The Hunger Games vertraagt opvolger X-Men: The First Class

Strijd om Jennifer Lawrence pakt uit in het voordeel van Lionsgate.

Heat Vision brengt het nieuws dat Twentieth Century Fox de opnames voor het vervolg op X-Men: First Class heeft verlaat. Aangezien de strijd om de nieuwste Hollywood ster Jennifer Lawrence gewonnen is door Lionsgate, de studio achter het uiterst succesvolle The Hunger Games, vinden de opnames voor de goed ontvangen X-Men film van Matthew Vaughn pas in januari plaats i.p.v. augustus dit jaar.

Al enige tijd proberen Fox en Lionsgate het agendaprobleem van Lawrence op te lossen. De actrice die doorbrak met haar rol in Winter's Bone was als de mutant Mystique te zien in First Class. Onlangs speelde ze de hoofdrol in The Hunger Games, geregisseerd door Gary Ross. Het vervolg Catching Fire moet verschijnen op 22 november 2013.

Het officieel nog titelloze X-Men: First Class II staat gepland voor een release in 2014. Het eerste deel noteerde wereldwijd $354 miljoen bij een productiebudget van $160 miljoen. Het onlangs verschenen The Hunger Games kostte "slechts" $78 miljoen en staat na een kleine twee weken al op een waanzinnige $378 miljoen wereldwijd.



NieuwsFilm

meest populair