Henry Fonda) te heten en #9 Mr. McCardle (Joseph Sweeney). Op twee na wordt van elk jurylid wel het beroep bekend gemaakt: #1 is Football coach op een Amerikaanse middelbare school, #2 Bankteller, #3 is eigenaar van een koeriersdienst, #4 effectenmakelaar, #6 schilder, #7 verkoper, #8 architect, #10 eigenaar van een garage, #11 horlogemaker en #12 is reclamemaker.
6 Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Michael Gondry (2009: 18; 2008: 16)
De relatie van Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) is een tumultueuze, en op een dag besluit Clementine zelfs om Joel uit haar geheugen te laten wissen. Niet wetende wat te doen besluit hij Dr. Mierzwiak, die haar geheugen heeft gewist op te zoeken, om dezelfde procedure te ondergaan. Als zijn herinneringen aan Clementine beginnen te verdwijnen, begint hij echter juist te ontdekken waarom hij haar zo leuk vond, waarop hij uit alle macht probeert het proces tegen te gaan.

Een aantal van de gesprekken in de film zijn geïmproviseerd. Elijah Wood en Mark Ruffalo improviseren een groot deel van de tijd. Daarnaast zijn dialogen tussen Jim Carrey en Kate Winslet gebaseerd op gesprekken die de twee acteurs tijdens oefensessies voerden, om elkaar beter te leren kennen. Sommige van de verhalen die je hoort zijn dus deels gebaseerd op de echte verhalen van Carrey en Winslet.


5 Magnolia – Paul Thomas Anderson (2009: 25; 2008: 6)
Op een dag krijgen negen verschillende mensen in en rond San Fernando Valley met elkaar te maken: door toeval, een gemeenschappelijk verleden, specifieke keuzes en goddelijke voorzienigheid raken hun levens met elkaar verweven.

Die goddelijke voorzienigheid lijkt zeker plaats te hebben in de film: de nummers 8 en 2 komen wel heel erg vaak voor in de film. Een kleine greep uit de gevallen: de eerste weersvoorspelling: 82% kans op regen; de gokker in de proloog heeft een 2 nodig in blackjack, maar krijgt een 8; op een aantal posters in de film zijn de getallen te zien; Exodes 8:2 speelt een rol in de film en Marcy’s nummer als gedetineerde is 82082082082.


4 The Godfather: Part II – Francis Ford Coppola (2009: 14; 2008: 5)
De film pakt de draad op waar het eerste deel ophield. Michael (Al Pacino) staat aan het hoofd van de Corleone familie, en wil de zaken uitbreiden naar het westen van Amerika. Door zijn ongeduld maakt hij veel vijanden, waarop er een aanslag op hem wordt gepleegd. Hierop besluit hij de leiding over de familie tijdelijk te geven aan zijn halfbroer Tom (Robert Duvall) en op zoek te gaan naar de verrader van de familie in Cuba.

Na al het gedoe tijdens het filmen van het eerste deel had Francis Ford Coppola eigenlijk helemaal geen zin om het vervolg te regisseren. Hij probeerde een andere regisseur te vinden en zijn keus viel in eerste instantie op Martin Scorsese, maar de uitvoerende producenten besloten dat hij geen plaats mocht nemen op de regiestoel. De producenten wilden perse dat Coppola de film zou regisseren en gaven hem daarom een aantal dingen, waaronder: toestemming zijn eigen scenario getiteld The Conversation te verfilmen, een productie voor de San Francisco Opera te regisseren en het scenario voor The Great Gatsby te mogen schrijven.
3 Apocalypse Now – Francis Ford Coppola (2009: 8; 2008: 4)
In Apocalypse Now wordt jacht in Cambodja gemaakt op kolonel Kurtz (Marlon Brando). De veelvuldig onderscheiden Amerikaanse militair is doorgedraaid en wordt door het leger beschouwd als gevaar. Om hem te liquideren wordt Kapitein Willard (Martin Sheen) door het Amerikaanse opperbevel in Vietnam erop af gestuurd.

