Algemeen

Harry Potter 7.1 los in Box Office

Enorme scores voor Deathly Hallows in eerste dagen!

door Bram de Groot op 21.11.2010 om 13:00 in Algemeen
In de States ging afgelopen donderdagnacht de een-na-laatste Harry Potter film. En met succes, aangezien Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 tijdens de "midnight screenings" van donderdag $24 miljoen binnen harkte. Inclusief vrijdagavond komt het totaal al neer op een dikke $61 miljoen. Dit is de op vier na grootste opening van een bioscoopfilm ooit.

The Deathly Hallows moet alleen de laatste twee Twilight sequels New Moon ($72,7 miljoen) en Eclipse ($68,5 miljoen), The Dark Knight ($67,2 miljoen) en Transformers: Revenge of the Fallen ($62 miljoen) voor zich dulden. Het vorige record voor een Harry Potter film stond op naam van Harry Potter and the Half-Blood Prince, dat een bedrag van $58,2 miljoen opleverde in het eerste weekend.

Maandagochtend kun je op FilmTotaal lezen wat het totaalresultaat van Harry Potter 7.1 is in het eerste weekend in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

benjamin "Achteraf gezien was het woord "mongool" duidelijk niet op zijn plaats. Ik vind Transformers 2 een absolute rotfilm (en zeker niet beter dan Harry Potter 7.1), maar als ik mensen beledigd heb die dat niet vonden, wil ik me daarvoor excuseren."


Ik voelde mij niet beledigd hoor; niks persoonlijks! Maar in ieder geval bedankt! Ik begreep je punt heus wel; vooral die twilight hype; dat het zoveel geld zou opbrengen. Ridicuul gewoon.

TF 2 is zeker niet beter dan HP 7.1; haha. Ik vind TF2 alleen vermakelijk om z'n visual effects; ik kick daar enorm op Smiley face

O ja; ik neem het woord mongool ook terug!

benjamin

Avatar

B@chelor "Jij bent een verrekte mongool. Als iemand TF 2 wel leuk vindt (zoals ik), dan moet je dat respecteren. Wel triest dat je ze gelijk voor mongool uitmaakt. Ik had wel meer van jou verwacht, gezien jouw andere posts (ik kon me wel altijd in jouw meningen plaatsen). No offense, Benjamin Smiley face

En HP 7.1 was inderdaad goed."


Achteraf gezien was het woord "mongool" duidelijk niet op zijn plaats. Ik vind Transformers 2 een absolute rotfilm (en zeker niet beter dan Harry Potter 7.1), maar als ik mensen beledigd heb die dat niet vonden, wil ik me daarvoor excuseren.

B@chelor

Avatar

benjamin "En terecht, beste Potterfilm (al kan dat volgend jaar wel veranderen) en ook gewoon uitstekend blockbustervermaak. Gisterenavond zat de zaal waarin ik hem zag letterlijk bomvol. Alleen jammer dat er zoveel mongolen naar Twilight en Transformers 2 willen gaan kijken, want deze is echt veel beter, maar misschien haalt hij die films later nog in (laten we hopen)."


Jij bent een verrekte mongool. Als iemand TF 2 wel leuk vindt (zoals ik), dan moet je dat respecteren. Wel triest dat je ze gelijk voor mongool uitmaakt. Ik had wel meer van jou verwacht, gezien jouw andere posts (ik kon me wel altijd in jouw meningen plaatsen). No offense, Benjamin Smiley face

En HP 7.1 was inderdaad goed.

Swoopp

Avatar

benjamin "Alleen jammer dat er zoveel mongolen naar Twilight en Transformers 2 willen gaan kijken, want deze is echt veel beter."


Waarom ben je een mongol als je naar die 2 films wil zien ?
Volgens mij heb je dan zelf een steekje los zitten dat je zoiets wil schrijven.

Ik vond Harry potter een leuk film en heb me erg vermaakt die 2.5 uur waren zo voorbij, Hopelijk steld deel 2 niet teleur maar dat zal wel niet.

