Schamel openingsweekend voor 'Het Bombardement'

Zoals verwacht domineert The Hobbit de box office.

Jim Pedd 25 december 2012 14:06 in Algemeen
Het Bombardement, met Jan Smit in de hoofdrol beleefde een tegenvallend openingsweekend. In de eerste dagen na de release trok de film 32.000 bezoekers naar de bioscopen. Een aantal dat volgens distributeur Dutch Filmworks vergelijkbaar is met het aantal bezoekers dat Oorlogswinter naar de bioscopen trok in de eerste paar dagen na de release.

Gezien de andere films in de top tien doet de film het echter lang niet zo goed als had gekund. De concurrentie was eenvoudigweg te sterk. De opbrengst van 241.138 euro was slechts goed voor een schamele vijfde plek.

Kaskraker The Hobbit: An Unexpected Journey domineerde de box office, met dit weekend een opbrengst van 1,5 miljoen euro. Deze wordt direct gevolgd door Ang Lee’s Life of Pi, dat tevens zijn openingsweekend beleefde. Deze was goed voor 432.371 euro, en is daarmee net iets sterker dan Skyfall, dat na acht weken nog altijd goed was voor 430.691 euro.

Op de vierde plaats staat dit weekend Alles is Familie, dat na vijf weken nog 406.355 euro mocht bijschrijven. Daarmee is de film van Kim van Kooten en Joram Lürsen in totaal al goed voor 4,1 miljoen euro.

NieuwsFilm