De film heeft een hele voorgeschiedenis. In eerste instantie was het zelfs de bedoeling dat George Lucas hem zou gaan regisseren, op basis van een scenario door John Milius. Het plan van Lucas was om de film als een soort documentaire te filmen op locatie in Zuid-Vietnam, terwijl de oorlog nog daadwerkelijk aan de gang was. Ondertussen deed producer Coppola zijn best om bij Warner Bros. toestemming te krijgen de film te draaien, maar dit mislukte, waarop Coppola zijn aandacht richtte op The Godfather. Tegen de tijd dat zowel Lucas als Coppola bekend genoeg waren in Hollywood om de film gemaakt te krijgen was de oorlog voorbij en was Lucas bezig met het draaien van Star Wars: A New Hope, waardoor de productie voor een blok kwam te staan. De regiestoel werd daarop aan schrijver John Milius aangeboden, die er echter geen zin in had. Uiteindelijk kwam het erop uit dat Coppola de film zelf regisseerde.
2 The Godfather – Francis Ford Coppola (2009: 1; 2008: 2)
De nummer twee van de FilmTotaal Top 100, editie 2010 vertelt het verhaal van de Corleone’s, een machtige maffiafamilie. Vito (Marlon Brando) staat aan het hoofd van de familie, en zijn jongste zoon Michael (Al Pacino) heeft zich nooit bemoeid met de zaken, totdat er een aanslag wordt gepleegd op zijn vader. De clan dreigt hierdoor ten onder te gaan in het geweld, waarop Michael besluit zich eindelijk te bemoeien met de familie.

De productie van de film kende zo z’n problemen met de maffia. Joe Colombo, een maffiabaas en tevens oprichter van de Italian-American Civil Rights League, begon namelijk een campagne om de productie van de film te stoppen. Een van de producers van de film, Robert Evans, en zijn familie, werden volgens zijn autobiografie bedreigd door Colombo en zijn compagnons. Hierop besloot een van de andere producers – Albert Ruddy – Colombo te ontmoeten en afspraken te maken, zodat de film met diens goedkeuring gemaakt kon worden. Onder andere termen als “Maffia” en “Cosa Nostra” mochten niet gebruikt worden in de film en Colombo kreeg het recht het scenario te lezen en er veranderingen in aan te brengen. Daarnaast werden er leden van de League opgenomen in de productie als figuranten en adviseurs. Dit tot groot ongenoegen van een van Paramount’s eigenaars: Charlie Bluhdorn, die hierop besloot de productie stil te leggen en Ruddy te ontslaan. Als Robert Evans niet had besloten Bluhdorn te overtuigen van het nut van de samenwerking, was de film er niet gekomen. Met deze film staat regisseur Coppola met maar liefst drie films in de top vier van de FilmTotaal top 100 anno 2010.
1 C'era una volta il West - Sergio Leone (2009: 3; 2008: 1)
In een afgelegen stationnetje in het Verre Westen wordt een onbekende man overvallen door drie bandieten. De onbekende man met de harmonica schiet de aanranders meteen dood en trekt verder. Inmiddels heeft een zekere Frank in opdracht van spoorwegmagnaat Morton de Ierse boer McBain vermoord om diens land te kunnen inpalmen. Frank zorgt ervoor dat de verdenking valt op de onbekende.

Nadat Sergio Leone de Dollar-trilogie af had gemaakt (A Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars more (1965), The Good, the Bad, the Ugly (1966)), wilde hij niet nog een western maken en daarom begon hij te werken aan Once Upon a Time in America. De studio’s wilden echter dat hij nog een western voor ze zou maken, nadat hij dat had gedaan mocht hij pas Once Upon a Time in America maken. Leone dacht erover na en besloot het volgende te doen: hij zou een trilogie maken die begon met Once Upon a Time in the West, daarna door zou gaan met Duck, you Sucker en zou eindigen met Once Upon a Time in America.


