Golden Globes beschuldigd van corruptie

Een oud-werknemer gelooft dat men zich heeft laten omkopen bij het nomineren van bepaalde films.

Eerder vandaag werd bekend wie de grote winnaars zijn van de felbegeerde Golden Globes. Dit zijn The Social Network, Barney's Version, The Kids Are All Right, Black Swan en The King's Speech. Echter, ondanks dat de Globes zo felbegeerd zijn, blijkt er ook een smet op het blazoen van de organisatie te zitten.

Oud-werknemer Michael Russell beschuldigt de organisatie er namelijk van films te nomineren in ruil voor geld, of cadeau's in bijvoorbeeld de vorm van gratis reisjes. Russell gaat hierin zelfs zover dat hij naar de rechter is gestapt. Saillant detail: de aanklacht bevat geen concrete voorbeelden van omkoping.

Het gaat overigens wel in op de vreemde nominatie van een aantal films, zoals Burlesque en The Tourist, beide films deden het niet geweldig in de bioscopen en werden niet gewaardeerd door critici.

In een reactie laat de organisatie achter de Globes weten dat de beschuldigingen onzin zijn: "Dit is niet meer dan een ontevreden oud-werknemer, wiens contract niet werd verlengd, die probeert om een graantje mee te pikken van het internationale podium van de Globes."



NieuwsFilm

meest populair