Hugh Jackman dankt rol Wolverine aan Russell Crowe

Eigenlijk had Crowe het X-Men personage gespeeld.

Hugh Jackman was als het X-Men personage Wolverine al te zien in de films X-Men (2000), X2 (2003), X-Men: The Last Stand (2006), X-Men Origins: Wolverine (2009), had een snelle cameo in X-Men: The First Class (2011) en is volgend jaar te zien in James Mangolds The Wolverine (2013). Dit betekent dat hij al zes keer de rol heeft mogen spelen. Als het aan regisseur Bryan Singer, die achter de camera stond bij de eerste twee X-Men films, had gelegen dan had niet Jackman maar Russell Crowe de rol gekregen.

In een interview met het Australische radiostation Triple M 104.9FM zei Jackman: "Bryan Singer asked Rusty to do Wolverine, and he said, 'Nah mate I've just done 'Gladiator', it's not for me but you should look at this guy...' "

Overigens bestaat er de kans dat regisseur Singer en acteur Jackman elkaar weer treffen bij de opnames van X-Men: Days of the Future Past (2014), aangezien er het vermoeden is dat er veel gezichten uit de eerste X-Men trilogie terugkeren in die film. Acteur Crowe heeft ondertussen ook zijn intreden gedaan in het superheldengenre. Hij is namelijk te zien in Man of Steel (2013) in de rol van Jor-El.

NieuwsFilm

meest populair