Terugkijkend was het een bijzonder jaar voor de FilmTotaal Top 100. Zo stond 12 Angry Men nooit eerder in de top 10, net als Oldboy. Van die twee films is Oldboy eigenlijk de winnaar: de film steeg van de vijfenvijftigste plek naar de tiende; 12 Angry Men van de dertigste naar de zevende plek. Daarnaast is het voor Once Upon a Time in the West bijna vaste prik geworden om in de top drie te staan: de afgelopen vier jaar wisselde de film enkele keren van de eerste naar de derde plek, en omgedraaid. The Godfather is ook een blijver: de film staat al sinds de FilmTotaal Top 100 bestaat in de top twee, op 2004 na: toen stond de film op nummer 4. De grote winnaar van ’t jaar is Francis Ford Coppola: hij staat met drie films in de top 4.

36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

El Chivo

Avatar

En de editie van dit jaar is net gestart!

Spijker2

Avatar

batmaster "Ik typ echt verkeerd, ik bedoel het niet zo, maar van bijvoorbeeld het genre Ethernal Shunshine of the Spotless mind hou ik niet echt van, maar deze film vond ik super goed. Want ik heb ook iemand in de klas zitten die houd alleen maar van spagetti westerns en quentin tarantino en robert robert rodriguez, maar ik zeg je moet ook Inception kijken, maar dat wilt hij dan weer niet zien. Ik bedoel meer te zeggen van, als je van dat genre niet houd, dan hoeven er nog geen slechte films van dat genre te zijn, als je me goed begrijpt, ik houd zelf niet van westerns, maar ik heb de trailer van de nummer 1 uit dit lijstje, en hij lijkt me wel goed. Snap je wat ik bedoel, zo is het meer. Jullie begrijpen me gewoon verkeerd xd."


Ik snap je punt compleet, maar moest je bepaalde films kijken van je vader:?

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Ik wist noggeeneens dat er een top 100 vasgesteld werd, een melding op de homepage of via e-mail had wel fijn geweest zodat ik ook een lijst in kan vullen.(of heb ik iets gemist?)

Toelietoesh

Avatar

Ik heb m'n best gedaan, maar ik heb apocalypse now nooit af kunnen kijken.
Bij het woord langdradig schieten 2 films me te binnen.
The Deer Hunter en Apocalypse now.

Jim

Avatar

Mark "OMG! What's next, world peace?"


Lijkt me een strak plan ;-)

Mark

Avatar

Thiver "Mark, ik had gedacht dat dit moment ooit zou komen, maar het is er nu toch: helemaal met je eens. Wat was Oldboy een oninteressante, pretentieuze stapel nonsens. Ik vroeg me na afloop serieus even af of ik niet per ongeluk een B-film met dezelfde titel had gedownload, want alle lovende kritieken leken voor mij compleet uit de lucht gegrepen. Sympathy for Lady Vengeance vond ik dan weer wel een schitterende film."
OMG! What's next, world peace?

batmaster

Avatar

Spijker2 "Mijn god, en ik dacht dat ik erg was op filmgebied. Hoop niet voor jouw kinderen dat je later net zo wordt als jouw vader..."


Ik typ echt verkeerd, ik bedoel het niet zo, maar van bijvoorbeeld het genre Ethernal Shunshine of the Spotless mind hou ik niet echt van, maar deze film vond ik super goed. Want ik heb ook iemand in de klas zitten die houd alleen maar van spagetti westerns en quentin tarantino en robert robert rodriguez, maar ik zeg je moet ook Inception kijken, maar dat wilt hij dan weer niet zien. Ik bedoel meer te zeggen van, als je van dat genre niet houd, dan hoeven er nog geen slechte films van dat genre te zijn, als je me goed begrijpt, ik houd zelf niet van westerns, maar ik heb de trailer van de nummer 1 uit dit lijstje, en hij lijkt me wel goed. Snap je wat ik bedoel, zo is het meer. Jullie begrijpen me gewoon verkeerd xd.

