Mogelijk een derde The Hobbit-film op komst

Peter Jackson wil de laatste film in tweeën knippen en extra scènes filmen.

Jim Pedd 16 juli 2012 14:44 in Algemeen
Gisteren berichtten we al dat regisseur Peter Jackson nog enkele weken aan extra opnames wilde doen voor The Hobbit: An Unexpected Journey en bovenal voor The Hobbit: There and Back Again. Nu blijkt dat de regisseur zelfs nog meer in gedachten heeft: een derde deel. Daarmee moet The Hobbit net als The Lord of the Rings een trilogie worden.

Het idee verkeert nog in een vroeg stadium, volgens de regisseur, maar de appendices die Jackson eerder al vermeldde, die aan het einde van het boek The Return of the King werden toegevoegd door Tolkien, zouden een goed uitgangspunt vormen. Zoals we gisteren al meldden, zijn er al delen van die appendices gebruikt om het verhaal in The Hobbit iets completer te maken, maar is er nog veel ongebruikt materiaal over.

Van dat ongebruikte materiaal wil Jackson nu dus mogelijk een derde deel maken. Het idee daarvoor wordt op dit moment nog besproken met de studio, maar aangezien Jackson denkt slechts "enkele weken" aan extra opnames nodig te hebben, is dat idee natuurlijk erg aanlokkelijk. Dat blijkt ook gezien de enorme opbrengsten van de trilogie, dus de kans dat de studio het idee af zal schieten lijkt miniem.

Als de plannen van Jackson werkelijkheid worden, houdt dat in dat The Hobbit dezelfde weg aflegt zoals bijvoorbeeld Harry Potter and the Deathly Hallows, The Twilight Saga: Breaking Dawn en meer recentelijk The Hunger Games: Mockingjay dat eerder deden. Elk van die films werd tijdens het productieproces in tweeën geknipt en tot nu toe lijkt die strategie erg succesvol.

De kans dat het idee wordt afgeschoten lijkt erg klein, hoewel het natuurlijk altijd mogelijk is. Hoe het ook zij, op 13 december vertrekt Bilbo Balings op het eerste deel van zijn onverwachte reis, want dan gaat The Hobbit: An Unexpected Journey in première.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bilbo

Avatar

Meer dan welkom T+)

djordy89

Avatar

The hobbit is het kleinste boek van de reeks. Het lijkt mij dan ook niet echt een goed idee om hiervan een trilogie te maken.

the12rz

Avatar

Ow yeah!! dit is echt goed nieuws :D !!

Ereptile

Avatar

Dit verhaal was toch al eerder gepost? Of ik heb het ergens anders gelezen :D Hoe dan ook, ik wacht eerst maar de eerste 2 films af. Ben echt benieuwd!!!

Banned

Avatar

Ja Héhéhé... nog zo'n film! Nuja de fans zullen door het dolle heen zijn... Ik denk dan weer ? Een dun boek + wat extra's schriften verspreiden over 3 (wss lange films)... Dat worden weer langdradig saaie films.. Hopelijk is dit niet het geval.

johanmeesters

Avatar

Jackson heb ik wel vertrouwen in. Overigens ook erg veel zin in zijn tweede Tintin, maar dat is nog heel ver weg. Eerst The Hobbit!

the12rz

Avatar

johanmeesters "Jackson heb ik wel vertrouwen in. Overigens ook erg veel zin in zijn tweede Tintin, maar dat is nog heel ver weg. Eerst The Hobbit!"


ja kijk ook uit naar een 2e tintin maar zo duurt het alleen maar langer haha maja the hobbit kijk ik ook erg naar uit

Steve-O

Avatar

Ik hoop wel dat The Hobbit 1 en 2 een afgerond verhaal is dan. Die appendices spelen zich dus tussen The Hobbit en LOTR af dan?? Ik dacht ook dat Gandalf en Aragorn samen op zoek gingen naar Gollum eens, is dat tijdens LOTr of tussen de verhalen van The Hobbit en LOTR in..??

Thiver

Avatar

djordy89 "The hobbit is het kleinste boek van de reeks. Het lijkt mij dan ook niet echt een goed idee om hiervan een trilogie te maken."

Heb je het bericht gelezen?

FilmMaster

Avatar

Van ongebruikt materiaal een vervolg maken (waarom is dat ongebruikt?,omdat het niet goed genoeg was voor de eerste 2 films) toch wilt ie cashen met z'n wandel films door een derde te maken van trash matriaal?

Pfffff typisch hollywood.

SneakyV

Avatar

Iedereen kan zeggen en vinden wat hij/zij wil, maar het komt er weer gewoon op neer, dat de studiobazen geld ruiken... Naar mijn idee is dit geen goed teken.

wezel

Avatar

Ik denk niet dat dit bij de studiobazen weg komt. maar bij jackson zelf. en als hij denkt dat er genoeg materiaal is voor een derde film zonder kwaliteitsverlies vind ik het prima. ben vol vertrouwen.

Paranoid

Avatar

Awesome. Maar eerst maar even de eerste Hobbit film bekijken.

UndercoverPanda

Avatar

Meer is niet altijd beter. Ik vond het sowieso al onnodig om The Hobbit in 2 delen op te splitsen, laat staan 3..

Havoc

Avatar

FilmMaster "Van ongebruikt materiaal een vervolg maken (waarom is dat ongebruikt?,omdat het niet goed genoeg was voor de eerste 2 films) toch wilt ie cashen met z'n wandel films door een derde te maken van trash matriaal?

Pfffff typisch hollywood."


The Hobbit is geen Hollywood productie. Daarnaast is het ongebruikte materiaal de scènes in de boeken die niet in 2 films pasten, anders werden ze te lang. Denk aan de tom bombadil scène uit LOTR, die niet in de film zit. Dat houd niet in dat die scène slecht is. Wanneer Jackson meer tijd krijgt voor zijn verhaal, kan hij meer details aanbrengen.

evilkraanvogelz

Avatar

Wordt dit een herhaling van de Star Wars prequel trilogy?

FilmMaster

Avatar

De locaties in die films zijn schitterend van LOTR.Alleen dat verhaal zo tergend langzaam.

:N

djordy89

Avatar

Thiver "Heb je het bericht gelezen?"

Ik heb er inderdaad iets te snel overheen gelezen. Maar toch blijft het gevoel van uitmelken wel een beetje hangen. Ben een groot fan van de boeken en de films weet alleen of dit iets gaat worden, hoop het wel.

Banned

Avatar

FilmMaster "Van ongebruikt materiaal een vervolg maken (waarom is dat ongebruikt?,omdat het niet goed genoeg was voor de eerste 2 films) toch wilt ie cashen met z'n wandel films door een derde te maken van trash matriaal?

Pfffff typisch hollywood."
HAhaa wandelfilms. Geweldig haha. :P

2ndSystem

Avatar

MEER FILM! kijk dat is hoe het moet:P ipv een halfuur wegknippen zoals we bij hollywood gewend zijn;)

the12rz

Avatar

evilkraanvogelz "Wordt dit een herhaling van de Star Wars prequel trilogy?"


haha moest ik ook aan denken

DannyEsth

Avatar

Ik vind het prima zolang het geen uitgerekt verhaal uit het boek wordt want dan wordt het toch wel erg langdradig en saai. Maar ik heb vertrouwen dat Peter Jackson met een ander door verhaal komt. Waarschijnlijk een film na de hobbit.

NieuwsFilm

meest populair