Joe Carnahan in onderhandelingen voor Daredevil-reboot

En daarnaast grote gevolgen voor andere Marvel-projecten.

Groot nieuws voor de Daredevil-fans vandaag. Regisseur Joe Carnahan, verantwoordelijk voor The Grey en The A-Team, gaat mogelijk een rebootfilm van de Marvel-held maken. Maar, dat is slechts het begin. Het feit dat Fox de film waarschijnlijk gaat maken, gaat gepaard met enkele andere interessante zaken.

Het laatste dat we over de productie hoorden, was dat als Fox de rechten op het personage wilde houden, de film op zijn laatst op 10 oktober in productie zou moeten gaan. Nu blijkt echter dat Marvel Fox extra tijd wil geven, als de studio de rechten op enkele personages uit het Fantastic Four-universum teruggeeeft. Daarbij zou één van Marvel's grootste slechterikken zitten: Galactus.

Variety bericht dat Carnahan in onderhandelingen is om een "Frank Miller-esque, hardcore '70s thriller" scenario te verfilmen. De studio bleek in de laatste berichtgeving over de reboot niet tevreden met het scenario, vooral vanwege die jaren '70 toon.

Het betere nieuws is in elk geval dat Marvel de rechten op Galactus en mogelijk Silver Surfer terug zal krijgen en dat kan uiteindelijk invloed hebben op Marvel-films als Guardians of the Galaxy en The Avengers 2. De aanname is vooralsnog dat in die laatste film vooral Thanos een grote rol zal spelen, maar het kan zijn dat als Marvel de rechten op het personage terugkrijgt, Galactus de grote slechterik wordt.

Er is niets bekend over de gevolgen van deze rechtenwisseling voor de Fantastic Four-reboot waarmee regisseur Josh Trank recentelijk aan de slag ging.



NieuwsFilm

meest populair