James Badge Dale gecast voor Iron Man 3

Hij zal een cyborg die Coldblood heet spelen.

De Amerikaanse acteur James Badge Dale heeft zich volgens Variety bij de cast van Iron Man 3 gevoegd. Dale zal de rol van het personage Eric Savin op zich nemen, die in de Iron Man-stripboeken een luitenant-kolonel is. Het Amerikaanse leger plaatst hem in een project dat Ultra heet, en als gevolg daarvan stapt hij per ongeluk op een landmijn. Het wordt hem bijna fataal, maar de Amerikaanse overheid voert cybernetische operaties op hem uit om zijn leven te redden. Hierop keert hij terug als een cyborg die Coldblood heet.

De acteur was recentelijk te zien in de films The Grey en Shame, en zal de komende tijd te zien zijn in Flight van Robert Zemeckis, de dure zombiefilm World War Z en de eveneens dure western The Lone Ranger.

De productie van Iron Man 3 zal later deze maand van start gaan in North Carolina en tegen het einde van de zomer in China eindigen. Dat alles onder leiding van Shane Black, die samen met Drew Pearce het scenario schreef. Hij neemt voor deze derde film in de Iron Man-trilogie het stokje over van Jon Favreau. Het plot is gebaseerd op de zesdelige serie Iron Man: Extremis, die ook als inspiratiebron diende voor de eerste film van de trilogie. Het plot van de serie concentreert zich op de verspreiding van een virus door middel van nanotechnologie.

James Badge Dale zal in Iron Man 3 te zien zijn naast Robert Downey Jr., die wederom Tony Stark / Iron Man speelt, Gwyneth Paltrow als Pepper Potts, Don Cheadle als Lt. Col. James Rhodes / War Machine, Rebecca Hall in een nog onbekende rol en Ben Kingsley, wiens rol ook nog niet bevestigd is. Volgens de laatste geruchten zou hij de rol van Mandarin, de grootste tegenstander van Iron Man op zich nemen.

De film draait vanaf 3 mei 2013 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair