Algemeen

Pirates of the Caribbean 4 passeert de grens van 1 miljard

Het succes van Disney lijkt, na Alice in Wonderland en Toy Story 3 vorig jaar, niet te stoppen.

door Arman Avsaroglu op 03.07.2011 om 10:29 in Algemeen
Pirates of the Carribean: On Stranger Tides, de vierde Pirates film van producent Jerry Bruckheimer, heeft een belangrijke grens doorbroken: de film heeft namelijk sinds zaterdag meer dan 1 miljard dollar aan de internationale bioscoopkassa's opgebracht. Daarmee is het de achtste film die daar ooit in is geslaagd.

Opvallend is dat vier van de acht titels die erin zijn geslaagd deze magische grens te doorbreken van Walt Disney Studios is. Eerder slaagden Alice in Wonderland, Toy Story 3 en Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest hier ook al in.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides was vooral internationaal een gigantisch succes. De opbrengst in de Verenigde Staten was niet spectaculair hoog, maar in de rest van de wereld werden alle records geslecht. De nummer 1 positie op de ranglijst meest succesvolle films aller tijden zal Pirates waarschijnlijk niet halen, want die is met 2,7 miljard dollar nog steeds stevig in handen van Avatar.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Blegh... Part 5 is inevitable.

Ereptile

Avatar

Ik heb deze nog steeds niet gezien. Maar vind deel 1 (en 2 voor een groot deel) nog steeds de beste van de 3 die ik heb gezien :P

Angelater

Avatar

Ja het is jammer; de film mocht zijn budget van mij wel terug verdienen, maar dit geeft ze alleen maar de nijging om nog zo'n belabberd deel te maken. (ja ik vond deze tegenvallen :P)

centr1no

Avatar

Toch snap ik het niet helemaal.
Spelen de hogere prijs voor de kaartjes (3D oplichterij) niet ook een grote rol?

Thiver

Avatar

centr1no "Toch snap ik het niet helemaal.
Spelen de hogere prijs voor de kaartjes (3D oplichterij) niet ook een grote rol?"

Yep. Plus het feit dat bioscoopkaartjes iets duurder zijn dan vroeger. Vandaar dat ik persoonlijk meer waarde hecht aan deze lijst.

batmaster

Avatar

Ik vond de film echt super leuk. Als deel 5 net zo leuk wordt, mag hij er van mij komen. Deel 2 en deel 3 vond ik erg tegenvallen, maar deze vond ik weer super leuk! Alleen heb liever deel 5 niet in 3d.

ernie09

Avatar

Thiver "Yep. Plus het feit dat bioscoopkaartjes iets duurder zijn dan vroeger. Vandaar dat ik persoonlijk meer waarde hecht aan deze lijst."

Die lijst geeft inderdaad een beter beeld, maar alleen van de opbrengsten binnen de VS en niet wereldwijd. Een film als de laatste Pirates zou dan helemaal nooit in aanmerking komen voor de top10.

Novaricus

Avatar

Als je nou op bezoekersaantallen doet zit je altijd goed, ipv met geld.

Moet hem ook nog zien dus verder geen mening Smiley face

Remco

Avatar

Jezus gewoon meer dan The Dark Knight O+. Sorry maar zo'n geweldige film was het nou ook weer niet.......

adofmirosch

Avatar

WAS een top film :D
de minste van alle maar wel een lekker avontuur

Banned

Avatar

Dat geld heeft nu niks te maken met de kwaliteit van de film. Kijk maar naar Avatar. Pirates 4 was niet zo waauw als de eerste 3 maar het is allemaal binnen te perken gebleven van een totale ramp!

marcjeb

Avatar

Banned "Dat geld heeft nu niks te maken met de kwaliteit van de film. Kijk maar naar Avatar. Pirates 4 was niet zo waauw als de eerste 3 maar het is allemaal binnen te perken gebleven van een totale ramp!"


Avatar = kwaliteit

bsb10

Avatar

marcjeb "Avatar = kwaliteit"


Avatar is geen kwaliteit film, alleen maar het visueel was van top niveau.

hollywoodking

Avatar

bsb10 "Avatar is geen kwaliteit film, alleen maar het visueel was van top niveau."


Nee, dat was het ook niet.3 Films van Johnny Depp boven de miljard YEAH!!

filmjunky

Avatar

Netjes! laat deel 5 maar komen! :Y

NieuwsFilm