Steve Harwin

Avatar

Aardige lijst, al valt het aantal inzenders wat tegen.
Van mij had er no wel een van Coppola tussen gemogen: Tetro.
Heb hem vorig jaar gezien op IFFR en die is toch wel erg goed.

benjamin

Avatar

Zeer aanvaardbaar lijstje, al vind ik Old Boy nu net niet top-10 waard, het is nog altijd een lijstje aller tijden (wel een goede film trouwens).

Psycho-M

Avatar

Leuke lijst.
Opvallend dat de top 4 films van de 60-70 jaren zijn en er in de verdere lijst veelal 'moderne' cinema staat.
Toch mis ik wel een film van QT. Maar dat is dan weer de persoonlijke smaak kwestie.
Misschien maar weer eens wat meer het forum in de gaten houden.

Spijker2

Avatar

batmaster " Maar ik hou ook niet echt van liefdes films, maar ik moest er toch een paar zien van me vader, omdat je toch wat films moet kijken en niet alleen naar het genre moet kijken..."


Mijn god, en ik dacht dat ik erg was op filmgebied. Hoop niet voor jouw kinderen dat je later net zo wordt als jouw vader...

meanrat

Avatar

Stuk voor stuk goede films hoor. persoonlijk heb ik moeite met apocalypse now, maar voor de rest goede films, alhoewel ik once upon a time in the west nog niet heb gezien.

batmaster

Avatar

SJRSVLDT "Als je nog nooit van de nummer 1 gehoord heb.. dan vind ik nogal vreemd jou hier te vinden:? Kijk; hem niet gezien hebben is nog begrijpelijk, maar er nog nooit van gehoord!!??

Blijkbaar kan het dan toch.."


Haha, heb het een beetje verkeerd getypt. Ik ken hem wel, me vader heeft er zelfs vaker over verteld, maar ik moet met mijn vader nog meer dan 400 films zien die hij in zijn kast heeft staan, en ik vind het genre western niet echt leuk. Maar kijken ga ik hem nu zeker een keer doen. Jullie reactie! :E ! Maar ik hou ook niet echt van liefdes films, maar ik moest er toch een paar zien van me vader, omdat je toch wat films moet kijken en niet alleen naar het genre moet kijken, en die films vond ik erg goed, dus misschien ga ik deze film ook wel goed vinden, althans dat hoop ik! Ik ben ook een fan van Guillermo Del Toro, maar Pan's Labyrinth vond ik geen goede film. Naja, ieder zijn smaak. Maar waar het dus om gaat, ik heb er wel van gehoord, en ik ga hem heus wel een keer kijken, maar wanneer weet ik nog niet.

Aston

Avatar

WizardOfOss "Oldboy neersabelen? Dan heb je me toch niet helemaal goed begrepen, die heb ik dus op de 2e plaats in mijn lijst staan..."

O ok. Je zei het nadat iemand anders zei: ' Oldboy heeft natuurlijk niets in dat lijstje te zoeken'. Dus dan interpreteer ik ' Oldboy heeft inderdaad niks op de 10e plaats te zoeken' natuurlijk negatief. Maarja, nu snap ik wel dat je het sarcastisch bedoelde.

WizardOfOss "En wat betreft LotR, je zal mij ook weer niet horen zeggen dat het echt slechte films zijn. Een 6'je zou ik ze wel willen geven, het eerste deel zelfs nog wel een half puntje meer. Best schappelijk toch voor een stel veel te lange films over een stel figuren die aan een lange, saaie wandeling bezig zijn?"

Hij is zeker lang maar voor mij nog te kort. En ik vind het wel een zeer interessante en boeiende wandeling. Overigens moet je het boek eens lezen, over lang gesproken. In het begin wandelen ze maar liefst 200 pagina's lang zonder dat er maar eigenlijk iets significants gebeurd...

B@chelor

Avatar

Thiver "Mark, ik had gedacht dat dit moment ooit zou komen, maar het is er nu toch: helemaal met je eens. Wat was Oldboy een oninteressante, pretentieuze stapel nonsens. Ik vroeg me na afloop serieus even af of ik niet per ongeluk een B-film met dezelfde titel had gedownload, want alle lovende kritieken leken voor mij compleet uit de lucht gegrepen. Sympathy for Lady Vengeance vond ik dan weer wel een schitterende film."


Ach, zo heeft iedereen z'n eigen (wan)smaak en/of mening, toch?

Ik vind (en dat durf ik gewoon te zeggen) TF 2 vet :)

Thiver

Avatar

Mark "Als er een film is die totaal overschat is dan is het wel Oldboy!"

Mark, ik had gedacht dat dit moment ooit zou komen, maar het is er nu toch: helemaal met je eens. Wat was Oldboy een oninteressante, pretentieuze stapel nonsens. Ik vroeg me na afloop serieus even af of ik niet per ongeluk een B-film met dezelfde titel had gedownload, want alle lovende kritieken leken voor mij compleet uit de lucht gegrepen. Sympathy for Lady Vengeance vond ik dan weer wel een schitterende film.

WizardOfOss

Avatar

Oldboy neersabelen? Dan heb je me toch niet helemaal goed begrepen, die heb ik dus op de 2e plaats in mijn lijst staan...

En wat betreft LotR, je zal mij ook weer niet horen zeggen dat het echt slechte films zijn. Een 6'je zou ik ze wel willen geven, het eerste deel zelfs nog wel een half puntje meer. Best schappelijk toch voor een stel veel te lange films over een stel figuren die aan een lange, saaie wandeling bezig zijn?

sickboy1984

Avatar

Lotr kan mij niet genoeg afgekraakt worden.

En lit had idd wel wat hoger mogen staan, wel een mooie positie voor 12 angry men.

Aston

Avatar

WizardOfOss "Oldboy heeft inderdaad niks op de 10e plaats te zoeken, en LiT ook niks op de 8e. Ik zou eerder aan de plaatsen 2 en 3 denken 8-)
(en de onbetwiste nummer 1 is nu zelfs buiten de top-10 gevallen)
"

O, I couldn't disagree more. Eerst LOTR afkraken, vervolgens LiT ophemelen en tenslotte Oldboy neersabelen.:N
Gelukkig heb je 12 angry men nog niet gezien want als je die ook had afgekraakt was het hek echt van de dam.:|

WizardOfOss

Avatar

Rooster "En dat maakt dit tot een tamelijk paradoxale uitspraak :) "

Welnee, het feit dat iedereen hem op een verkeerde plek in z'n lijst heeft gezet betekent nog niet dat het te betwisten valt. Iedereen maakt nu eenmaal weleens een foutje. Dat vergeef ik jullie voor deze ene keer.
Rooster "Maare, met Pulp Fiction op #1 had ik ook geen probleem gehad hoor, jij rare azie-knuffelaar ;)"
Viel toch best mee, met slechts 5 Aziatische films plus LiT in m'n top-10? :P Waarmee ik overigens niet zal ontkennen dat ik raar ben...

Asperientje

Avatar

SJRSVLDT "Ik zeg toch niks over dat iemand hier niet mag zijn? Ik zei alleen dat ik het vreemd vond hem hier te vinden, dat is gewoon een persoonlijke opvatting, niks om je druk over te maken;)"


Ooh, sorry dak het verkeerd opvatte dan.
Even goeie vrienden togh;)

SJRSVLDT

Avatar

Asperientje "Sorry, maar iedereen heeft het recht om hier te zijn. Niet iedereen kijkt of kent elke film, klassiekers of niet."


Ik zeg toch niks over dat iemand hier niet mag zijn? Ik zei alleen dat ik het vreemd vond hem hier te vinden, dat is gewoon een persoonlijke opvatting, niks om je druk over te maken;)

Rooster

Avatar

WizardOfOss "en de onbetwiste nummer 1 is nu zelfs buiten de top-10 gevallen"
En dat maakt dit tot een tamelijk paradoxale uitspraak :)

Maare, met Pulp Fiction op #1 had ik ook geen probleem gehad hoor, jij rare azie-knuffelaar ;)

WizardOfOss

Avatar

Oldboy heeft inderdaad niks op de 10e plaats te zoeken, en LiT ook niks op de 8e. Ik zou eerder aan de plaatsen 2 en 3 denken 8-)
(en de onbetwiste nummer 1 is nu zelfs buiten de top-10 gevallen)

Maar ook met dit lijstje kan ik prima leven, 12 Angry Men heb ik helaas nog altijd niet gezien, en enkele andere films stonden iets minder hoog in mijn lijst of zijn er net buiten gevallen, het zijn echter allemaal onbetwiste toppers.