Btw Twiligt heb ik niet gezien in de bios maar Transformers wel en was ook gewoon een erg vermakelijke film, die terecht boven harry staat. 8-) >Smiley face

__RIK__

Avatar

Met een beetje geluk zal 7.2 de twilight films passeren..

Ereptile

Avatar

Asperientje "Maar je had daar geen pauzes:D en dat maakte de film extra plezierig om te kijken."


De enigste bioscoop die ik nog ken met pauzes is 1tje bij (of in) Utrecht CS. Of dat moet Rembrandt zijn, zo enorm thuis ben ik er ook weer niet :P

benjamin

Avatar

En terecht, beste Potterfilm (al kan dat volgend jaar wel veranderen) en ook gewoon uitstekend blockbustervermaak. Gisterenavond zat de zaal waarin ik hem zag letterlijk bomvol. Alleen jammer dat er zoveel mongolen naar Twilight en Transformers 2 willen gaan kijken, want deze is echt veel beter, maar misschien haalt hij die films later nog in (laten we hopen).

Asperientje

Avatar

Steve-O "Ik heb 'm toch in Rembrandt gezien i.p.v. IMAX:'(... De treinen reden niet..."


Maar je had daar geen pauzes:D en dat maakte de film extra plezierig om te kijken.

Maar deze film is de beste van de serie die een verpletterende indruk achterlaat. Maar ik had gehoopt dat ze na de film tijdens de aftiteling de trailer zouden laten zien van Part 2. Dat zou egt vet zijn.

Op IMDB staat HP7 part1 al op 125 miljoen.

Steve-O

Avatar

Ereptile "Het is een enorm goede Harry Potter film, die me nieuwsgierig heeft gemaakt naar deel 7.2 :D In IMAX gezien ^^ Gewoon hele film lopen genieten Smiley face

Het zijn ook alleen (comic) boek verfilmingen die hoge ogen scoren bij de box office lijkt het wel Smiley face"

Ik heb 'm toch in Rembrandt gezien i.p.v. IMAX:'(... De treinen reden niet...

Remco

Avatar

Blijft voor mij ongelofelijk dat kut films als Twilight en die tergende Transformers revenge of the fallen meer opbrengen.

SJRSVLDT

Avatar

Ereptile "Het is een enorm goede Harry Potter film, die me nieuwsgierig heeft gemaakt naar deel 7.2 :D In IMAX gezien ^^ Gewoon hele film lopen genieten"

Ik ben zelf ongeveer 6 keer naar IMAX geweest, maar viel het jou ook op dat deze film qua geluid een (NOG) veel betere indruk maakte dan andere films. En dat terwijl ik films als 'Tha Dark Knight, 'Avatar' en 'Transformers 2' daar ook heb gezien, geluid was daar al subliem, maar bij deze film werd ik echt weggeblazen zo onwijs gaaf geluid dat er was (heel mooi gemixt ook).

Ereptile

Avatar

Het is een enorm goede Harry Potter film, die me nieuwsgierig heeft gemaakt naar deel 7.2 :D In IMAX gezien ^^ Gewoon hele film lopen genieten Smiley face

Het zijn ook alleen (comic) boek verfilmingen die hoge ogen scoren bij de box office lijkt het wel Smiley face

SJRSVLDT

Avatar

Steve-O "Deze film verdient het gewoon om ziek veel geld op te gaan brengen:Y Dit was weer een Potter film van kwaliteitT+)"

Zekersteweten!

Steve-O

Avatar

Deze film verdient het gewoon om ziek veel geld op te gaan brengen:Y Dit was weer een Potter film van kwaliteitT+)

Sandvink

Avatar

Van mij en mijn meissie zit er ook 18 euro bij. Het was beter besteeds vond ik dan de vorige potterfilm.

Angelater

Avatar

Gatver, dat "New Baboon" het record of zich heeft.
Naja, je kan er ook iets anders achter zoeken. Dat er zoveel kansloze zijn die... O+

NieuwsFilm

meest populair