FEATURED: Kerst 2010

Welke films kunnen we de komende weken in de bioscopen verwachten?

Deze maand presenteren we in de featured een aantal films die de komende maand uitkomen. De vakanties beginnen en dan willen we natuurlijk wel weten wat er allemaal te zien is in de bioscopen. Het volledige bioscoopoverzicht vinden jullie hier, maar in dit artikel een kleine selectie uit de films die de komende tijd uitkomen.

In volgorde van de releasedatum: Megamind (15 december), Loft (16 december), Little Fockers (22 december), Saw VII (6 januari), Norwegian Wood (6 januari), Let Me In (13 januari) en The Green Hornet (13 januari).


Megamind - 15 december 2010
Megamind moet een treurige film worden: de beruchte schurk Megamind is in een grote strijd met aartsrivaal Metro Man verweven, op een manier zoals we hem wel kennen van andere superheldenfilms. Megamind en Metro Man vechten namelijk al tijden met elkaar, zonder dat er iemand de ander daadwerkelijk wint. Totdat Megamind per ongeluk zijn rivaal vermoordt, en daarmee tegelijk de zin van zijn leven. Op zoek naar een nieuw doel in zijn leven, creëert hij een nieuwe superheld: Titan. Het probleem is echter dat Titan ook de nummer één schurk van de stad wil zijn. Oorspronkelijk was de film anders getiteld, en daarmee ook haar protagonist, Megamind. De film heette namelijk Oobermind, een titel die pas zo laat veranderde dat, gezien de bovenstaande afbeelding, er al promotiemateriaal voor de film was onder de andere titel. Omdat de film al in Amerika uit is, valt er ook iets te zeggen van de beoordeling van de film. Roger Ebert noemt de film een "Megamind" is an amusing family entertainment and gains some energy from clever dialogue and the fun Will Ferrell has with his character. De film in 3D kijken vindt de beste man echter niet nodig.


Loft - 16 december 2010
In 2008 kwam de film Loft uit, de succesvolste Vlaamse film ooit. Uiteindelijk zagen bijna 1,2 miljoen mensen de film in de bioscoop. In Nederland deed de film het volgens de producers minder goed, dus besloten ze tot een Nederlandse remake van een Nederlandstalige film.
Het bleek echter dat Nederlanders de film schijnbaar niet willen zien omdat 'ie Belgisch is, dus besloot men tot het maken van een remake, onder dezelfde titel. De film volgt vijf vrienden, die in het geheim een appartement delen waar ze hun minnaressen ontvangen. Een van die vrouwen wordt op een ochtend dood aangetroffen, en het lijkt erop dat geen van de vrienden er iets vanaf weet. Al snel blijkt dat ze elkaar niet zo goed kennen als ze dachten en de zoektocht naar de dader begint.


Little Fockers - 22 december 2010
Eerst was er Meet the Parents, een film waarin Robert DeNiro een oud CIA-agent speelt, die de nieuwe vriend (Ben Stiller) van zijn dochter (Teri Polo) bespioneert. De film was best succesvol, dus het vervolg dat in 2004 uitkwam onder de titel Meet the Fockers, kon niet uitblijven. Het derde vervolg in de reeks, Little Fockers kon uiteindelijk ook niet uitblijven. In dit deel blijkt Stiller nog altijd problemen te hebben met zijn schoonvader DeNiro. Als hij dan ook nog eens het nieuws van zijn in verwachting zijnde vrouw moet brengen, worden de verhoudingen er alleen maar erger op.


Saw VII - 6 januari 2011
In het Guinness Book of World Records staat een top vijf van de meest succesvolle horrorfilmreeksen ooit. Bovenaan die lijst prijkt Saw, met maar liefst zeven films. Wereldwijd brachten de films al meer dan 850 miljoen dollar binnen, veel meer dan de nummer twee op de lijst: de Scream serie. Met het zevende deel komt de film echter ten einde: "We zijn klaar; dit is het. We willen niet die bokser worden die één gevecht te veel aangaat. In elke film lieten we vragen open. In het laatste deel krijgt het publiek een antwoord op al die vragen", aldus producent Mark Burg. Daarmee bleken eerdere berichten, waarin werd gesproken van nog één, mogelijk twee films, niet te kloppen.


Norwegian Wood - 6 januari 2011
Schrijver Haruki Murakami is al jaren immens populair in de wereld. Praktisch elk boek dat van zijn hand kwam werd een bestseller, zo ook Norwegian Wood, een film vernoemd naar het gelijknamige nummer van de Beatles. De film volgt dezelfde lijn van het boek. Toru Watanabe blikt terug op zijn studentenleven. Tijdens die jaren ontwikkelt hij een bijzondere relatie met twee jonge vrouwen, enerzijds met de mooie, maar emotioneel getekende Naoko en anderzijds de jonge, uitbundige Midori. Kenmerkend voor de boeken van Murakami is de aanwezigheid van veel jazzmuziek. Voordat hij zich volledig aan schrijven wijdde, was hij namelijk eigenaar van een café, waarin hij zijn favoriete muziek draaide. Het boek vormde min of meer zijn wereldwijde doorbraak, en vandaar dat men ervoor heeft gekozen als eerste dit boek te verfilmen.


Let Me In - 13 januari 2011
Låt den rätte komma In werd door Nederlandse filmcritici gekozen tot de beste film van 2009. De film bleek zo mateloos populair dat men besloot hem ook toegankelijkte maken voor het Amerikaanse publiek, en wel door middel van een remake: Let Me In. De film draait om Owen (Kodi Smit-McPhee) en Abby (Chloe Moretz), in het origineel Oskar en Eli genaamd. Owen wordt op school gepest en heeft geen vriendjes, maar dan komt er een nieuw meisje in de stad wonen, Abby. Maar Abby blijkt al snel geen normaal meisje: ze draagt een diep geheim met zich mee dat grote gevolgen heeft voor haar vriendschap met Owen.


The Green Hornet - 13 januari 2011
Al in 2008 begon men met werken aan The Green Hornet. Stephen Chow zou de film in eerste instantie gaan regisseren, maar een half jaar na de aankondiging bleek dat iemand anders de film zou regisseren: het werd Michel Gondry. De regisseurswissel was niet het enige probleem waar de film mee te maken kreeg: oorspronkelijk zou de productie namelijk in juli 2010 uitkomen, maar men besloot ertoe de film te verplaatsen naar december van dit jaar. Daarnaast crashte er nog een politiewagen op de set. Geheel zonder tegenslagen ging de productie dus niet, die halverwege januari uit moet komen. De film volgt twee gemaskerde helden, die samen de misdaad bestrijden: Brit Reid (Seth Rogen)en martial-arts expert Kato (Jay Chou). In de jaren zestig was de film een populaire televisieserie waarin Bruce Lee de rol van Kato speelde.



NieuwsFilm

meest populair