Asperientje

Avatar

SJRSVLDT "Als je nog nooit van de nummer 1 gehoord heb.. dan vind ik nogal vreemd jou hier te vinden:? Kijk; hem niet gezien hebben is nog begrijpelijk, maar er nog nooit van gehoord!!??

Blijkbaar kan het dan toch.."


Sorry, maar iedereen heeft het recht om hier te zijn. Niet iedereen kijkt of kent elke film, klassiekers of niet.

En eerst herkende ik de titel ook niet, want als ik naar het plaatje keek dacht ik aan the good, the bad and the ugly. Maar het was once upon a time in the west. Ik ken namelijk alleen de amerikaanse titel. (ookal staat er west in de spaanse titel).

Edwinem

Avatar

Als de lijst zo slecht is volgens jullie, voortaan ook maar lijsten insturen :)

Rooster

Avatar

Mja, net lijstje maar Oldboy heeft daar natuurlijk niks te zoeken. En What the Hell ziet iedereen toch in dat verrekte Magnolia?

Banned

Avatar

Jah wat een brol top 20.

SJRSVLDT

Avatar

batmaster "Hmmm, die nummer 1 ken ik nog een eens."


Als je nog nooit van de nummer 1 gehoord heb.. dan vind ik nogal vreemd jou hier te vinden:? Kijk; hem niet gezien hebben is nog begrijpelijk, maar er nog nooit van gehoord!!??

Blijkbaar kan het dan toch..

B@chelor

Avatar

Mark "Als er een film is die totaal overschat is dan is het wel Oldboy!"


Daar ben ik 't niet mee eens! :)

Ik heb die film een paar maanden geleden voor 't eerst gezien, en ik was echt verrast. Ik vind wel dat nr 10 een beetje te hoog gegrepen is (vooral die minutenlange vechtscene in een gang), maar 't blijft een topper.

Mark

Avatar

Als er een film is die totaal overschat is dan is het wel Oldboy!

Aston

Avatar

batmaster "Hmmm, die nummer 1 ken ik nog een eens. Dit keer heb ik er maar 4 van het lijstje gezien. Ik had gehoopt andere titels te zien, maar ja, ik kan dit wel zeggen, maar die andere films heb ik nog nooit gezien!"

Je kent de nummer 1 niet?! Je kent de nummer 1 niet!?

Nou, nou. Waar deze lijst al niet goed voor is. Bij deze dan.:)

LuCos

Avatar

Hmm.. tja..eigenlijk kan ik me er wel in vinden, behalve Lost in Translation. Ik vind het een mooie film, maar niet meer dan dat. Persoonlijk vind ik dat hij door veel mensen word overgewaardeerd. Maar vind het wel ontzettend tof dat Old Boy erbij staat, een van de weinige films die ik echt iedereen aan probeer te raden!
Zelf kan ik stiekem nooit een top 10 samenstellen, te veel goede films. En ligt er maar net aan in wat voor bui ik ben.

batmaster

Avatar

Hmmm, die nummer 1 ken ik nog een eens. Dit keer heb ik er maar 4 van het lijstje gezien. Ik had gehoopt andere titels te zien, maar ja, ik kan dit wel zeggen, maar die andere films heb ik nog nooit gezien!

Aston

Avatar

Ik ben aangenaam verrast door Oldboy en 12 Angry Men. 2 van mijn favorieten. En een verdiende nummer 1.T+)

LiT op 8, gelukkig, het kon erger.

jochemb

Avatar

Waar is Goodfellas ?