Meer details over Johnny Depp's 'Transcendence' bekend

Plotdetails en castingnieuws over Christopher Nolans nieuwe productie.

Volgens The Wrap zal Johnny Depp in Transcendence de rol van een supercomputer met het bewustzijn van een vermoorde wetenschapper spelen. Christopher Nolan (The Dark Knight Rises, Inception) produceert en zijn vaste, Oscar-winnende cinematograaf Wally Pfister maakt zijn regiedebuut.

Verder staan er 3 actrices op het verlanglijstje voor de rol van Depps vrouw, die zijn bewustzijn naar de supercomputer 'upload'. De actrices in kwestie zijn Emily Blunt, Rooney Mara en Rebecca Hall. Blunt valt wellicht uit daar haar rol in All You Need Is Kill, Mara is beschikbaar en Hall is bijna klaar met het filmen van Iron Man 3.

Producent Andrew Kosove meldt verder dat het script van Transcendence handelt over de thema's kunstmatige intelligentie en nanotechnologie. Het plot ziet er vooralsnog zo uit:

Drie wetenschappers, Max en het getrouwde koppel Will (Depp) en Evelyn, hebben een programmacode ontwikkeld voor 's werelds eerste zelfbewuste computer. Een groep terroristen vermoordt Will en Evelyn upload vervolgens zijn brein in het testmodel van de supercomputer. Hoewel ze eerst denkt dat het experiment is mislukt, reageert Will plotseling in computervorm...

Transcendence begint in maart 2013 met filmen en de film moet in 2014 te zien zijn in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair