'The Avengers 2' krijgt meer diepgang

Verwacht niet meer actie, zegt regisseur Joss Whedon.

Hoe weet je de gecombineerde grootte en kracht van Iron Man, Captain America, Thor en hun vrienden samen, zoals in The Avengers te zien was, te overtreffen? Volgens regisseur Joss Whedon is dat onmogelijk, dus in plaats van pogingen te doen om een grotere en epischere film te maken, zal hij proberen zijn vervolg meer diepgang te geven.

De regisseur, die vertelde dat het scenario over een paar maanden klaar zal zijn, vertelde in een interview met MTV welke plannen hij had met de film. Aangezien alle personages elkaar nu ontmoet hebben, vindt hij dat het tijd is om dieper te gaan. Ze hoeven niet meer aan elkaar voorgesteld te worde, dus is de ruimte er nu voor.

"All of these people have met, so you have that out of the way. Now you can spend your time just digging in — and by digging in, I mean with a scalpel, to cause pain." De eerstvolgende reünie tussen de Marvel-superhelden zal dus een pijnlijke reünie worden.

Nu de franchise rondom The Avengers nu zo succesvol is, werkt Whedon hard mee aan verschillende projecten bij Marvel. Hij vertelde onder anderen nog maar een paar maanden nodig te hebben om zijn scenario van The Avengers 2 af te maken en zal binnenkort beginnen met de opnames van de pilot van S.H.I.E.L.D..

Daarnaast is Whedon creatief consulent bij andere films die in ontwikkeling zijn bij Marvel, en daar is hij erg blij mee, vertelt hij. Hij heeft alle scenario’s gelezen van de films, en overal notities bij gemaakt. "I read all the scripts and I give notes on everything," vertelt Whedon over zijn bemoeienis met Marvel Phase Two. "I'll look at cuts when they're ready to show me. I'll talk to directors if they want to. I try to make myself useful without being intrusive. I've gotten to be a part of all of them. That's a dream job for a kid like me."

Er wordt op dit moment aan meerdere projecten gewerkt bij Marvel, rond Phase Two. De eerste daarvan, Iron Man 3, moet al op 24 april 2013 in de bioscopen uitkomen. Dan is er Thor: The Dark World, dat vanaf 7 november 2013 te zien moet zijn. Vervolgens komt Captain America: The Winter Soldier (op 4 april 2014) uit. Dan zijn er de intergalactische superhelden van Guardians of the Galaxy die vanaf 1 augustus 2014 te zien zijn. Tot slot is er The Avengers 2 dat vanaf 1 mei 2015 in de bioscopen draait.



NieuwsFilm

meest populair